27.05.2010 / Niinisalo

27.05.2010 Ennen linjalle pääsyä on ylitettävä Taulunkylän tasoristeys ja juna hiljentää vauhtiaan puomien pysyessä ylhäällä. Tasoristeys ei ole enää yli vuoteen hälyttänyt nykyiseltä Niinisalon pääkulkutieltä (r.2) lähteville junille, sillä turvalaitoksen laukaiseva eristys on vanhalla Pori-Haapamäki pääkulkutiellä (r.1).

Kuvan tiedot
Kuvaaja: Jarkko Voutilainen (Lisännyt: )
Lisätty: 28.05.2010 20:10
Junatyyppi
T: 4814
Muu tunniste
Sijainti: Asemalla/Ratapihalla
Vuodenajat: Kevät

Kommentit

28.05.2010 21:07 Oskari Kvist: Eikös tässä pitäisi käyttää varoituslaitoksen varoituskytkintä hälytykseen? Vai onko tämä nyt ihan sallittua ajella hälyttämättömän vartioidun tasoristeyksen yli?
28.05.2010 21:09 Oskari Kvist: http://www.tasoristeys.fi/risteyshaku?cr​ossingId=4056 Hmm, ja tie merkitty maantieksi. Kuinkahan paljon on KVL tossa tiellä.
29.05.2010 12:48 Tero Virta: Hyvin on luonto valloittanut takaisin siltä raivattua aluetta. Vieläköhän tuon "poliisin" saisi käännettyä?
30.05.2010 01:09 Jari Kuusinen: Tämä on ihan järkevä ja mukiinmenevä järjestely, ettei kakkosraiteella ole hälyä aiheuttavaa erkkaria. Muutoinhan tuo tzr huutaisi punaisena tuntitolkulla vaihtotöiden ajan, varsinkin silloin kun Niinisalossa sattuu olemaan kaksi junaa samaan aikaan! Nyt kun Jarkko otti asian esille, tutkailin omia kuviani mm. marraskuulta 2005 ja huomasin sen, ettei tr hälyttänyt silloinkaan kakkosraiteelta lähestyttäessä, mutta ykkösraiteelta kyllä. En sen puoleen löytänyt selvää kakkosraiteen erkkaa osoittavaa kuvaakaan, joten olisiko mahdollista, ettei kakkosraiteen mahdollinen erkka ole edes ollut toiminnassa, vaikka fyysisesti olisikin ollut olemassa, vai onko sitä ollut silloinkaan olemassa? Ihmettelen tätä nyt ensimmäistä kertaa, koska olen aiemmin olettanut tasoristeyksen olleen kytketyn pois toiminnasta vaihtotöiden ajan täällä Niinisalossa. Yleensähän lähtevä runko on painettu kakkoselta ykköselle erkan taakse ennen lähtöä, mutta mm. tällä kertaa se ei ole ollut mahdollista Ems-vaunujen jäätyä ykkösraiteen laiturille. Muutkin Niinisalon ratapihaa ja vaihtotyökäytäntöjä tuntevat voisivat esittää näkemyksiä asiaan.. :)
31.05.2010 13:30 : Raiteella 2, joka on nykyään pääkulkutie ei eristystä ole. Eristys raiteella 1 on km -tolpan 386 kohdalla. Olettamani pääkulkutien muutos on tehty noin lokakuun 2008 ja helmikuun 2009 välisenä aikana. Tuohon ajanjaksoon omissa havainnoissani ajoittuu Taulunkylän tasoristeyksen kupeessa olevan vaihteen perusasennon muutos poikkeavalle.
01.06.2010 01:32 Jari Kuusinen: Ahaa. Unohdinkin edellistä kommenttia kirjoittaessa tämän perusasennon muutoksen. Muutos lienee kai perusteltu sillä, että kakkosraiteelle tultaessa sieltä on mahdollista painaa runko joko suoraan laituriin tai ykkösraiteelle, kun taas aiemmin ykkösraiteelle tultaessa runko piti vetää tasoristeyksen yli mikäli se haluttiin kakkosraiten laituriin. Tämä muutos helpottanee tilannetta aina silloin, kun Niinisalossa on kaksi runkoa tai muita vaunuja samaan aikaan.. Olisi vielä hyvä kuulla näkemyksiä Oskarin esittämiin itse tasoristeystä koskeviin kysymyksiin.. hmm..

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!