31.07.2011 / Raisio, välillä Mynämäki–Raisio

31.07.2011 Liikennettä ja pillin viheltelyä kuului tavallista sunnuntaita enemmän radan suunnasta ja olikin järkytys todeta vasta iltapäivällä että Tku-Ukp välillä oli ollut museoliikennettä koko viikonlopun.. :( Olihan tuosta ilmoiteltu, muttei vaan ollut sattunut silmään. Onneksi sentään ennätti ihmettelemään viimeistä Ukista palaavaa lättäjunaa (toivottavasti ensi vuonna uudestaan).

Kuvan tiedot
Välillä: Mynämäki–Raisio Kuvauspaikka: Raisio Tasoristeys: Laine [Tasoristeyspalvelu]
Kuvaaja: Tomi Lipponen
Lisätty: 02.08.2011 19:06
Junatyyppi
H:
Muu tunniste
Sijainti: Linjalla
Vuodenajat: Kesä

Kommentit

02.08.2011 21:30 Tunnus poistettu: Keskimmäisenä rullailee itse asiassa Efiab 11599. Päätellen neljästä loppuunmyydystä vuorosta, Ugin ajosta voisi muotoutua ajan oloon hieno vuotuinen perinne. Liikaa tätä lehmää ei silti kannata lypsää; juuri kerran kesässä hyvin puffattuna tapahtuma saa kansan parhaiten liikkeelle. - Kiva kuva muuten, tuulinen heinäpoutasää välittyy hyvin. Viljan kypsyminen on juuri käsillä.
02.08.2011 22:04 Tomi Lipponen: Kiitos tarkennuksesta. Myönnetään etteivät nuo veturi-/vaunutyypit ole ihan hallussa, mutta hyvä että oikaistaan ettei jää vääriä tietoja.
03.08.2011 18:02 Seppo Romana: Viime vuonna kaikki meseojunavuorot Ugiin olivat loppuunmyytyjä aivan samoin kuin tänä vuonna. Minusta se kertoo siitä, että asiakaspotentiaalia on enemmän kuin tarjontaa. On aivan varma, että kesän aikana olisi kysyntää useammallekin samanlaiselle viikonlopputapahtumalle. Pitäisikö hankkia Turkuun oma Dm7- junarunko?
04.08.2011 20:05 Tunnus poistettu: Seppo: Sehän muuttaisi tietysti koko asian, jos Turussa olisi koko kesän parkissa oma lättäjuna. Nythän pitkä siirtoajo Haapamäeltä aiheuttaa käytännössä sen, ettei ole varaa ottaa riskiä puolityhjäksi jäävästä junasta. Jonkinlainen kompromissi tietysti voisi olla ajaa juna huomattavasti pidemmällä, 5-6 vaunun rungolla.
04.08.2011 20:17 Seppo Romana: Silviisii tai tälviisii! Ainakin sille pidemmälle junarungolle olisi kysyntää.
Ihan näin muina miehinä kysyn, että paljonko tollainen kunnostettu kolmiyksikköinen lättäjuna tulisi maksamaan? Että alettais täällä Turussa kolehdinkeruuseen...
Vaikka mielummin me se Turun prinsessa tänne otettais muutaman puuvaunun kera. Rautatiemuseosta vaan taannoin väitettiin, ettei kaupallisesti kannattavaa museojunaliikennettä ole mahdollista järjestää kuin siten, että reitin toisessa päässä on Helsinki.
"Ei sunkka se sillai ol, ett toi tilapäine pääkaupunki, Stari, muka olis ain oltava jommas kummas raran pääs? Ei kait niit rautatieharrastajii tääl ol liika vähä. Joo, tuakaa se Holmperi rinsessa takasi tän mihi se kuuluu, kyl me se lämpimäks laitetaa ja ajetaa Uutteekaupunkii vaiks kerra viikos!"
05.08.2011 01:08 Jorma Toivonen: Ei varmaan hullumpi idea olisi kuljetella ihmisiä Turun ja Uudenkaupungin välillä kesäisin - välillä poikettaisiin Naantalissa ja yritettäisiin yhteistyötä s/s Ukkopekan kanssa? Ongelmana lienee Dm7-kaluston riittävyys. Ainoastaan PMR:llä ( http://www.porvoonmuseorautatie.fi/ ) taitaa nykyään olla eniten katsastettuja yksiköitä käytössään (3+2). Nuokin vaunut hoitelevat kesälauantaisin nostalgisiin muisteluihin uppoutuneita, erittäin tyytyväisiä matkustajia Keravan ja Porvoon välillä. Ymmärtääkseni kaikki vuorot ovat olleet lähes viimeistä istumapaikkaa myöden täynnä, ei edes heinäkuun helteet, eikä lähtöaseman muutos (Helsingistä Keravalle) ole vähentäneet ratkaisevasti matkustajamääriä.
06.08.2011 18:45 Jimi Lappalainen: 31.7 viimeisen yleisöajon jälkeen nämä kävivät tyhjänä Pernon telakallakin. Koska tulivat pois? Samana iltana, vai seuraavana päivänä?
17.09.2020 20:42 John Lindroth: Miellyttävä,Lättä maisemakuvassa.

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!