20.12.2011 / Välillä Lisboa-Porto, Portugali

20.12.2011 Alfa Pendularin sisätiloja. CP tarjoaa matkalla televisionkatselumahdollisuuksia, kolme radiokanavaa, ja koko ajan näytetään myös nopeus, kellonaika sekä ulko- ja sisälämpötila. Junan sisätilat muistuttavat kotimaisia protopendoja putkinäyttöineen.

Kuvan tiedot
Kuvauspaikka: Välillä Lisboa-Porto Valtio: Portugali
Kuvaaja: Miika Hämynen
Kuvasarja: Portugalin maisemia joulun alla 2011
Lisätty: 25.12.2011 11:55
Muu tunniste
Sekalaiset: Vaunun sisätila
Ulkomaat

Kommentit

26.12.2011 18:12 Antti Salli: On kyllä varsin tutunoloinen matkustamo. On kyllä mielestäni paljon asiakasystävällisempi kuin kotoinen versio. Penkit ovat taatusti paremmat kuin kotimaan Pendolinoissa, en nimittäin ihan äkkiä uskoisi, että Suomen Pendolinon/kaksikerros-IC-vaunun penkkejä epämukavampia jakkaroita ihan äkkiä löytää, kun taas sinisten vaunujen penkit ovat vastaavasti aivan toisesta päästä, ne ovat mielestäni lyömättömät. Ei ole tv:n katselu Suomen pendoissa mahdollista, eikä radionkaan kuuntelu enää ja mielestäni tuollainen yksikerros-IC:n vaunuja vastaavan oloinen matriisinäyttö on Suomen versiota (pieni kellonaika/nopeus näytön yläkulmassa jota ei edes hyvänäköinenkään tahdo erottaa) paljon fiksumpi ja relevantimpi toteutukseltaan ja informaatiosisällöltään. Tuossa on ne tiedot jotka pitääkin, tv:tä katsellen matka taittuu miellyttävämmin (ikävä sinisten TV-vaunuja) radioa voi kuunnella jne. Toki ymmärrän, että Suomessa byrokratia estää TV:n ja radion junissa, mutta eikä niitä näyttöjä saisi toimimaan edes vastaavasti, että esim. vasemmalla ylhäällä olisi nykyistä hieman isommalla fontilla pysyvästi nopeus, oikealla pysyvästi kellonaika/(päivämäärä, junan tunnus) keskellä sisä- ja ulkolämpötilat ja näytössä vaikka "junat kartalla" tyyppinen (vrt. lentokone) matkaseuranta jne.
26.12.2011 19:24 Miika Hämynen: Niinpä.
27.12.2011 08:00 Timo Salminen: Mikä sopii yhdelle, ei välttämättä sovi toiselle. Itse olen jokseenkin täysin päinvastaista mieltä kaikesta ensimmäisessä kommentissa esitetystä.
27.12.2011 09:44 Petri P. Pentikäinen: Kuten pitkillä lennoilla voi havaita, on näillä julkisen liikenteen elokuvaesityksillä taipumus ajautua mitäänsanomattomuuteen, koska suurille, sekalaisille joukoille esitettäessä katsotaan tarpeelliseksi karsia tarjonnasta kaikki mahdolliset ärsykkeet, jotka voisivat loukata jotakuta. Sitten kaikki silmäilevät hajamielisesti jotain yhdentekevää ydinperhekomediaa, jossa on vekkuli koira ja puolihauskoja repliikkejä. Tai, kun kaupalliseen tilaan pannaan soimaan radio, kanavaksi valikoituu samasta syystä muuan latteusmedia, joten asiakas joutuu sietämään vuodesta toiseen samoja Suurlähettiläitä, Mambaa, Pauli Hanhiniemeä, Madonnaa ja Tina Turneria, tai siis muutamaa samaa kappaletta heidän laajasta tuotannostaan.
27.12.2011 17:38 Tunnus poistettu: Kuluttajatutkimusten mukaan me nimen omaan haluamme kuulla ja nähdä julkisissa tiloissa tuttua ja turvallista viihdettä, minkä sille mahtaa ettei se kiinnosta ketään.
