??.??.1964 / Helsinki
Jouni Halinen

??.??.1964 Sivu on skannattu appiukkoni jäämistöstä löytyneestä kirjasta nimeltä Rautatiehakemisto, liitteenä ohjeet viran- ja toimenhakijoille, jonka julkaisija on V.R. Liikennevirkamiesyhdistys r.y. 1.osasto, ja vuosi on 1964. Sivuilla on noin 600 liikennepaikan tiedot, josta viran/toimenhakijoilla oli mahdollisuus tarkastaa ao. liikennepaikalla ”vallitsevat olosuhteet”, asunnot (mm. onko viemäri), henkilökunnan määrät, työvuorot, junaparien määrät, vaihde/turvalaite tilanteen, paikkakunnan koulut, metsästysmahdollisuudet, lähimmän lääkärin (VR:n tai muu), kunnan veroäyrin, elokuvateatterit ja nuorisoseurat, ynnä paljon muuta viran/toimen hoitamisessa tarvittavaa tietoa. Tästä on siis muodostunut sivutuotteena varsin kattava ”tietokanta” vuodelta 1964, siitä miten sen ajan noin 600 liikennepaikalla ”oltiin ja elettiin”. Laitan ensin liikkeelle pienen kisailun siitä, kuinka paljon väkeä oli silloin kirjoilla Helsingin liikennepaikalla, sisältää myös Skattan, Länsisataman, Pasilan, Vallilan ja Sörnäisten henkilökunnan, päälle tulee vielä erikseen määrittelemätön määrä asentajia siivoojia ym. Voin vihjata, että luku on hämmentävä. Lisäksi voin lahjoittaa kirjan jollekin tosiharrastajalle, jolle on siitä varmasti enemmän hyötyä kuin, että se pölyttyy minun kirjahyllyssäni. Toivon kuitenkin, että kirjan tuleva omistaja on valmis pyydettäessä antamaan muille harrastajille tietoa liikennepaikoista. Voisiko asia hoitua sillä tavalla, että halukkaat lähettävät minulle yksityisviestin, jonka jälkeen vaimoni arpoo voittajan, jolle sitten postitan/vien kirjan. Odotan palautetta viikon verran, jonka jälkeen julkistan voittajat.

Kuvan tiedot
Kuvauspaikka: Helsinki
Kuvaaja: Jouni Halinen
Lisätty: 04.12.2009 13:55
Muu tunniste
Sekalaiset: Kuva-arvoitus

Kommentit

05.12.2009 18:39 Jouni Hytönen: Heinävedelläkin 11 paria tavarajunia ennen Parikkala-Onkamon oikoradan avaamista. Ja elokuvateatteri! :) Sitä ei ole muistettu kertoa, että Heinävedellä kaikki muu elämä on siellä 6 km:n päässä, missä lääkärikin.
13.12.2009 19:35 Jouni Halinen: Ei lähtenyt kisa oikein käyntiin, mutta laitetaan tähän kuitenkin oikea vastaus esille, eli Helsingin aseman henkilökunnan määrä vuonna 1964 oli 1300 ja 1400 välillä, mm. 135 konnaria, 62 kuormausmestaria, 126 vaihdemiestä, 152 junamiestä, 278 asemamiestä, 108 autonkuljettajaa ja 148 alokasta. Tämä virkanimike alokas oli ihan oikeasti VR:kin käytössä (ei mitään tekemistä intin alokkaiden kanssa). Eli kova oli savotta kun VR 80 luvulla alkoi karsia henkilökuntaansa http://vaunut.org/kuva/51942 . Kirja taas lähtee Petri P Pentikäiselle, joka varmaan ystävällisesti luovuttaa siitä tulevaisuudessa tietoja muille harrastajille. Laita Petri yhteystietosi tulemaan.
(Käyttäjä muokannut 13.12.09 19:36)

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!
<< Kuvalista >>