17.04.2013 / Kirkkonummi

17.04.2013 Eka soravaunun nosto Kirkkonumella Keskiviiko aamu 17.04.2013

Kuvan tiedot
Liikennepaikka: Kirkkonummi
Kuvaaja: Hans Kullberg
Kuvasarja: Soravaunujen Siirto
Lisätty: 17.04.2013 19:59
Muu tunniste
Sekalaiset: Työmaa
Sijainti: Asemalla/Ratapihalla
Vuodenajat: Kevät

Kommentit

18.04.2013 00:23 Dennis Rolin: Nämä vaunut ovat seisoneet Kirkkonummella monta kuukautta. Ovatko ne rikki vai siirtääkö Destia usein vaunujaan kuorma-autolla? Mielestäni siirto raiteita pitkin olisi kätevämpi?
18.04.2013 01:15 Tuukka Ryyppö: Noi on rekisteröity venäläisen järjestelmän mukaan eikä eurooppalaisen. Destialla ei oltu hoksattu, että venäläiset vaunut saavat kulkea Suomessa vain silloin, kun kyse on kansainvälisestä liikenteestä. Tähän rajoitukseen syynä on se, että venäläisstandardien vaatimukset ovat erilaiset kuin eurooppalaiset vaatimukset, eli vaunut eivät periaatteessa vastaa täkäläisiä vaatimuksia. Niiden liikennöinti Suomessa sallitaan vain, koska muuten olisi käytännössä mahdotonta järjestää Suomen ja Venäjän välisiä junakuljetuksia. Kyse on siis tavallaan pienimmän pahan hyväksymisestä. Suomen sisäisissä kuljetuksissa kuitenkaan ei mikään pakota noudattamaan eurooppalaisen sijaan jotain muuta standardia, joten Suomen sisäisessä liikenteessä venäläisstandardien mukaisia vaunuja ei sallita. Koska vaunut on tilattu venäläistyyppisten standardien mukaan vaunuja valmistavalta tehtaalta, eikä niitä ole käytännöllistä enää näin jälkikäteen muuttaa sellaiseksi, että ne voisi rekisteröidä Suomeen (tai johonkin muuhun EU-maahan eurooppalaisten standardien mukaan), on päätetty hoitaa kuljetukset kuorma-autoilla. Hämmentävähkö kämmi Destialta siis. Ilmeisesti ongelma muuten olisi kierrettävissä niinkin, että sora haettaisiin Venäjän puolelta, jolloin kyse olisi kansainvälisestä kuljetuksesta ja vaunua olisi siten luvallista käyttää ;)
Sitäkin olen näiden vaunujen kohdalla kyllä miettinyt, että miksi ihmeessä Destia ei vaan myy näitä pois ja hanki tilalle täkäläiset standardit täyttäviä vaunuja? Kai tuo tehdas pystyisi tekemään Suomeen rekisteröitäväksi kelpaavia vaunuja, jos sellaisia tilaisi?
18.04.2013 09:42 Juhani Pirttilahti: Hienoa, että tämäkin byrokraattinen typeryys on saatu ikuistettua!
18.04.2013 10:37 Mikko Herpman: Parikkalan sivuraiteella Aseman eteläpuolella taitaa majailla pari samannäköistä vaunua. On kyllä aika tyhmää touhua, luulisi että nämä voisi luokitella/tarkastaa/hyväksyä Suomen liikenteeseenkin.
18.04.2013 11:37 Petri Nummijoki: Suomen sisäisessä liikenteessä käytetyt Eaov-vaunut (http://vaunut.org/kuva/38995 ) oli sitten ilmeisesti rakennettu eurooppalaisten standardien mukaan eikä venäläisen?
18.04.2013 11:56 Oskari Kvist: Eaov-vaunujen aikaan TraFia ei ollut olemassa.
18.04.2013 12:00 Tuukka Ryyppö: Arvaisin että ei, vaan vaunu on tilattu siksi, että Neuvostoliiton kanssa vaihtoehtoina on katsottu olevan tilata tai itkeä ja tilata, eikä siinä liene ollut mahdollisuuksia käydä sanomaan, että NL:n standardit eivät kelpaa Suomeen. Vaunut on siis hyväksytty liikenteeseen, eikä niiltä ole enää käytännössä järkevää ottaa hyväksyntää pois, vaikka ne eivät standardeja – etenkään nykystandardeja - täyttäisikään. Ovat kuitenkin suunnilleen riittävän turvallisia ja kun niiden määrä on suhteellisen vähäinen, riski ei päädy olemaan kovin valtava. Jos kalusto on rekisteröintihetkellä täyttänyt ehdot (tai ollut täyttävinään), sen käyttämistä saa jatkaa ehtojen tiukennuttuakin, ellei toisin mainita.
18.04.2013 12:34 Tommi K Hakala: Koska nämä ovat ratatöihin tarkoitettuja vaunuja, eikö näille olisi voitu antaa nopeusrajoitettu käyttömahdollisuus?
18.04.2013 13:10 Eero Heinonen: Jos ollaan oikein tylsiä ja halutaan pitäytyä faktoissa, niin Destia-konsernin hoksaamisista ei ollut kyse näiden vaunujen hankinnassa, vaikka se osan Kaivujyrä-konsernista hankintahetkellä omistikin.

