20.02.2011 / Kerava asema

20.02.2011 Yllättävän myöhään osui FLIRT-matka omalle kohdalle, vaikka liki päivittäin Keravan kaupunkirataa eestaas ajelenkin. Ja yllättävän vähän Vorgissa on vielä sisäkuvia FLIRTistä. Joten pitäähän tapaus näinollen ikuistaa. Valitettavasti oikea aina mukana kulkeva kamera on kolmatta tai neljättä kertaa huollossa puolen vuoden sisään, joten kuva piti ottaa kännykameralla. - Siististi juna kulkee ja mukavalta vaikuttaa, mutta onhan siinä ongelmiakin: penkit turhat kapeat, jota ongelmaa pahentaa ikkunoiden istutus: Jos ikkunapenkillä saisi käsivarren ikkunalaudalle, niin penkille tulisi heti käsivarren paksuuden verran lisää tilaa. Nyt se ei onnistu, kun ikkunan upotus on tehty kaksiportaisesti. Ja se ikkunapöydän alle istutettu roskis on - anteeksi vain - järjetön moka: Miksi ihmeessä ruuhkajuna tehdään niin ettei ikkunapaikalla voi istua suorassa?

Kuvan tiedot
Kuvaaja: Kurt Ristniemi
Lisätty: 20.02.2011 20:40

Kommentit

03.11.2011 02:29 Teemu Salonen: Ja mikä ihmeen hinku suomalaisilla on änkeä nää penkit juniin vastakkain. Meikäläinenkin ku on saanu pituutta muutaman sentin enemmän ku keskivertokansalainen. Ahdasta tulee ku yritän kanoottini ruuhkajunassa penkkien väliin sovittaa.
03.11.2011 08:54 Jarkko Korhonen: Jos sama penkkimäärä olisi peräkkäin, niin sitten jalkatilaa olisi TODELLA niukasti. Ps. Suomalaiset ovat eurooppalaisittain olleet meille tutun päivävaunutyypin (istuimen peräkkäin) edelläkävijöitä. Yleisempi ratkaisu on ollut 6-hengen loosit. Ps. Eilen flirtissä täysi kuuden patteristo ja minä keskipaikalla. Selvisin hengissä välin Malmi-Pasila.
03.11.2011 09:06 Jouni Hytönen: Havainto Inter Raililta: sveitsiläisissä Flirteissä on myös 1.luokka ja siellä penkit ovat sen verran kauempana toisistaan, ettei roskis haittaa istumista. :)
03.11.2011 21:50 Jarkko Korhonen: Siellä oli muistaakseni 4 penkkiä, pehmustus ei kyllä näitä kummempi. Olisiko ollut peräti kapeampi koko runko. Osastojen välissä oli lasia, joka viiruisesti teipattu erottaen ykkösluokan rahvaasta ja osastojen väliset ovetkin olivat. Ja toki keltainen viiva ulkoseinässä kertomassa informatiivisesti korkeammasta luokasta.

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!