09.04.2004 / Joensuu asema

09.04.2004 Yöjuna P835 saapuu Joensuun asemalle. Vasemmalla H850 joka lähti lähes saman tien Pieksämäelle, ja oikealla T7143 joka lähti seuraavana kohti Nurmesta.

Kuvan tiedot
Liikennepaikka: Joensuu asema
Kuvaaja: Ville Saarelainen
Lisätty: 12.04.2004 00:00
Junatyyppi
H: 850
P: 835
T: 7143
Muu tunniste
Sekalaiset: Matkustaja
Sijainti: Asemalla/Ratapihalla
Vuodenajat: Kevät

Kommentit

12.04.2004 12:42 Dakkus: No jo on luova tapa sijoittaa nuo kyltit, jotka kertovat laiturin numeron.
12.04.2004 17:42 6nen: No johan on deevereitä Joensuussa! Tätä Joensuun "saaste-ongelmaa"han käsiteltiin Pallo Hallussa -ohjelmassa, tulee muuten uusintana huomenna tiistaina TV2 klo 15.30 - ja deeverin kyytiin hypätään heti ohjelman alussa! :)
13.04.2004 21:32 Mikko Itälahti: Jotenkin epäreilulta tuntui ohjelman ryöpytys. Ei niin, ettei parantamisen varaa olisi, mutta jotenkin tuntui suhteellisuudentaju taas hämärtyneen. En muista lukeneeni esimerkiksi halpalentoyhtiöiden rynnistettyä Suomeen yhtään kriittistä artikkelia valtamediasta, jossa olisi nostettu kasvavan lentoliikenteen ja lentokenttien ympäristöhaitat esiin. Ohjelmassa mm. ihmeteltiin, että kuinka järjestelyratapiha voi sijaita näin lähellä asutusta. Ensiksikin, kyllähän Joensuussakin asutus on tullut rautatien luo, eikä päinvastoin. Entä miksi autoilla (mukaanlukien ne kiistellyt rekat)saa sitten ajaa yhä rajoittamatta kaupunkien keskustoissa, vaikka tieliikenne tunnetusti on kaupunkien ilmanlaadun pahin heikentäjä?
13.04.2004 21:49 Risto Hyvärinen: Se perustuu siihen samaan asiaan, kun lehdessä lukee: "juna ajoi auton päälle!"
13.04.2004 22:46 Janne Ridanpää: Luulisi myös jokaisen ratapihan viereen rakentavan tai muuttavan tajuavan, että meluhaitat ovat väistämättömiä. Noh, virhearvioinnit on helppo kuitata liudalla kirjallisia ja suullisia valituksia. ;)
14.04.2004 00:09 Timo Tuomi: Välillä tuntuu siltä, että joillekin ihmisille valittaminen on elämän ainoa sisältö. On aivan pakko muuttaa radan / ratapihan / lentokentän viereen, että pääsee vuodattamaan lehtien yleisönosastoille, kuinka väärin on ko. henkilön perhettä kohtaan, kun yhteiskunnalle tärkeistä liikennemuodoista lähtee meteliä. Esim. Helsinki-Vantaan kentästä ja Ilmalan ratapihasta on Hesarissa joka vuosi itkua. Kaiken lisäksi nämä ihmiset ovat yleensä asuneet vain muutaman vuoden kämpässään. Kannattaisi varmaan harkita, mistä asuntonsa ostaa jos on äänelle allerginen.
14.04.2004 06:37 Jyrki Tervo: Juuripa juuripa, juna on iso, iisoo paha. Lentiskat on kivoja ja rekatkin ihan jep, niistähän myydään pennuille sellasia kivoja leluversioita huoltseilla. Sitäpaitsi ei keskivertotoimittaja ymmärrä, että lentokoneella ajaessaan tulee kerralla polttaneeksi muutaman kuukauden tupaöljyvarastot, yhellä lennolla. Olis ehkä kiva tietää tuliko tämän "pallihallissa" ohjelman toimittajat lentsikalla Joensuuhun? Kumma ettei rekoista valiteta, ennevanhaan Seinäjoen läpi meni rekka muutaman minuutin välein, keskeltä kaupunkia ja osa tietty bensalastissa. Kuitenkin ininä keskittyi lähinnä ratapihan kloorivaunuihin.
Vaasassakin n kaikki liikenne satamasta kulkee keskustan läpi. Tänäkin aamuna kun tulin hommiin tossa n 4.30 päästeli säiliöauto keskuskustan katuja matkallaan öljysatmaan. Tästä rekkarallista ei oikeastaan välitä kukaan, vaikka valillä keskustan läpi mennään reippaalla ylinopeudella jotta pysyttäisiin liikennevalojen vihE4joen läpi meni rekka muutaman minuutin välein, keskeltä kaupunkia ja osa tietty bensalastissa. Kuitenkin ininä keskittyi lähinnä ratapihan kloorivaunuihin.
