??.??.1900 / Helsinki Hakaniemi

??.??.1900 Rakennus on Raitiotie ja Omnibus osakeyhtiönyhtiön voimalaitos, josta saatiin ratikoiden tarvitsema sähkö, se sijaitsi ns. Areenantalon tontilla Hakaniemessä, ja valmistui vuonna 1900. Voimalassa oli 3 höyrypannua ja 2 höyrykonetta.

Kuvan tiedot
Kuvauspaikka: Helsinki Hakaniemi
Kuvaaja: Tuntematon (Lisännyt: Jouni Halinen)
Lisätty: 11.10.2012 14:51
Muu tunniste
Rautatieinfra: Muu rakennus
Sijainti: Rataverkon ulkopuolella

Kommentit

11.10.2012 18:47 [Tunnus poistettu]: Jospa Sampo A vähän valottaisi rakennuksen historiaa. Se oli tosiaan Omnibus-yhtiön voimalaitos, sijainnut Hakaniemen torin laidalla Arena-talon http://fi.wikipedia.org/wiki/Arenan_talo paikalla, purettu 1914 (jostain kirjasta muistelen lukeneeni tämän, mutta purkuvuosi voi olla jokin muukin). Sääli, kun oli noinkin kaunis pytinki.
11.10.2012 19:03 Jorma Rauhala: Itse asiassa tuo "Keskusasema" eli sähkövoima-asema on Helsingin Raitiotie ja Omnibus Osakeyhtiön, ei Omnibus-yhtiön. Sellainenkin on nimittäin ollut olemassa, ennen raitioteitä. Centraalin hävittäminen liittyy samaan aikaan valmistuneeseen Helsingin kaupungin sähkölaitoksen Suvilahden voima-asemaan. Kaupunki osti HRO:n osake-enemmistön 1913 ja kaupan yhteydessä sovittiin, että raitiotiet tulevat ostamaan sähkönsä kaupungilta ja tämä saksalaisarkkitehdin Kummer-luomus oli valmis tarpeettomana hävitettäväksi.

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!