06.06.2012 / Rauma

06.06.2012 Sitten vähän muuta joka ei liity mitenkään rautatieverkkoon, mutta tyylillisesti sopii tänne. Rauman aseman läheisyydessä on melko tyylikkään näköinen liikenneympyrä muistomerkkiveturin edessä.

Kuvan tiedot
Liikennepaikka: Rauma (Liikennepaikan tiedot)
Kuvaaja: Reino Sundell
Kuvasarja: välillä positiivistakin muistomerkkivetureista
Lisätty: 06.06.2012 18:44
Muu tunniste
Sijainti: Rataverkon ulkopuolella
Vuodenajat: Kesä

Kommentit

15.06.2012 10:34 Jukka Pitkänen: Tuo on tosiaan tyylikkäin liikenneympyrä mitä muistan koskaan nähneeni.
15.06.2012 11:00 Kurt Ristniemi: Todella hieno. Piti oikein etsiä, että missä tämä on: http://goo.gl/maps/kopV (vähän eri suunnasta, jotta veturi ja kääntöpöytä näkyvät.) Rauma kertoo alueen suunnittelusta seuraavaa: "Kääntöpöytä ja höyryveturi säilytetään ja veturitallin seinälinjaa mukaillen rakennetaan punatiilinen katsomo aukion reunalle. Veturia ja kääntöpöytää korostetaan valaistuksella ja istutuksin. Suunnitelmassa kääntöpöydältä alkaa raiteita kuvaava noppa- ja nupukiviraidoitus aukion vieressä sijaitsevan liikenneympyrän suuntaan. Liikenneympyrän keskiosan suunnitelmassa on haettu pysäkki-tunnelmaa, näin veturi ja pysäkki muodostavat kaupunkikuvallisen parin." ( http://www.rauma.fi/tevi/Kuntek/Suunnitt​elu/Veturiaukio/veturiaukion_rakentamine​n.htm ) Liikenneympyrä on siis pysäkki, jolle veturi ajaa noita kuvassakin näkyviä nupukivikiskoja myöten. - Tämä on kekseliäs ja hieno juttu. Miksei esim. Helsingissä tehdä mitään tällaista?
05.08.2012 16:40 Teemu Salonen: Raumalaisiltakin kesti tämän tekeminen pienen ikuisuuden. Talli pistettiin nurin saman tien kun viiminen lättä raumalta romujonoon ajoi. Tilalle tuotiin pikku-jumbo, jonka paikalliset pennut pisti palasiksi alta aikayksikön. Vasta nyt, noin 20 vuotta myöhemmin on paikka saatu siistittyä.

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!