23.09.2010 / Stettin, Puola

23.09.2010 DB:n moottorijuna lähdössä Stettinistä (Szczecin) Saksan puolelle Angermundeen. Kuljettajan tarkkaivaisuus havaitsee kuitenkin pimeän puskinlyhdyn. Konnari tarkkailee polttimon vaihtoa, myös suomalainen "ex-hk" seuraa kuinka saksalainen linjakuljettaja selviytyy tehtävästä...

Kuvan tiedot
Kuvauspaikka: Stettin Valtio: Puola
Kuvaaja: Jorma Toivonen
Kuvasarja: InnoTrans 2010
Lisätty: 29.09.2010 21:12
Muu tunniste
Sekalaiset: Henkilökunta
Sijainti: Asemalla/Ratapihalla
Ulkomaat
Vuodenajat: Syksy

Kommentit

20.11.2017 01:33 Uwe Geuder: Valkoinen paita ja rasvainen puskuri ovatkin hieno yhdistelmä. Aikaisemmin olikin jokaisella asemalla, jossa junat kääntyivät tms. ratapihantyöntekijä. Perinteisesti niiden työasu oli Saksassa kokonaan musta keltaista kypärää lukuun ottamatta. Silloin ainakaan rasvaa ei näkynyt asussa. Myöhemmin tuli vielä oranssivärinen huomioliivi, joka kuitenkin käytön mukaan musteni.

Nykyisin ratapihatyöntekijöitä on henkilöasemilla tosi harvoin. Konduktöörillä on huomioliivi, jota he käyttävät kun joutuvat työskentelemään raiteilla (esim. kytkemään veturin, kun junan ajosuunta vaihtuu). Kypärää ei taida kuitenkaan olla. En ole muistaakseni koskaan nähnyt, että Suomessa ratapihantyöntekijä käyttäisi kypärää.

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!