Vaasassakin n kaikki liikenne satamasta kulkee keskustan läpi. Tänäkin aamuna kun tulin hommiin tossa n 4.30 päästeli säiliöauto keskuskustan katuja matkallaan öljysatmaan. Tästä rekkarallista ei oikeastaan välitä kukaan, vaikka valillä keskustan läpi mennään reippaalla ylinopeudella jotta pysyttäisiin liikennevalojen vihreässä aallossa mukana!
No olihan tonne terminaaliin joskus raiteetkin, mutta ne pistetiin rullalle jo kauan sitten. No sitten kun tömähtää, alkaa normaali itku siitä, että kuinka tämä pääsi tapahtumaan. Kriisapua annettiin, iltapäivälehdet löytää jostain onnettomuudessa mehtyneen pikku Jessican joka oli juuri menossa ostamaan koululaukkua viikorahoillaan ja nyyh nyyh blaablaa. Öljyfirmojen pomot kertoo, että kyllä meillä on kaikki tehty turvallisuuren etehen. Mutta kun tireässä aallossa mukana!
No olihan tonne terminaaliin joskus raiteetkin, mutta ne pistetiin rullalle jo kauan sitten. No sitten kun tömähtää, alkaa normaali itku siitä, että kuinka tämä pääsi tapahtumaan. Kriisapua annettiin, iltapäivälehdet löytää jostain onnettomuudessa mehtyneen pikku Jessican joka oli juuri menossa ostamaan koululaukkua viikorahoillaan ja nyyh nyyh blaablaa. Öljyfirmojen pomot kertoo, että kyllä meillä on kaikki tehty turvallisuuren etehen. Mutta kun tiet ja kadut on ihan persiistä, aja nillä nyt rekkaa, ihmisten pitäisi itse tajuta mennä suojaan, mieluimmin pommi, rekan nähdessään. Itse asjassa rakkafirmat haluiais varmaan tiehen rouhitut urat paripyöriä varten, jotta ei tavittisi huolehtia omia polkujaan taivaltavasta lullasta....
14.04.2004 08:39 Riku O: Mitäköhän joku toimittaja tulee valittamaan Vr:n diiseleistä että ne on niin vanhoja? Mitä sitte jos ne on HYVIÄ. Mut pitäähän joensuulaisten kurppien päästä valittamaan.
14.04.2004 11:13 Mikko Itälahti: Luonnonvaroja säästyy, mikäli kalusto on pitkäikäistä, ja onhan vetureihin keksitty kaikkia parannuksia myös huollossa. Muutenkin ohjelmassa oli populismin hengessä oiottu mutkia aika roimasti, totuudellisuuden kustannuksella. Ohjelmassa parjatuissa "Vanhoissa dieseleissä" (Dv12) Käytetyt MGO -motit ovat hiukkaspäästöjensä, joista ohjelmassa nimenomaan puhuttiin, osalta yhä veturidieseleistä puhtaimpia (uskomatonta kyllä, ei tosin suurta eroa Pielstickiin.) Typen oksideissa, Häkä -ja Hiilivetypäästöissä (Joista ohjelmassa taas ei puhuttu mitään) Pielstick (Dr16) kyllä sitten on MAN:ia (Dv15,16, Dr14, Dr12) ja MGO:ta (Dv12, Dr13) puhtahampi. Lisäksi syytettiin rikkipäästöjä, jotka taas ovat suoraan verrannollisia (myös rekkaliikenteen käyttämän) polttonesteen rikkipitoisuuteen, joka on maksimissaan 0,05 - 0,1% Tässä olisi vielä toki helppo parantaa. Lisää kovaa faktaa löytyy osoitteesta:
http://lipasto.vtt.fi/lipasto/raili/rail​i2001raportti.pdf
14.04.2004 11:53 Risto Hyvärinen: Junat ei oo enää kivoja! Ne ei sano enää tsuh-tsuh, eikä niitä voi matkia. Muksuille ei osteta enää pienoisrautateitä joululahjaksi. Autoja sentään on lelukauppojen, liikenneasemien ja jopa kioskien hyllyt pullollaan. Kun veturit ei enää sano tsuh-tsuh, niin kysykääs, kuka haluaa veturinkuljettajaksi? Minusta tulee isona rekkamies tai kuorma-auton kuljettaja.
