15.06.2012 / Ahonkylä, Liperi, välillä Sysmäjärvi–Viinijärvi

15.06.2012 Ahonkylän maalaismaiema on jo Liperin puolella. Onhan tässä tullut kuvailtua aiemminkin, mutta tällaisia ei kovin montaa lähialueelta löydy. Kuumasti paistava aurinko pakottaa hakeutumaan varjoon, mutta siellä riesana on hyttyset. Onneksi sentään puuskittainen tuuli pitää suurimman osan loitommalla. Selän takana olisi komea peltoaukea latoineen. Isovaaleeparin vetämä pyttyjuna lähestyy Laukkalan tasoristeystä, jonka varressa kukkii jotain, lienee koiranputkia, luonnontieteen tiedot kun on hukassa...

Kuvan tiedot
Välillä: Sysmäjärvi–Viinijärvi Kuvauspaikka: Ahonkylä, Liperi Tasoristeys: Laukkala [Tasoristeys.fi] Ratakm: 662+673
Kuvaaja: Perttu Karttunen
Lisätty: 15.06.2012 19:03
Junatyyppi
T:
Muu tunniste
Rautatieinfra: Merkki
Sijainti: Linjalla
Vuodenajat: Kesä

Kommentit

15.06.2012 21:15 Tunnus poistettu: Terve Perttu!

Pohjustuksena tulevaan kommenttiin sen verran että ylläpito poistaa todennäköisesti tunnukseni kunhan viestini on kaikkien luettavana.

Työelämässä kuulen usein lauseen "Mutta näinhän se on tehty aina ennenkin" ja se lause on liikkeelle panevana voimana seuraavaan: Perttu, yritä uudistua ja laajentaa reviiriäsi hieman sillä monille on tullut Sysmäjärven lepikko-otokset jo liiankin tutuksi, punavalkoista tulee lepikosta, vihreävalkoista tulee lepikosta oli kesä, syksy, talvi tai ihan mikä aika vuodesta tahansa. Neuvoni onkin. Osta auto, ajele pitkin armasta suomenmaatamme ja yllätä meidät lähettämällä kuvia vaikkapa Hangosta, Kokkolasta, Forssasta ja vaikka mistä kunhan säästäisit meitä jo näiltä Sysmäjärven lepikkokuvilta.
15.06.2012 21:27 Harri Junttila: Minun mielestä näitä Pertun kuvia on ilo katsoa, joten jatka ihmeessä kuvaamista näistä kauniista maisemoista.
15.06.2012 21:43 Mikko Otava: Kyllä Isovaalea/haalea ja tavarajuna -kuvia katselee siinä missä IC tai lähijuna Eteläsuomessa ja höyryhaisuli Minkiöllä kuviakin, joten jatka Perttu vain Savon kirjeenvaihtajana toimimista.
15.06.2012 21:56 Ari-Pekka Lanne: Samaa mieltä Harrin kanssa, Pertulta on yleensä tullut hyviä kuvia. Esimerkiksi vaikkapa tästäkin http://vaunut.org/kuva/71972 olen kateellinen, suorastaan viheriäinen. Vaikka useimmat Pertun kuvista onkin otettu Pohjois-Karjalasta, on niissä kuitenkin nähtävissä kekseliäitä ja vaihtelevia kuvakulmia ja lähestymistapoja. Unohtamatta kuvien teknistä laatua, joka on varmasti yksi parhaita täällä vorkissa.

Ja pyhää peltilehmäähän en suosittele ketään ostamaan - niitä on tässäkin maassa jo ihan riittävästi. Mitä sellaista ruuhkissa seisottamaan? Auton arvo romahtaa muutamassa vuodessa, huono sijoitus. Itse olen pärjännyt 30 vuotta ilman. Polkupyörällä eli maantieresiinalla taittuu jokaisena työpäivänä työmatka 10 km suuntaansa, oli sitten helle tai kymmenen sentin auraamaton lumihanki. Junalla tai linja-autolla pääsen ainakin vielä nykyään satunnaiset, usein tähän harrastukseen liittyvät, kaupunkienväliset matkat sujuvasti. Ja noihin saa myös tarvittaessa kätevästi pyörän eli resiinan mukaan jatkoyhteysvälineeksi.

