18.07.2012 / Wuppertal, Saksa

18.07.2012 Wuppertal Schwebebahn on aika jännän näköinen yli 13 km:n "roikkuva rautatie", joka avattiin jo yli sata vuotta sitten. Tässä Vohwinkelin asema radan länsipäässä. Harmi vain, että heinä-elokuussa kuumimman lomasesongin aikana radalla oli peruskorjaus menossa (junat siis eivät kulkeneet) ja tältä osin reissu Wuppertaliin oli aika turha... Tosin, ehkäpä remontin aikataulu kertoo siitä, että rata oikeasti on tärkeä työmatkaliikenteen kulkupeli eikä mikään turistirysä. Kyllä tämä joskus vielä pitää käydä kokeilemassa...

Kuvan tiedot
Kuvauspaikka: Wuppertal Valtio: Saksa Koordinaatit: 51.23005 7.06772 [Google Maps]
Kuvaaja: Juha Nieminen
Kuvasarja: Kuvia Saksasta
Lisätty: 07.10.2012 15:42
Muu tunniste
Rautatieinfra: Asemarakennus
Sekalaiset: Muu ajoneuvo
Ulkomaat

Kommentit

07.10.2012 18:56 Arto Hellman: Suomeksi "riippurata"!
07.10.2012 21:52 Jyrki Majanmaa: Ruhrin seudulle matkustaessa suosittelen Düsseldorfin Bahn hotellia, joka on ihan Düsselin päärautatieaseman välittömässä läheisyydessä. Huoneen hintaan kuuluu koko VRR:n (Verkehrsverbund Rhein Ruhr) alueella käyvä matkalippu, jolla saa matkustaa ratikoilla, busseilla, lähijunilla ja mm. tällä Wuppertalinkin riippujunalla rajoituksetta.
07.10.2012 21:54 Ari Palin: Itselleni kävi hieman vastaavalla tavalla viime keväänä. Lähdin Itävaltaan pääkohteena kapearaiteisen Mariazellin radan (Mariazellerbahn) satavuotiaat sähköveturit, jotka poistuvat käytöstä ensi vuonna. Ehdittyäni jo ostaa muutoskelvottoman lentolipun Helsinki - Wien - Helsinki huomasin netistä, että puolet radasta olisi remontissa ja liikenne korvattu busseilla, ja tietenkin juuri mielenkiintoisempi vuoristoinen Mariazellin pää. No pääseepä matkustamaan edes radan tasaisemman alkuosuuden museaalisen sähköveturin vetämällä junalla. Karu totuus iski radan lähtöasemalla St. Pöltenissä. Remontin vuoksi radalta ilmeisesti puuttui virta myös liikennöitävänä olleelta osuudelta ja matka taittuikin dieselveturin vetämänä. Sähköveturit näin vain vilaukselta muutama kilometri St. Pöltenin asemalta etelään junan ohittaessa radan varikon. No ei dieselveturin möyryssäkään valittamista ollut, mutta silti... Radan loppupään bussiosuudella näin vielä radan mahtavat silmukat ja, Mikko Perkoilaa mukaillen, arvaa harmittiko. Pitänee käydä Mariazellissä uudelleen, kun sähkövetureilla todennäköisesti jossain vaiheessa ajetaan museoliikennettä.
07.10.2012 22:32 Kimmo T. Lumirae: Tässä on hyvä tilaisuus mainostaa erästä omaa nappikokemustani: Ruhrin seuduilla matkusteltaessa suosittelen ehdottomasti käymään katsomassa Bochumin Starlighthallessa esitettävää Andrew Lloyd Webberin rock-musikaalia Starlight Express. Kyllä, Bochumin uusi musiikkitalo on ristitty tämän esityksen mukaan ja rakennettu sen ehdoilla.

Musikaali on (pienois)rautatieaiheinen ja esitetään rullaluistimilla. Musiikkikappaleita on sanottu Webberin parhaiksi ja esitys on Saksassa erittäin suosittu ja lienee maailman menestynein musikaali kävijämäärissä mitattuna. Liput eivät ole halpoja mutta hintansa väärtejä http://www.starlight-express.de/ http://www.youtube.com/watch?v=TekSAQnFn​Gk

Show oli hieno ja nautin joka hetkestä. Mainitsen asiasta siksikin, että Bochum ei osu helpolla matkan varrelle mutta käynti kannattaa. Wuppertaliin on lyhyt matka ja vielä lyhyempi Bochum-Dahlhausenin rautatiemuseoon http://www.eisenbahnmuseum-bochum.de/
08.10.2012 01:20 Jorma Toivonen: Vastaava tapaus kuin Arille sattui myös keväällä 2008 http://vaunut.org/kuva/49383 , http://vaunut.org/kuva/49384 , http://vaunut.org/kuva/49385 , http://vaunut.org/kuva/49386 , mutta tuolloin vaihdettiin kiskoja Mariazellin päähän. Alkumatka linja-autolla ja Laubenbachmühlessä odotti 1099-sarjan vetämä juna loppumatkaksi St.Pölteniin (jostain oli kiirinyt tieto ryhmästä ja junan vetovoimaksi oli löytynyt vanha sähköveturi). Aikataulustaan myöhässähän juna saapui St.Pölteniin ja jatkoyhteys Wieniin oli vaarassa karata, mutta henk.kunnan ansiokas puh.yhteys asioita hoitaviin tahoihin sai aikaiseksi muutaman minuutin lisäodotuksen vaihtoyhteydelle.
08.10.2012 22:03 Ari Palin: Nimenomaan Mariazellin päässä tuo remontti nytkin oli. Kiitos mielenkiintoisista kuvalinkeistä.
09.10.2012 15:02 Tuukka Ryyppö: 'Schweben' ei muuten tarkoita 'riippua', vaan 'leijua'. Eli leijurata :)

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!