27.12.2011 20:06 Samuli Rinne: Asiaa voisi lähestyä monestakin kulmasta, mutta tässä yksi. Arvattavissa olevasta syystä matkustin aikanaan paljon bussitse reittiä Jkl-Phä. En katso töllöitintä, mutta en malttanut välttyä katsomasta ko. välillä ruotsalaisia elokuvia "Tillsammans" ja "Jalla Jalla". Varsin hauskoja molemmat, vaikka sisälsivät lievästi j o r n o a . Kyseinen asiahan on poliittisesti epäkorrekti (toisin kuin väkivalta, perskeles. Mihin maailma onkaan menossa?), mutta sitä silti näytettiin. No joo, nykypäivän mittapuun mukaan kai aika viattomasti, mutta kuítenkin.
(Käyttäjä muokannut 27.12.11 20:07)
28.12.2011 13:15 Petri P. Pentikäinen: Myös tiedemiehet ovat tutkineet kuluttajia eli ihmisiä, ja todenneet, että samalla tavalla kuin tiaiset ovat lyhentäneet tititystään, on erilaista säpätystä täynnä oleva aikamme jo vaikuttanut myös ihmisaivoihin. Niinpä Antti voi olla oikeassa: osa meistä kokee kiusalliseksi, jos ei koko ajan kuulu taustahölinää tai jos tarjolla ei ole väpättävää kuvaa, voihan puuttuvasta kiireen tunnusta tulla epävarma olo. Näyttäkööt vaikka Emmanuellea pikakelauksella, mutta miksi hiljaiset vaunut piti poistaa, niille oli sentään jopa kysyntää.
28.12.2011 13:26 Jarkko Korhonen: Torkkuvaunuja on edelleen joissain junissa. Valot on päällä ja ei siellä matkalaiset ihmeemmin ääntele, satunnaisia kuorsauksia ja ehkä unissa päästettyjä pieruja lukuunottamatta :) Kuulutukset niihin kuuluvat mutta hiljaisella. Olen kuitenkin perin vähän matkustanut näissä torkkuvaunuissa.
28.12.2011 13:27 Jarkko Korhonen: Ja vielä mitä tv:hen tulee, jokaisella liikkuvaa kuvaa hamuavalla lie jo läppäri mukanaan, siitä saa sellaista kamaa kun itseään miellyttää. Minä en kaipaa matkoilleni säpiseviä elementtejä, oli kyseessä sitten töllöt, radiot tai yliaktiiviset kanssamatkustajat.
28.12.2011 13:50 Samuli Rinne: Julkisen viihteen suhteen tuntuu vallitsevan "enemmistön" diktatuuri - jos vaikkapa suosituinta radiokanavaa haluaa kuunnella 31% ja seuraavaksi suosituinta 23% jne. ja tämän perusteella tehdään valinta, suurin osa on tilanteeseen tyytymättömiä. Tästä ja subjektiivisista syistä johtuen olen kuvattomuuden ja radiottomuuden kannalla, varsinkin kun tosiaan läppäri useimmilta löytyy. Hiljaisia vaunuja tai osastoja soisin olevan rutkasti lisää. Mutta suuntaus yleisesti tuntuu olevan toinen. Aiheesta voisi kehitellä (vähän kieli poskessa, mutta vain vähän) maukasta salaliittoteoriaa, kuinka omaa ajattelua yritetään estää kaikella tuuballa, jota väkisin tuutataan siellä sun täällä. Voisi nimittäin olla vallanpitäjille ja kaupankäynnille haitallista, jos ihmiset pääsisivät ajattelemaan enemmän...
28.12.2011 14:27 Miika Hämynen: Telkkarien ääni tuli tosiaan penkkien radiokuulokeliitännän kautta, joten ei ainakaan melusaasteesta ollut tässä tapauksessa kyse.
28.12.2011 14:51 Petri P. Pentikäinen: Samuli on aivan oikein salaliiton jäljillä, joskin ei se ole mikään liitto eikä salainen. Älylliset ja kriittiset ihmiset ovat niin taloudellisille kuin poliittisille voimille huomattavasti hankalampi kohderyhmä kuin se, joka ei esimerkiksi huomaa, että sille soitetaan Pauli Hanhiniemen kolmea samaa kappaletta vuosikymmenen ajan keskimäärin kahdeksan tunnin välein. Ja em. voimille on edullista, jos älyllisesti teräväpiirtoisten kansalaisten osuus koko kansasta laskee mahdollisimman pieneksi. Liittyy asia sitten kuvan esittämään jännityselokuvaan tai ei.

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!