Ja tämähän ei olekaan työelämä vaan harrastus. ;o)

Sori vaan pojat, tämmöinen vasta-avautuminen sattui nyt tulemaan Varsinais-Suomesta, Turuust...
15.06.2012 23:01 Eero Karttunen: Pertun kuvat ovat tosiaan yleensä erittäin laadukkaita. Ainakin minulle nuo kauniit maisemat ovat melkein tuntemattomia, joten kovin mielelläni olen katsellut ja katselen edelleen Pertun kuvia. Eikä noita kuvissa esiintyviä vetureitakaan täällä Helsingin seudulla liiaksi ole näkynyt. Jatka ehdottomasti samaan tahtiin kuviesi julkaisua, kuvillasi on kiitollinen katsojakunta. Ainahan kaikki eivät ole kaikista kuva-aiheista kiinnostuneita, mutta yleensä he ymmärtävät hypätä itseä kiinnostamattomat kuvat kaikessa hiljaisuudessa ohitse.
15.06.2012 23:50 Jarmo Pyytövaara: Perttu Karttusella on kuvissaan hienoja kuvakulmia, erinomaisia oivalluksia ja todella kauniita värisävyjä, ne ovat kerrassaan hienoja rautatiekuvia. Niistä voisi ottaa mallia, ainakin niistä saa uusia ideoita, joita itsekin voi kokeilla kuvausreissuillaan. Oletan että, kuvien eteen on joskus pitänyt nähdä, jopa hieman vaivaa ja ilmeisesti joskus, vähäinen vaivannäkö ei edes ole riittänyt.
16.06.2012 13:23 Lari Nylund: Helsingistä täysin tuki Pertulle, jota pidän eräänä reippaampana harrastajana Pohjois-Karjalassa - "Outokummun kirjeenvaihtajana". Reviiri toki on hyvin kotiseuturakas, mutta miksi se ei saisi olla..? Toki tässäkin asiassa on jokaisella oikeus mielipiteen esittämiseen, enkä usko Pertun pahoittavan mieltään kommentista. Sehän oli asiallisesti esitetty, mutta taustatyön olisi ehkä voinut tehdä paremmin...

Vertaa:
Perttu Karttunen http://vaunut.org/kuvat/?u=7
Raimo Hämäläinen http://vaunut.org/kuvat/?u=1305

Jos Perttu menisi joissain kuvatilanteissa pidemmälle metsään päin, voisi olla ettei kuvassa näkyisi enää junaa... ;)
16.06.2012 18:13 Iikka Kekko: Monella muullakin paikkakunnalla soisi olevan yhtä hyviä kuvaajia, niitä vaan ei riitä joka kylälle. Tuosta Larin linkistä asia varmaan valkenee kaikille kuinka monipuolista kuvamateriaalia saattaa saada pieneltäkin alueelta. On myös otettava huomioon - mikä usein unohtuu itseltänikin paljon liikkuvana - että kaikilla ihmisillä ei ole mahdollisuutta työn, perheen, taloudellisen tilanteen tai monen muun seikan vuoksi viilettää jatkuvasti pitkin pitäjiä. Auto ei ole ratkaisu tähänkään pulmaan...
Toivottavasti Perttu ei vedä herneitä nenään tuosta palautteesta vaan jatkaa kuvien laittoa tänne edelleen!
16.06.2012 19:48 Pasi Utriainen: Jaahas, 2817 on kaivettu esiin. Eipä ole näkynyt ko. veturia aikoihin, lieneekö ollut Pieksämäellä huollossa.
16.06.2012 20:48 Perttu Karttunen: Juu, ei ole otettu herneitä nenään. Itsellä rajoittaa lähinnä työkyvyttömyyseläkeläisen budjetti ja ajokortittomuus, joten harvemmin pääsee pidemmälle kuvailemaan. Toki kauempanakin tulee joskus käytyä mutta itse enemmän dieselvetoisesta tavaraliikenteestä nauttivana (lähinnä sen tarjoaman äänimaailman takia) tässä lähellä on sopivasti rataosia, joilla ei ole haittana sähköistetyn rataosan vaatimia rakenteita. Tosin täälläpäin iso ongelma on pusikoituvat radanvarret mutta niitä muutamia joissa on vielä avaraa, tulee hyödynnettyä sitten enemmän.
16.06.2012 22:29 Mika Laaksonen: Täältä Helsingistä toinen harrastaja jolta täysi tuki Pertulle. Perttu todella osaa kameratyöskentelyn ja käyttää taidokkaasti eri kuvakulmia. Voi kun joskus osaisi itsekin ottaa vastaavanlaisia otoksia. Jatka samaan malliin niin saadaan ihailla kuviasi täällä jatkossakin.
16.06.2012 23:21 Nikolas Lintulaakso: Jatka vaan Perttu samaan malliin!
17.06.2012 13:29 Kimmo T. Lumirae: Raimon kommentti oli sikälikin varsin rakentava, että Raimohan ei suinkaan ottanut kantaa Perttuun ihmisenä eikä kuvaajana eikä puuttunut hänen kuvaustaitoihinsa. Päin vastoin, rivien välistä kajastaa toive saada nähdä Pertun käyttävän taitojaan laajemminkin, jotta pääsisimme töitänsä taas ihailemaan.

Raimo on silti tainnut nähdä pari Sysmäjärven lepikkokuvaa liikaa :D

Toki, annetaan kaikkien lepik...öh, kukkien kukkia.
(Rakentavasti ja pilke silmäkulmassa, K.L.)

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!