Kuvassa olevan vaunun myös saa rekisteröityä Suomeen melko pienellä vaivalla, kun kaivaa kuvetta. Tavaravaunun hyväksymisessä Suomeen on ratkaisevaa se miten vaunu on yhteydessä rataverkkoon ja muuhun kalustoon, kaikki muu on käytännössä enemmän tai vähemmän järjestelykysymyksiä ja normaalia hyväksyntämenettelyä. Kuvan vaunukin tarvitsisi siis Suomeen hyväksytyt telit. Harmi vaan, että tunnetusti teli on tavanomaisen tavaravaunun kallein komponentti, niitä tarvitaan kaksi per vaunu ja telivalmistajia innostaa suuresti parinkymmenen telin valmistaminen valtavirrasta poikkeavalle raideleveydelle...
18.04.2013 14:52 Tuukka Ryyppö: Kiitos Eerolle hyvästä selvennyksestä!
18.04.2013 14:56 Tuukka Ryyppö: Tommi: Suomessa ajettavan kaluston on kelvattava Suomessa ajamiseen. "Me ehdittiin jo hankkia nää" ei voi olla mikään syy, koska määräyksiä ei saa voida kiertää hankkimalla kalusto ensin ja kyselemällä vasta sen jälkeen, kelpaisiko kalusto ehkä liikenteeseen. Onkohan telien itsensä lisäksi muuten kyse myös niiden kiinnityksestä vaunuun? Tässä kuvassa ne kyllä vaikuttaisivat nousevan vaunun mukana ilman erityisiä kiinnitysvirityksiä.
18.04.2013 14:59 Tuukka Ryyppö: Mitenköhän pysyvää se on, että Baltian maissa saa hoitaa niiden sisäistä liikennettä neuvostostandardien mukaisin vaunuin? Ei kai uusiltakaan vaunuilta mitään sen kummempaa vaadita? Jos Baltia ei keksi ihan hetikohta taas kerran vaihtaa raideleveyttään, luulisi jollekin venäläiselle tai ukrainalaiselle kalustovalmistajalle olevan ihan fiksua kehittää telimalli, joka on hyväksyttävissä täkäläiseen käyttöön. Tietääkö joku - vaikkapa Eero - millaisia muutoksia neuvostoteliin pitäisi tuon takia tehdä?
18.04.2013 19:37 Tommi K Hakala: En mitenkään väheksy määräyksiä ja tue tuota "tämän kerran vois kelvata"-meininkiä. Mutta jonkinlainen kohtuullisuus olisi hyvä olla, nythän periaatteessa samanlaisilla rakenneratkaisuilla kulkee kiskoilla paljon vaarallisempaa kamaa kuin sepeliä. Se vasta oikomista on sääntöjen ja todellisuuden suhteen...oikein bryrokratian riemuvoittoa kiskot kolkaten.

