25.04.2012 / Aluksne, Latvia, Latvia

25.04.2012 Juna 695 (Aluksne 1955) matkalla kohden Gulbenea. Ennen Gulbenesta lähtöä jätettiin pidempi vaunu sivuraiteelle kolmen muun vaunun lisäksi. Siis radalla on kapasiteettia viiden matkustajavaunun verran. Lisäksi kolme vaunua odottaa korjausta. Paikalliset käyttivät junaa jopa asemien välisiin matkoihin. Tuota 33 km:n matkaa eivät näytä ajavan kuin turistit. Rata on siis aito kapearaiteinen rautatie vaikka rahtiliikennettä ei olekaan. Melkein helpointa on mennä paikalle Tallinnan kautta autolla tai bussilla. Samalla voi piipahtaa myös Eestin (Viron) kapsuja tai museoita katsastamassa. Aluksen on aika nukkuva paikka, mutta sieltä löytää kohtuullisia hotelleja hyvään hintaan. Radan Virosta lainattua Gr veturia en onnistunut näkemään, mahdollisesti jemmassa varikon ympyrätallissa.

Kuvan tiedot
Kuvauspaikka: Aluksne, Latvia Valtio: Latvia
Kuvaaja: Ilkka Hovi
Lisätty: 30.04.2012 20:10
Muu tunniste
Sekalaiset: Kapearaiteinen
Sijainti: Linjalla
Ulkomaat
Vuodenajat: Kevät

Kommentit

30.04.2012 21:24 Jarno Korhonen: Aika metkaa.. ensiksi katsoin, että kyse on todella hienosta pienoismallista, mutta tausta ja kuvateksti vakuutti, että kyse on elävästä elämästä.
30.04.2012 22:58 Jouni Hytönen: Aluksne on kuitenkin yöpymispaikkana mielestäni miellyttävämpi kuin Gulbene. Itse matkustin tuonne ensin junalla Valgaan, josta kävellen rajan yli, bussilla Smilteneen ja sieltä toisella bussilla Aluksneen, jossa yö hotelli Ierullessa. Sitten Gulbeneen tuolla kapsulla, jossa yö ennen neljältä lähtenyttä Riian junaa. :)
01.05.2012 00:52 Jorma Toivonen: Aikoinaan Riikan matkalla (kevät 2004) päätimme käväistä ajelemassa myös tuolla rata-osuudella. Yksi junapari oli tuolloin kulussa Riika-Gulbene välillä (meno 17;00-21;28, paluu 4;47-9;10). Menomatka sujui hienosti junaillessa ja yöpyminen hotelli (?) "Gulbenessa" - taisimme olla ainoat asiakkaat tuona yönä (hotelli muuttunut näköjään täysin - voisi jopa viihtyä). Aamutuimaan pikainen käynti junalla Aluksnessa ja sitten pi-i-i-tkä pohdintatuokio asemaravintolassa paluusta Riikaan. Vihdoin "aseman puutarhurin" isä kyyditsi meidät vanhalla Golfilla Smiltineen, josta bussiyhteys kiharaisia ja pölyisiä sorateitä pitkin Valmieraan. Siellä taittui meikäläisen "seikkailuhenki" viimein - lähin taksi, joka haluaa kyyditä meidät Riikaan, minä maksan - ei enää odottelua, eikä jatkoyhteyksien pohdiskelua. Liekö yhtä vaikeaa rautatiematkailu nykyäänkin Latviassa?
01.05.2012 16:36 Jouni Hytönen: Se on vuodesta 2004 ehkä jopa entisestään vaikeutunut. Gulbeneen ei kulje enää edes tuota yhtä junaparia, vaan sinne pääsee vain sesonkiaikoina. Välissä oli jo parempikin aika, kun liikenne palautettiin Liepajaan ja Ventspilsiin, mutta sitten iski talouskriisi v. 2009.

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!