16.06.2010 / Malmö Syd, Ruotsi

16.06.2010 Vähän aikaa sitten täällä oli kuva suomalaisesta businessluokan vaunusta, missä pistorasiat oli hattuhyllyssä. Ruotsissa tyypillinen paikka on käsinojassa, alhaalla näkyy luukku, minkä takana pistorasia on. Minun paikkani on tuo, missä on selässä kulkeva attaseasalkku. Kirjalaukut ovat piilossa istuimien 26 ja 29 välisessä säilytystilassa. Kännykkäkuva.

Kuvan tiedot
Kuvauspaikka: Malmö Syd Valtio: Ruotsi
Kuvaaja: Eljas Pölhö
Kuvasarja: Ruotsalaisia vaunuja
Lisätty: 19.06.2010 16:41
Muu tunniste
Sekalaiset: Vaunun sisätila
Ulkomaat

Kommentit

19.06.2010 19:02 [Tunnus poistettu]: Mä en tiedä, mikä näissä kaikissa ruotsalaisissa kuvissa miellyttää; olin viime kesänä muutaman viikon Sveamamman hoteissa ja kaikki tuntui jotenkin mutkattomalta ja selkeältä. En sitten tiedä vaikuttiko se, että puhun rikssvenskaa englannin tai suomenruotsin sijaan, tuskin. Jokainen junanvaunu ja asiakaspalvelutilanne ovat aivan eri sfääreistä kuin Suomen vastaavat. Toki Suomessa kalusto on haitekkia ja konduktöörit osaavat hommansa, mutta jotenkin kokonaisuus on Ruotsissa huimasti parempaa. En tiedä miksi ajattelen näin, mutta faktaa ainakin osa näistä on.
19.06.2010 19:26 Joni Lahti: Tässä komppaan Mikkoa. Matkustelin männä aikoina ruotsalaisilla junilla ja tunnelmaksi jäi aina tietynlainen vanhanaikaisuus ja välittömyys. - Hauskin tapaus sattui Stockholm C:n hallissa, kun painavan matkalaukkuni kahva antoi periksi ja Söderköpingiin tarkoittamat "tuliaiset" pyörivät hallin lattialla. Aseman poliisikaksikko ilmestyi paikalle auttamaan ja nauraen kuskasivat matkakuormani johonkin toimistoon, jossa laukku sidottiin pakettinarulla. Siitäpä kannoin laukun nolona junaan Norrköpingiin. Ruotsalaiset hymyilivät ystävällisesti laukulleni ehkä ajatellen "en finne igen" sanonnan positiivisessa merkityksessä, niin sen ainakin tulkitsin.
19.06.2010 21:58 Topi Lajunen: Mikko, johtuu ehkä osittain siitä, että Suomen rautatiemaailmasta tiedät melkoisen paljon, myös ne epäkohdat. Ruotsista taas sulla on vain onnistunut matkakokemus. :)

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!