12.01.2009 / Kehärata Vantaa, välillä Leinelä–Havukoski

12.01.2009 Tässä kuvassa kehärata tulee kulkemaan kuvassa olevan talon yli. Kuvauspaikka on Koivukylänväylän varrelta Leinelän aseman ja pääradan välissä. Suunta on pääradalle päin. Noiden talojen paikalle saattaa tulla myös Asolan (Aso) raiteenvaihtopaikka km:llä 31+527. Sama paikka myöhemmin: http://vaunut.org/kuva/87914?s=1

Kuvan tiedot
Kuvaaja: Olli Saarikko
Kuvasarja: Kehärata
Lisätty: 17.01.2010 14:35
Muu tunniste
Sekalaiset: Työmaa
Sijainti: Rataverkon ulkopuolella
Vuodenajat: Talvi

Kommentit

18.01.2010 19:42 Jouni Halinen: Tässä taitaa olla ainoat rakennukset (aika uudet vielä, 80 lukua?) jotka joudutaan purkamaan kehäradan alta pois, ja ovat varmaan jo pakkolunastettu pois kuleksimasta. Koko muu tarvittava maa-alue on varattu jo aikojen kuluessa kehäradan tarpeisiin (maakunta/alue/osa/yleis tai jossain muussa kaavassa). Tämäkin risteysalue (Koivukylänväylä) on rakennettu vasta muutama vuosi sitten nykymuotoonsa, ja on muutaman vuoden kuluttua jälleen aivan uudessa "kuosissa". Kun kopterikuvasta katsoo, niin aika paljon jää asuinrakennuksia kuitenkin kehäradan melualueelle. Metroakin "markkinoitiin" aikoinaan (60/70 luvulla) "hiljaisena" kulkuvälineenä. Itse asun Vatsikassa noin 600 metrin päässä metroradasta (on vielä mäki välissä), ja kun kesäiltana särppii olutta pihakeinussa, niin 10/20 minuutin välein kuuluu "iloinen" kolke ja ujellus. Se ei kyllä haittaa minua pätkääkään, asunhan kaupungissa ja vielä vapaaehtoisesti. Olen kyllä pikkukundina (60 luvulla) viettänyt kesät 40 metrin päässä Porin radasta http://vaunut.org/kuva/52253 ja Manta mummon talo (ja rata) olivat vielä savipellolla, silloin kyllä hieman pelotti, kun yöllä junan tuloon heräsi.
21.01.2010 11:58 Tunnus poistettu: Se on tuo meluhomma sellainen, että siihen joko tottuu tai sitten pinna kiristyy jatkuvasti. Itse olen asunut suurimman osan elämästäni hyvin lähellä rautatietä, enkä edes huomaa ohittavien junien ääntä muulloin kuin silloin kun ulkosalla yrittää keskustella jonkun kanssa, sillä junan mennessä on pakko pitää tauko.
21.01.2010 14:47 Tuukka Ryyppö: Miten tuo tottumus vaikuttaa tasoristeysturvallisuuteen? Huomaatko ohittavan junan ääntä, jos olet toisella puolen Suomea sellaisen talon pihalla, joka on yhtä lähellä rataa kuin sä olet asunut? Miten on vaikkapa pyöräillessä?

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!