??.05.1976 / Turku, välillä Turku asema–Alfa

??.05.1976 Kevättä rinnuksille, ei vielä viherrä, mutta oi niitä aikoja - 34 vuotta sitten. Järjestelijä Auraan tai Kyröön ottaa vauhtia Barkerin kulmalla. Vauhdin takaa Dv15 2003.

Kuvan tiedot
Välillä: Turku asema–Alfa Kuvauspaikka: Turku
Kuvaaja: Tapio Muurinen
Lisätty: 30.04.2010 20:56
Muu tunniste
Sijainti: Linjalla
Vuodenajat: Kevät

Kommentit

01.05.2010 03:11 Pekka Viitamäki: Tuohan on aivan tavallinen aikansa kuva. Eikö sua Tapsa yhtään harmita, kun toiset pitää sua D Bechamina, joka klemppajalkaisena poikkesi Turussa? Nämä nykyvorgilaiset ovat niin nuorta sakkia, että kaikki vanha kelpaa, paitsi toisten samanaikaiset kuvat? Keskustelua. Korvat kestää.
01.05.2010 03:22 Pekka Viitamäki: Ja vieläkin sanon, että tähän tulee kommentteja aika paljon, Pekalle moitteita ja Tapsalle ylistys-hymistystä.
01.05.2010 03:54 [Tunnus poistettu]: Varmaan tähänkin junnut kirjottaa miu mau kommentteja ja itkee noitten romujen perään. Höyryvetureissa - niissä on jotain tavottelemisen arvosta, mutta ei näissä piikkilangankiristäjissä. Onkos tossa jo kuvanottohetkellä ollu keskuspuskimet?
01.05.2010 04:25 Pekka Viitamäki: Miksi Hdk:n pääty herättää kymmeniä kommentteja?
01.05.2010 04:34 Jari Kuusinen: Höyryvetureita ja muita romuja tulee ja menee, rautatiet on ja pysyy. Tai sitten ei. Tällaisena myöhäisheränneenä välisukupolven edustajana minulle on ollut aivan se ja sama, mitä radalla liikkuu, on se sitten ollut pumppuresiina tai kiimainen narttukissa - kuvattu on. Kalusto on kuvattu miljoonaan kertaan, mutta miten on rautatiepaikkojen laita? Turusta puhuttaessa odottelen yhä vaihtotyökuvia esimerkiksi kolme vuosikymmentä käytössä olleelta Pernon telakan radalta tai vaikkapa jo kolme vuotta käytössä olleelta senkkerin 1435mm:n terminaalilta. Näissä Tapion erinomaisissa kuvissa on aina ensisijaisesti tullut kiinnitettyä huomio kuvauspaikkaan oli se sitten Turku, Piikkiö tai Hamina, ja vertailtua sitä mielessä tämän päivän tilanteeseen, mutta tokihan aina vanha, jo käytöstä poistunut kalusto tuo lisähiivattia kuvaan kuin kuvaan. Nämä ovatkin olleet siinä mielessä erinomaisia opetuskuvia, joissa on onnistuttu yhdistämään optimaalisella tavalla sekä kuvauspaikka että kalusto. Tämän päivän kuvissa liian usein unohtuukin tämä paikka ja keskitytään zoomaamaan liiaksi itse junakalustoon. Tekisikin usein mieli kysyä kuvan yhteydessä, että "mistä sen nyt sitten näkee että tämä kuva on otettu (esimerkiksi) Riihimäellä". Pekan ja Santerin kiusaksi tähän ei nyt sittenkään taida tulla kommentteja kovin paljoa?
(Käyttäjä muokannut 01.05.10 04:35)
01.05.2010 05:00 Pekka Viitamäki: Moomma suunnilleen samanikäisiä Tapsan kanssa, siksi Tapsan kuvat ovat mulle elettyä elämää eikä mitään merkillistä. En pidä Hdk:n päätyä kovin isona asiana.
01.05.2010 06:25 Jari Kuusinen: Jatketaan nyt sitten vielä... :) Sekä Tapion että Pekan kuvat ovat ovat merkillistä ja ennennäkemätöntä meille, jotka emme ole eläneet ja nähneet tätä elämää. Siinä mielessä lähes jokainen kuva, oli se sitten yksityiskohtainen kalustokuva tai linjakuva, on sisällöllisesti ja historiallisesti arvokas pala menneisyytä johon ei muutoin enää pääse käsiksi edes museoajojen yhteydessä, vaikka kuinka yritettäisiin. Kommenttien määrää ei pidä pitää kuvan arvon mittarina, kannattaa mielummin tarkastella niiden sisältöä. Täydellinen tai veretseisauttava vaalivoittoon johtava kuva ei välttämättä poi'i yhtään kommenttia, jos kuva on todellakin kirjaimellisesti mykistävä. Esimerkiksi Pekan harvinaisia kalustokuvia katsellessa äärimmäisen harvoin tulee mieleen mitään kommentoimisen arvoista, vaikka silmät saattavatkin tapittaa näitä kuvia poikkeuksellisen pitkän aikaa. Lisäksi jokin alitajunnan syövereissä sanoo, että tällaisten kuvien kommentointikynnys on tämän päivän kuviin verrattuna huomattavasti korkeammalla. Kommentointi on aina kaksipiippuinen työkalu, mikä toisinaan syö sivuston laadukkuuden, mutta toimiessaan tuo mukanaan arvokasta perimätietoa historiankirjojen ulkopuolelta. Jälkimmäisestä hyvä esimerkki on Kuukunan Galleria. Kommentointia tärkeämpi mittari on suora palaute kuvista - mikä tosin edellyttää turhaa ja aikaavievää rekisteröitymistä nykykäytännön mukaan. Palautteen