06.05.2013 / Muhos, Kylmälänkylä

06.05.2013 Vanha tavaravaunu siirtyy hiljalleen ajasta iäisyyteen, vaunu on ilmeisesti Gb. Mielenkiintoinen yksityiskohta on katon kaksinkertainen laudoitus, jossa ylin kerros on naulattu "nurkasta nurkkaan", varmaan jäykistyksen vuoksi. Kauas on tämäkin vaunu rataverkosta eksynyt, lähimpänä rata käy Ahmaksen kohdalla, sinnekin on yli 20 km matkaa.

Kuvan tiedot
Kuvaaja: Mika Koukkari
Lisätty: 06.05.2013 22:03
Muu tunniste
Sijainti: Rataverkon ulkopuolella
Vuodenajat: Kevät

Kommentit

07.05.2013 13:40 Heikki Jalonen: VR Oulun konepaja "säteili" aikanaan näitä purettujen G-sarjojen vaunujen koreja laajalti maakuntaan.

Törmäsimme kelkkailuretkellä joskus 1990-luvun alussa (Martimojoen Porokoskella, Haukiputaan ylämailla) keskellä synkkää korpea olleeseen kala/erämökkiin, joka oli tehty vanhasta (G-sarjan) vaunun korista.

Paikasta oli tuohon aikaan lähimmälle normaalisti kulkukelpoiselle tielle kymmenisen kilometriä. Mutta, talvella se sinne oli traktoripelissä kuitenkin saatu kiskottua, ikimuinaista talvitietä pitkin. Lähimmän rautatien varteen tuosta paikasta on ehkä noin 30 km.

Mökki oli sinänsä oivaltavasti tehty: keskellä, ovien kohdalla, oli avoin "patio". Toinen pääty oli erotettu seinällä tuvaksi ja toinen pääty - tietenkin - saunaksi. Tupaan oli puhkaistu vähän isompi ikkuna. Saunan ikkunoiksi riittivät vaunun alkuperäiset tuuletusluukut, jotka vain oli varustettu laseilla.

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!