Samasta tasapäistämisestä johtuen Suomessa ryssittiin jätevesiasetuskin, osa kunnista vaatii tiukempaa (siis ylitiukkaa) totetusta ja artisti maksaa koko lantakasan - sananmukaisesti.
19.04.2013 21:33 Rainer Silfverberg: Millaiset määräykset oli sitten ennen vanhaan? Mustaakseni Teboil omisti 1950-70 luvulla säiliövaunuja jotka olivat neuvostoliittolaisismallisia. Sitä en tiedä ajettiinko niillä myös kotimaassa vai kävivätkö ne aina rajan takaa hakemassa löpöä?
20.04.2013 00:10 Kimmo T. Lumirae: Kyllähän Suomessa on ollut muutamia venäläismallisia vaunuja ja mieleen tulee Eaov, josta muinaisen Rautatieopiston vaunuopin opettajat suomensivat litteraa että Ei Aivan Oikea Vaunu. Se oli venäläismallinen avovaunu ja käytettiin kai pääasiassa venäläisrunkojen välivaununa.

Mutta mikä se tekninen ero oli, jotta nämä Eaov:t, Rainerin mainitsemat Teboilin pytyt ja mahdolliset muut venäläisvaunut voitiin hyväksyä suomalaisiksi VR:n rekisteriin?
20.04.2013 02:19 Tuukka Ryyppö: Uskoisin sen teknisen eron olleen teknologia nimeltään suomettuminen.
21.04.2013 21:52 Petri Nummijoki: Joka tapauksessa näiden vaunujen ostajalla on ollut hyvä syy olettaa, että venäläisperäinen vaunu hyväksytään myös Suomen sisäiseen liikenteeseen, koska näin on aikaisemmin tapahtunut. Siksi olisi reilua, että näillekin annettaisiin poikkeuslupa liikennöintiin esim. alhaisella nopeudella tai vajaaseen kantavuuteen kuormattuna.
22.04.2013 01:03 Tuukka Ryyppö: Mikä se hyvä syy on ollut? Sekö, ettei taustatutkimuksia ole viitsitty tehdä kunnolla? Olen tästä vähän kahta mieltä: Toisaalta olen samaa mieltä, että olisi fiksua sallia noiden ajaminen ainakin tyhjinä, toisaalta taas huolimattomuus ei voi olla mikään syy olla noudattamatta sääntöjä. Ja taas toisaalta, tahaton huolimattomuus voi olla lieventävä asianhaara. Jos paljastuisi, että LiVi:tä ollaan tietoisesti jätetty varmistamatta etukäteen tuollaisen vaunun kelpaavuus Suomeen rekisteröitäväksi, silloin sanoisin, ettei kyseessä ole tahaton huolimattomuus, vaan välinpitämättömyys. Mulla ei ole hajuakaan siitä, onko tuo firma ollut välinpitämätön vai toiminut hyvässä uskossa. Pidän kuitenkin realistisena myös sitä vaihtoehtoa, että on toivottu että viranomainen ei kiinnitä asiaan huomiota. Myötenantamisen kanssa on tärkeää olla varovainen.
22.04.2013 10:01 Petri Nummijoki: Eaov-vaunut ovat ennakkotapaus, jossa venäläisperäinen vaunu hyväksyttiin Suomen sisäiseen liikenteeseen. Jos kriteereitä on sittemmin kiristetty eikä tästä ole tiedotettu kunnolla niin viranomaistenkaan puolelta asiaa tuskin on hoidettu esimerkillisesti ja jonkinlainen puolitiehen vastaantulo olisi paikallaan.
22.04.2013 17:21 Tuukka Ryyppö: Tota voisi olla ihan hauskaa kysellä Ennevirastolta.
22.04.2013 22:02 Eero Heinonen: En osaa sanoa mitä neuvostotelistä konkreettisesti pitäisi muuttaa, mutta ainakin se pitäisi hyväksyttää unionilaisittain kuten muutkin uudet telit ja Suomessa tällaiselle operaatiolle tulee hintaa valistuneiden arvioiden mukaan useita satoja tuhansia euroja.

Kaluston hyväksyntään liittyviä asioita kannattaa kyselleä ennemmin Liikenteen turvallisuusvirasto Trafista kuin Liikennevirastosta, joka vastaa väyläinfrasta.
20.06.2017 16:08 Mikko Herpman: Ilmeisesti jonkinlainen maalaisjärki on voittanut tässäkin hölmöilyssä.. Ainakaan ei ole tullut uusia kuvia vaunujen lavettikuljetuksista.
20.06.2017 16:29 Jimi Lappalainen: Mikko, katso kuva http://vaunut.org/kuva/110380

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!