05.11.2010 / Tampere asema

05.11.2010 Sm6 Allegro menossa pohjoiseen.

Kuvan tiedot
Liikennepaikka: Tampere asema
Kuvaaja: Misa Lammio
Lisätty: 05.11.2010 18:45
Muu tunniste
Sijainti: Asemalla/Ratapihalla
Vuodenajat: Syksy

Kommentit

05.11.2010 19:34 Topi Pikkarainen: Nyt on käynyt Misalla tuuri!
05.11.2010 19:54 Tuukka Varjoranta: Tässä kuvassa korostuuu hienosti allegron vauhtiraidat :D
05.11.2010 20:24 Misa Lammio: Ei ole käynyt tuuri, vaan kaverit on kärvinyt, että tulee pohjoiseen Hämeenlinnassa. Asemalle kun 50 metriä matkaa; kerkiää pienelläkin varoituksella.
05.11.2010 23:22 Ari Palin: Tampere voisi hyvin olla yhden Allegro-vuoron lähtöpaikka sitten, kun Riihimäen kolmioraide on rakennettu. Tosin yksi juna pitäisi ehkä hankkia lisää sitä varten. Pysähdyspaikat: Hämeenlinna, Lahti, Kouvola ja Viipuri.
06.11.2010 03:00 Tuukka Ryyppö: Noin syvälle Suomeen ulottuvassa liikenteessä olisi kyllä hyvä, että samaa junaa voisi käyttää myös Suomen sisäiseen liikenteeseen, aivan kuten esim. Tolstoita voi nytkin käyttää Venäjän sisäiseen liikenteeseen ja suurinta osaa RZhD:n kansainvälisistä junista kunkin kauttakulkumaan sisäiseen liikenteeseen. Näin saataisiin tuo Allegro ajettua vaikka Oulusta asti Pietariin, muuten turhan vähäistä matkustajamäärää välillä Oulu-Tampere voitaisiin paikata Suomen sisäisiä matkoja tekevillä. Samalla ilmaantuisi yhteys Oulu-Tampere-Lahti-Kouvola, jolle voisi olla myöskin jonkin verran käyttöä, jos sen saisi "ilmaiseksi" järjestettyä. Tampereella voisi tarjota vaihtoyhteyden Jyväskylä-Helsinki -junaan, jos se ei söisi kapasiteetti kansainväliseltä liikenteeltä.
06.11.2010 10:31 Tunnus poistettu: Niinpä. Mikähän 'laki' estää venäjälle liikennöivien junien käyttöä Suomen sisäiseen matkustukseen?
Keskieuroopassahan junat kulkevat monen maan alueella ja kyytiin pääsee ja pois. Suomen ja Venäjän välinen tulliraja voi jotenkin vaikuttaa asiaan, mutta miten?
06.11.2010 16:15 Tuukka Ryyppö: Tuskin Suomen (EU:n) ja Venäjän välinen tulliraja mitään vaikuttaa, kun se ei vaikuta muussakaan Venäjän ja EU:n välisessä liikenteessä.
07.11.2010 09:33 Tunnus poistettu: En minä itsekään usko tuon tullirajan merkitykseen. Tuli vain mieleen. Toisaalta on tietenkin pyritty nopeaan yhteyteen ja siksi välipysähdykset eivät ole eduksi, mutta tosiaan: Onko päätepysäkkinä pakko olla Helsinki?
07.11.2010 11:43 Timo Valtonen: Taitaa olla suomalaisista kiinni tuo, että maan sisäisiä matkustajia ei kansainvälisen liikenteen junissa Suomessa saa kuljettaa. Aikoinaan 80-luvulla matkustin Frankfurt am Mainin ja Berliinin väliä useampaan kertaan neuvostomakuuvaunussa kun makuupaikkakin oli halvempi kuin Mitropan vaunussa. Kerran matkustin jopa ilman lippua kun tulin viime tingassa asemalle ja maksoin vain venäläiselle vaunupalvelijalle ns juomarahan. Allegron osalta ongelmana on kaluston yhteisomistus. Vielä suurempi ongelma on suomalainen alkoholilainsäädäntö, joka kuitenkin on muutettavissa. Tehtiinhän lakiin aikoinaan muutos Kristiina varustamolle, kun haluttiin, että laivalla, joka tulee Saimaalle Saimaan kanavan kautta ja jatkaa edelleen vaikka Savonlinnaan sallitaan verovapaa tarjoilu (ei kuitenkaan myynti) myös Lappeenrannasta tuleville paikallismatkustajille.

- Sopiva vaihtoehtoinen päätepysäkki Suomen puolella voisi olla myös Turun satama. Kulkihan aikoinaan 70-80-luvulla muutamana päivänä viikossa yksi Leningradin yöjunan makuuvaunu Turun satamaan asti. Tämäkin kannattaa vasta kun junassa voidaan kuljettaa myös Suomen sisäisiä matkustajia.
07.11.2010 12:36 Kimmo T. Lumirae: Jos Tikkurilaan on hyvät vaihtoyhteydet pohjoisen suunnasta, miksi pääteasemia pitäisi olla muita kuin Helsinki, jonne voidaan keskittää junan huoltotietous ja ehkä mahdollinen vararunko?

Allegro on poikkeuksellisen kallis peli hankkia. On huomattavasti halvempaa ajaa yhteysjuna olemassa olevalla kotimaisella kalustolla ja osana kotimaista aikataulutettujen junien järjestelmää kuin aloittaa muutamaa matkustajaa kuljettavalla Allegrolla erikoisjunaliikenne jonnekin Tampereelle, joka ei ole venäläisten silmissä erityisen kiehtova paikka, Oulusta nyt puhumattakaan.
(Käyttäjä muokannut 07.11.10 12:38)
08.11.2010 16:37 Tunnus poistettu: Eikös Turussa ole jokin Pendolinohuolto ja Ouluunkin puuhataan isoa huoltohallia. No tottakai Helsinki on merkittävä asutuskeskus ja sinne ja sieltä ovat matkustajavirrat suurimmat. Mikä muuten on tuossa Venäjän liikenteessä eri kansalaisuuksien suhde?

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!