saaminen lämmittää aina kuvaajan sydäntä ja auttaa jaksamaan silloin kun tekee mieli tarkistaa kuvauskaluston osumatarkkuus vesilintujen kategoriaan. Kuvia kommentoivat pääsääntöisesti muut harrastajat, osin naljaillen ja mahdollisesti katkeraan sävyyn (Aimäävai? Ainytvai?), mutta se suora palaute tulee hyvin usein ei-harrastajilta ja on tyypiltään vilpitöntä ja aitoa ihailua sisältävää. Tämä ei missään mielessä tarkoita sitä, että kuvien julkaisua tai kommentointia pitäisi vähentää, vaan päinvastoin lisätä! Tietoa ei ole koskaan liikaa, mutta mielipiteitä on senkin edestä, ja tämän suhteen kun saisi käännettyä edes tällä sivustolla päinvastaiseksi!
(Käyttäjä muokannut 01.05.10 06:29)
01.05.2010 08:01 Pekka Viitamäki: Kateus pois minusta! Ei se sitä ole. Tuntuu kuitenkin siltä, että kun Tapion nimi ilmestyy kuvan ottajaksi, ollaan lääpällään. On tänne toinenkin Tapio pannut vanhoja kuvia, mutta porukka on hiljaa. Mitä ihmeen henkilöpalvontaa täällä esiintyy? Hauskaa Vappua!
01.05.2010 10:57 Tapio Muurinen: Pekka Hyvä, minkäs "herätyksen" taas sait kello 3 aamulla?! - Aivan täysin arkinen kuvahan tämä, joka toistui joka päivä. Mutta ollanko samaa mieltä, että ennen rautaisen tien miljöö, oli monipuolisempi kuin tänä päivänä? Mielenkiinnolla odottelen myös sinun kuvallisia kertomuksia samoilta ajoilta. Nyt on taas uusi vuosi ja uudet kiintiöt - ja kaikki "Tapsat" kehiin. Olisihan minulla noita uudempiakin kuvia, jopa vm. 2010, mutta niitä on paljon loistavampia otoksia tarjolla nuorempien mestareiden taholta. - Mikä se Bekhami on, onko se joku ramamies? Minä en ikävä kyllä ole. - Vappu jatkuu kaikilla mukavissa merkeissä :)
01.05.2010 18:52 Pekka Viitamäki: Klo 3 aamulla tulee kijoitusviheitä, Turussa poikennut engelsmanni oli D Beckham. Voi taivas, mitä hehkutusta! Moon tavallinen pohojalaanen mies, eikä ylisanat oikeen muhun uppoa. Älä Tapsa pahoita mieltäsi, vaikka vähän risujakin tulee välillä. Terveisiä tutuille ja hymyillään jos tavataan. Kuviakin saattaa tulla.
01.05.2010 23:53 Jarkko Korhonen: Tavanomaisista tilanteista otetut kuvat ovatkin yleensä ajan kanssa niitä sykähdyttävimpiä. Sitäpaitsi tämä on teknisesti upea otos, liike on saatu kuvaan mutta veturi ja vaunu teräviä.
02.05.2010 00:39 Tapio Muurinen: Vappuna on perinteisesti pidetty puheita. En ajatellut enää jatkaa tältä pohjalta, mutta Jarin mielipiteissä on juuri sitä ajatusta, jota toivon kuvien katsojissa herättävän; lähimenneisyyden tallennusta, miltä "maailma" näytti ei kovin kauan sitten, miten silloin hommat hoidettiin ja millaisilla vehkeillä. Kehitys loikkii nopeaan ja pitkällä harpalla. 40 vuotta on yhden sukupolven väli. Silloin me oltiin nuoria ja yhtä lailla kiinnostuneista kuka mistäkin. Otettiin valokuviakin, mutta ei sellaisia määriä, kuin nykyajan turbo-vehkeillä. Kuvatarjonta on tänään aivan eri kertaluokkaa. Mielelläni näkisin kuvia esim. 1940-luvulta, mutta sotien jälkeen ei kuulemma saanut kameroita, ei filmejä. - Itse olen kuvaillut tuon 40 reilut vuotta ensin alkeellisilla välineillä, sitten pikku hiljaa rahaston salliessa kalustoa parannellut - kuviakin on kertynyt. Onneksi suurin osa on tallessa. Sanoiko joku; "jaettu ilo on kaksinkertainen ilo". - Jarille vielä kiitokset siitä n. 5 v sitten, kun annoit minulle täsmätietoa sen rantaradan mahtijunan, T3528, kulkuajoista. Sainpahan senkin tallennettua Piikkiössä, vaikka Canonin verho sippasi juuri, mutta digipokkari toimi toisella jalustalla.
02.05.2010 21:16 Jonne Seppänen: Itse arvostan juna- ja muussakin kuvauksessa juurikin arjen tallentamista. Näiden aikoinaan itsekokemien asioiden muistelu kuvia katsellen tuottaa myös suurinta tyydytystä. Asioita jotka ovat olleet yhtä jokapäiväisiä kuin liekkikeulainen kuttaperkkajuna Keravalle, kohta tuokin arkistakin arkisempi näky on historiaa, josta voi nauttia vain kuvien muodossa. Vaikka näky ei olisikaan yhtä säväyttävä kuin Paikku Ek-vaunuletkan edessä on se silti tärkeää tallentaa koska se tuo aikanaan meidän nuorempien sukupolvien muistoja mieleen. Kiitokset vaan kummallekin Tapiolle oman aikansa arjen tallennuksesta!
14.07.2010 00:41 Jimi Lappalainen: Vau! Komiaa menoa!
20.07.2011 17:02 Jani Järviluoto: Upea.

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!