21.09.2013 / Beijing/Peking, Kiinan kansantasavalta

21.09.2013 Eräänlaista kiskoliikennettä edustaa tämäkin kulkuneuvo, joka vie lentomatkustajat Beijingin lentoaseman päärakennukselta lähtöterminaaliin.

Kuvan tiedot
Kuvauspaikka: Beijing/Peking Valtio: Kiinan kansantasavalta
Kuvaaja: Juuso Hyvärinen
Kuvasarja: Kuvia Kiinasta syyskuussa 2013
Lisätty: 22.09.2013 19:46
Muu tunniste
Sekalaiset: Muu ajoneuvo, Vaunun sisätila
Sijainti: Asemalla/Ratapihalla
Ulkomaat
Vuodenajat: Syksy

Kommentit

24.09.2013 23:01 Tapio Muurinen: Kumipyörä-/kiskokulkine; ymmärtääkseni ovat täysin automaattisia, vai onko tuolla "virkailijatädillä" joku rooli esim. matkan turvallisesta sujumisesta. Terminaalien I + II + III kokonaispituus on lähes 3 km, joten kätevä ja tarpeellinen "lentokenttäjuna" tosiaan.
28.09.2013 21:14 Juuso Hyvärinen: Virkailija näytti - paikalliseen tapaan - olevan mukana lähinnä seuraamassa asioiden sujumista. En kokeillut, mutta arvelen, että ulkomaalainen matkustaja tuskin olisi saanut häneltä neuvoja ainakaan englanniksi. Tavalliset kiinalaiset nimittäin ovat kielestään ja kulttuuristaan aivan käsittämättömän ylpeitä eivätkä pidä kovinkaan tarpeellisena englannin kaltaisten "vähän puhuttujen kielten" taitamista. Mitä virkailijan työnkuvaan tulee, kysymys ei nähdäkseni ole niinkään siitä, että kiinalaiset haluaisivat erityisesti valvoa ja tarkkailla toisiaan, vaan siitä että kaikkien on suotavaa tehdä jotakin työtä. Aivan kuten meilläkin, tuottavuusvaatimuksista johtuva maatalouden koneellistuminen ja teollisuuden automaatio johtavat siihen, että työtä on tarjolla yhä enenevässä määrin palvelusektorilla. Jos ei muuta niin sitten vaikka tarkkailla matkan sujuvuutta erilaisissa kulkuneuvoissa (tai suojateillä opastaa jalankulkijoita turvalliseen tienylitykseen - siinä kun työllistyy helposti jo kaksi lipunheiluttajaa, yksi suojatien molemmissa päissä). Kaupunkiseutujen työttömyysaste on kuulemma 4 %:n luokkaa, koko maassa noin 5 %, mikä on melko vähän EU-maiden lukuihin verrattuna.
(Käyttäjä muokannut 28.09.13 21:15)

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!