26.09.2010 / Frankfurt (Oder), Saksa

26.09.2010 Frankfurtin asema aivan Saksan itärajalla, vain pitkän kivenheiton päässä Puolan rajasta. En nyt tähän hätään löytänyt mitään tietoa asemasta, mutta näyttäisi melko vanhalta mutta hyvin uusitulta. Seutujuna ajaa tänne Berliinistä tunnin verran. Myös kaikki(?) Berliinistä Puolaan ja Venäjälle kulkevat junat kulkevat tämän aseman kautta, ja varmaan myös pysähtyvät tässä uneliaan oloisessa pikkukaupungissa, koska Puolassa ajolangan jännite on toinen. BG:n logo on suurempi kuin DB:n... :)

Kuvan tiedot
Kuvauspaikka: Frankfurt (Oder) Valtio: Saksa Koordinaatit: 52.3375 14.54736 [Google Maps]
Kuvaaja: Juha Nieminen
Kuvasarja: Kuvia Saksasta
Lisätty: 15.01.2011 10:50
Muu tunniste
Rautatieinfra: Asemarakennus
Ulkomaat
Vuodenajat: Syksy

Kommentit

15.01.2011 11:29 Tunnus poistettu: Silmiinpistävän iäkästä kalustoa rautatieaseman tolpalla, niin automaa kuin Saksa onkin. Toisaalta suurelle osalle asiakkaita lienee samantekevää onko taksi uusi vai vanha, kunhan auto on siisti. - Saksassa taksialan erilainen kustannusrakenne mahdollistaakin halvemmat hinnat kuin meillä.
15.01.2011 20:45 Ari Palin: Myös Berliinin ja Kiovan väliset junat kulkevat tätä kautta. Aikatauluun ei ole merkitty Frankfurt an der Oderia, mutta silti juna pysähtyi siellä. Veturin vaihto selittääkin sitten asian.
15.01.2011 22:26 Tuukka Ryyppö: FF:n pysähdyksessä on kyse junakohtaukseen verrattavissa olevasta liikenneteknisestä pysähtymisestä. Sen yhteydessä ei oteta eikä jätetä matkustajia, joten sitä ei merkitä aikatauluun. Berliinistä pääsee Puolaan myöskin Ostbahnia (Itärata) pitkin. Se kulkee tämän B-FF -radan suuntaisesti joitakin kymmeniä kilometrejä pohjoisempana ja on sähköistämätön yksiraiteinen rata. Sen liikenne ei kuitenkaan ulotu kuin heti rajan takana olevaan Kostrzyniin asti. Siellä pitää sitten vaihtaa Veolian junasta PKP:n junaan. Lisäksi Berliinistä on suoria junapareja Szczecziniin (Stettiniin). Venäjälle, Valko-Venäjälle ja Ukranaan ajava juna (jota pilkotaan palasiksi ainakin Varsovassa, Minskissä ja Orshassa) ajetaan tämän rajanylityspaikan kautta. Nyt tosin ollaan siirtymässä vähitellen vaunujen hilaamiseen Varsovaan asti suoravaunuina Berlin-Warszawa-Express -junien mukana, eli erilliset IVY-junat olisivat näillä näkymin poistumassa Berliinistä.
26.12.2017 19:52 Uwe Geuder: Wikipediassa on pitkä artikkeli https://de.wikipedia.org/wiki/Bahnhof_Fr​ankfurt_(Oder)

Sen mukaan rakennus on 1920-luvulta.

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!