07.05.2013 / Siuro

07.05.2013 Elfving saha tasoristeys siltatyömaan välittömässä läheisyydessä http://www.tasoristeys.fi/risteyshaku?cr​ossingId=1280 Näkymä Vammalan suunnasta itään kohti Siuron asemaa.

Tasoristeyksessä ei ole varoituslaitosta vaan ainoastaan tasoristeysmerkit eikä se muiltakaan osin täytä Trafin määräyksiä, minkä vuoksi tasoristeystä parannetaan. Tehtävät parannukset toteutetaan poikkeusluvalla, sillä tilanahtaudesta ja järven läheisyydestä johtuen tasoristeyksen molemminpuoleisia suoria osuuksia ei saada rakennettua minimin (30 m) mukaisiksi. Tasoristeys siirtyy nykyisestä kohdasta 10 metriä itäänpäin (kuvassa eteenpäin), jolloin odotustasanteet ja risteyskulmat molemmin puolin saadaan toimivimmiksi vaatimusten mukaisten suorien osuuksien jäädessä kuitenkin vajaiksi. Uusittu tasoristeys varustetaan puolipuomilaitoksella.

Kuvassa oikeanpuoleisen aurausmerkin kohdalla olevat kyltit kertovat suojelualueesta. Palosirkka on säädetty uhanalaiseksi lajiksi ja erityisesti suojeltavaksi lajiksi luonnonsuojeluasetuksella. Tasoristeyksen siirtäminen hävittää Pirkanmaan ympäristökeskuksen määrittelemästä rajatusta Palosirkan esiintymispaikasta n. 240 m2 (n.1.2 % koko rajatun alueen pinta-alasta), minkä vuoksi Liikennevirasto on hakenut Pirkanmaan ELY-keskukselta poikkeusluvan tasoristeyksen muuttamiseksi.

Vihreän pakettiauton kylkiteippaus kertoo sen kuuluvan Vuorenpeikoille. Vuorenpeikot ja Megasiirto ovat VR Trackin aputoiminimiä.

Kuvan tiedot
Kuvaaja: Kari Suominen
Kuvasarja: Siuronkosken ratasillan uusiminen
Lisätty: 09.05.2013 14:55
Muu tunniste
Rautatieinfra: Merkki, Turvalaite
Sijainti: Linjalla
Vuodenajat: Kevät

Kommentit

09.05.2013 16:48 Jyrki Majanmaa: Tämä tasoristeys onkin kyllä todella vaarallinen. Pari vuotta sitten näin aika pahan läheltä piti tilanteen kosken vastarannalta. Siinä oltiin vain sekunneista kiinni, että auto olisi ajanut suoraan tavarajunan alle.

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!