20.07.2011 / Mäntyharju

20.07.2011 B&B Pinus tarjoaa nimensä mukaisesti aamiaismajoitusta Mäntyharjun ratapihan pohjoispäässä. Pikajuna 709 Kouvolasta Kuopioon on vain hetkeä aiemmin jatkanut matkaansa Mäntyharjun asemalta ja kuvassa se on vielä ratapihan alueella. Samaan aikaan ikkunan takana ihaillaan auringon heijastumista Pyhäveden pinnalta. Saunassa puukiaus oli nostamassa tunnelmaa ja lämpömittarin lukemia. Pihakalusteet odottivat kutsuvasti B&B Pinuksen asiakkaita ihailemaan auringonlaskua. Suosittelen lämpimästi majoittumaan Mäntyharjulla http://www.bbpinus.fi/. B & B Pinus toimii entisessä ratamestarin tuvassa lähellä Mäntyharjun asemaa, noin kilometrin päässä Mäntyharjun keskustasta. Talossa on aiemmin asunut ratamestarin perhe ja talossa on ollut myös ratamestarin toimisto sekä puhelinkeskus. Talon rakentamisvuosi on arviolta 1890, talo on siirretty Vainikkalasta vuonna 1941, jossa se myös aiemmin toimi ratamestarin tupana.

Kuvan tiedot
Kuvaaja: Lari Nylund
Lisätty: 22.08.2011 22:32
Junatyyppi
P: 709
Muu tunniste
Rautatieinfra: Muu rakennus
Sekalaiset: Junamatkustaminen
Sijainti: Asemalla/Ratapihalla
Vuodenajat: Kesä

Kommentit

22.08.2011 22:56 Topi Lajunen: Tämä taitaa olla kolmas kerta, kun "mainostat" kyseistä majoituspalvelua vaunut.org-sivustolla. En tiedä, miten ylläpito tällaiseen suhtautuu? Palvelu on varmasti mainiota, mutta minun kulmakarvoja ainakin tällainen vähän kohottaa...
22.08.2011 23:20 Lari Nylund: Kyseinen yrittäjäpariskunta on tehnyt oman osansa suomalaisen rautatiehistorian vaalimisessa kunnostamalla 1890-luvun ratamestarin tuvan meidän kaikkien käyttöön. Tällainen majoitusvaihtoehto on eritttäin harvinainen mahdollisuus yhdistää rautatiehistoria ja -harrastus toisiinsa 2010-luvulla yli 120 vuotta talon valmistumisesta. Käyttösäännöissä ei mainita, että kuvateksteissä tai keskustelussa "mainostamisen" olevan kiellettyä. Toisin sanoen, mikäli toiset pyrkivät säilyttämään rautatiehistoriaa meidän kaikkien käytettävissä olevaksi, niin uskoisin ylläpidon katsovan pienen "mainostamisen" oleva sallittua. Ainakin he ovat tehneet ison työn sen eteen, että tämäkin kuva on pystytty ottamaan sivustolle.

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!