02.07.2010 / Helsinki asema

02.07.2010 Näin tavallisen näköisesti alkaa epätavallinen matka - tuskin kukaan muu on keksinyt toteuttaa yhtä kieroa reittiä. Kesäloman ensimmäinen päivä. Edessä 3 296 kilometriä kolmen pohjoismaan rautateitä sekä lisäksi ratikoita ja metroja kahden viikon aikana - mukana kyllä ihan junattomia päiviäkin. Tervetuloa mukaan, ja nyt ensiksi IC43:n Sr2 3228 -vetoiseen kyytiin!

Kuvan tiedot
Kuvaaja: Jussi Mäkinen
Kuvasarja: Pohjanlahden ympäri - Bottniska viken runt 2010
Lisätty: 16.07.2010 22:59
Junatyyppi
IC: 43
Muu tunniste
Rautatieinfra: Opastin
Sijainti: Asemalla/Ratapihalla
Vuodenajat: Kesä

Kommentit

17.07.2010 00:02 [Tunnus poistettu]: Kiitos kutsusta mukaan matkalle! Hieno sarja, melkein kuin olisi itse päässyt mukaan.
17.07.2010 00:22 Jussi Mäkinen: Kiitos! Jatkuu vielä lähipäivinä. :)
27.03.2011 19:01 Tuukka Ryyppö: Mikä tuossa reitissä on niin kieroa? Scanrailpassilla oikeastaan hyvinkin tyypillinen reitti suorastaan. Eräs junia harrastamaton tuttuni teki saman reissun vastakkaiseen suuntaan, tehden tosin välillä pistomaisen reissun Kööpenhaminaankin.
10.12.2011 00:42 Jussi Mäkinen: Rohkenen väittää, ettei kovin moni ole ainakaan 2000-luvulla toteuttanut junamatkaa Helsinki–Oulu–Haaparanta–Boden–Luulaja–Narvik–Jällivaara–Östersund–Mora–Borlänge–Upsala–Tukholma–Norrköping, jo ihan sen takia, ettei Ruotsin puolella ole kulkenut matkustajajunia Bodenin itäpuolella vuoden 1992 jälkeen (paitsi kesällä 2000). No, jäi minultakin se muutama kilometri puuttumaan rajan kohdalta. Tai jos olen väärässä, pyydän ilmoittautumaan. :)
Kierolla tarkoitin epätyypillisyyden lisäksi epäkäytännöllisyyttä, jos haluaa päästä Tukholmaan. Mutta sehän ei ollut tämän reissun ainoa tarkoitus.
21.04.2015 07:13 Jouni Hytönen: Nyt vasta katsoin koko sarjan läpi ja ymmärsin kokonaisuuden. :) Tämä on varmasti ollut hieno matka, erityispisteet siitä, että askeleet on onnistuttu asettelemaan siten, ettei kiskokyydin ketju tainnut katketa kertaakaan Helsingin ja Tukholman välillä. :) Tulee melkein mieleen oma Trans-Mongolian reissu, jossa meille yritettiin kaupitella halpoja lentolippuja Irkutskista Ulan Batoriin. Ehdotus hylätty monestakin syystä - yhtenäinen junamatka Viipurista Hongkongiin olisi katkennut, Mongolian lentoyhtiö MIAT on yksi maailman pahamaineisimmista ja kolmas syy olisi ollut matkan parhaiden junamaisemien menettäminen. Sitä emme tosin vielä siinä vaiheessa tienneet.
26.02.2017 21:34 Jussi Mäkinen: Myöhäiset kiitokset! Idea junamatkasta oli juuri tuo, valitettavasti se kyllä katkesi muutaman kilometrin verran Tornion aseman ja Tornionjoen sillan länsipään välillä. :( Kiitos Suomen silloiset museojunasäädökset ja ruotsalaisen museojunaoperaattorin oletus että toimii niin kuin ennenkin oli toiminut. Se osa suoritettiin taksilla matkatavaroiden ja oletetun (vääräksi osoittautuneen) kiireen takia. No, se aukko on onneksi sittemmin paikattu, kiitos PoRha:n, joten yhtenäinen (erillisten) junamatkojen verkosto ulottuu Moskovasta Suomen kautta Englannin Devoniin ja Yorkiin, Pariisiin, Sveitsiin ja Nizzaan. :)
27.02.2017 23:49 Heikki Kannosto: Pjongjangistahan se alkaa. Ensimmäiset 10267 kilometriä pääsee ilman junanvaihtoa joskin helpompi tapa lienee aloittaa Vladivostokista.

https://en.wikipedia.org/wiki/Longest_tr​ain_services
28.02.2017 10:40 Tuukka Ryyppö: Yhtenäisten junamatkojoen verkosto. Hmm, mulla on kaksi merkittävämpää verkkoa: Belgradista Prahan kautta Berliiniin ja edelleen sekä Tukholmaan (sekä Ruotsi-Saksa-junalautalla, että Köpiksen kautta) että Lugažiin Valgan edustalle ja sitten Venäjän länsiosien verkkoa sekä Intian pohjoinen puolikas. Ja vähän Ukrainaa ja vähän Suomea, mutta ne ovat vähäisiä. Pitäisi mennä junalla Helsinki-Pietari-Tallinna/Baltia-Moskova, Tartto-Lugaži ja Varsova-Lviv niin saisi yhdisteltyä verkot yhteen. Irrallisiksi jäisi vielä yksittäisia pätkiä Italiasta, Espanjasta, Kiinasta, Thaimaasta, ja Burmasta, sekä toki Intia. Mutta asian kanssa voinee elää. Joka tapauksessa, tuo verkkojen yhdistäminen on hauska idea, joka täytyy kyllä toteuttaa.
Itse voin vasta kehuskella liftanneeni koko reitin Portugalista Kiinan Kuljaan/Yiliin, mutta rautatieverkkoni ovat palasina.

Eli: Haaste vastaanotettu ;)

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!