14.04.2004 14:31 Joonas: Surkea ohjelma oli. Kaikki näsäviisastelijatoimittajapaskiaiset saisivat ystävällisesti tehdä palveluksen ja hypätä kaivoon! Voisi ottaa ensin asioista selevää ennen kuin alkaa hevosensontaa tuottamaan. Ja jns valittajat korvatulpat ja kaasunaamarit on kyllä keksitty.
14.04.2004 15:01 Risto Hyvärinen: Iltapäivälehtiä ei viitsi enää lukea, kun toimittajat puhuu niissä sitä mitä sylki suuhun tuo, välittämättä ottaa selvää muusta. TV-tomittajat kuuluu ihan siihen samaan kastiin, joten eipä juuri viiti katella sitäkään.
14.04.2004 15:37 Perttu: Minä en kanssa käsitä yhtään tuota vouhotusta ratapihamelusta, ja varsinkin vihellinopasteista, naurettavaa suoraan sanottuna väittää että vihellinopasteet voitisiin jollain korvata, onhan se harrastajankin hyvä ratapaihalla junia kuvatessaan tietää, kumpaan suuntaan seuraavan kerran lähdetään =) Jees, meluahan siitä syntyy ja kieltämättä kovaakin sellaista kun jarrutetaan pitkä vaunuletka, mutta näin harrastajalle se on musiikkia, samoin kun Seepra kuulostaa pitkän vaunuroikan kanssa siltä kun se lausuisi runoa =)
14.04.2004 15:58 6nen: Hauska yksityiskohta löytyi tuolta ohjelman kotisivulta http://www.yle.fi/pallohallussa/110404_t​ellus.html : "Jonkinlaisesta asenneilmapiiristä kertoi kuvausten aikana kuvausryhmälle tuntojaan purkanut henkilökunnan jäsen: "Senkö yhen valittajan takkii työ ootta tiällä kuvvaamassa?""
14.04.2004 16:20 Mikko Itälahti: Minä asun vilkasliikenteisen tien varrella. Minneköhän voisi valittaa, jotta se suljettaisiin tai siirrettäisiin pois?
14.04.2004 17:38 Risto Hyvärinen: Minä haluaisin, että Helsinki - Vantaan lentokenttä siirrettäisiin muualle, jotta lakkaisi nuo "pommikoneet" jyrisemästä!
14.04.2004 17:39 Jyrki Tervo: Yksinkertaisesti, junat ovat menettäneet tehokkaan ja kilpailukykyisen kuljetusmuodon maineen. Jostain kumman syystä junilla ja junakuljetuksilla on ollut huonot mainosmiehet, se on vaan niin yskinkertaista.
Verratkaapa vain paria laulua, "rekkamies" kontra renkutus "jos sä konduktöörin nait" (-if you marry a railroad man- tais olla se alkuperäinen). Ensimmäisessä seikkailee lonelyrider sankari ja toisessa teryleenihousunsa persuksen keinonahkapenkillä kiilottanut ohjesäännön "peräpukamaspelasialisti"
14.04.2004 17:47 AnttiL: rhyvarin: Älä nyt mun duunipaikkaa siirrä ;-)
14.04.2004 18:19 Juha: Hopihopi, palautetta piti jo olla kirjoittamassa ohjelman tekijöille http://www.yle.fi/pallohallussa/palaute.​html
14.04.2004 18:21 Risto Hyvärinen: Rautatieliikennettä voisi suosia veroteknillisin keinoin, mutta en usko, että kukaan poliitikko uskaltaa lähteä siihen, koska kohta syytettäisiin valtion monopoliyhtiön suosimisesta. En tiedä miten purisi nämä Keski-Eurooppalaiset liikennerajoitukset?
14.04.2004 19:06 Samuli Rinne: Haittaverojen reipas lisääminen todellisten haittakustannusten tasolle voisi korjata tilannetta raideliikennettä suosivaksi. Esimerkiksi melulle voisi koettaa määrittää hintaa lähtien liikkeelle vaikkapa melun aiheuttamasta asuntojen hintojen laskusta tai maksuhalukkuusperiaatteesta ("paljonko voisitte maksaa, jotta melu poistuisi"). Ongelmana on tietenkin haittojen subjektiivisuus ja arvotuksen vaikeus sen vuoksi. Lisäksi nyky-yhteiskunnassa "kiristyvässä kansainvälisessä kilpailussa"-mantrojen paineessa haittaverojen asettaminen käy aina vain poliittisesti hankalammaksi, ikävä kyllä.
23.11.2004 16:59 Anssi Manninen: Itse asiassa tuo oikealla oleva juna ei mene Nurmekseen vaan Uimaharjuun.

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!