20.10.2013 / Hennigsdorf, Saksa

20.10.2013 RE6 Berlin-Spandau - Neuruppin West kääntyy Hennigsdorfin asemalla. Teoriassa raiteet kulkevat aseman läpi, mutta noin puolivälissä laituria on molempiin suuntiin päätepuskimet joiden pohjoispuolella pysähtyvät RE-junat ja toisella puolella Berliinin S-Bahn-linja S25. Tästä on joskus ollut käynti VEB Stahl- und Walzwerk „Wilhelm Florin” - tehtaalle.

Kuvan tiedot
Kuvauspaikka: Hennigsdorf Valtio: Saksa Koordinaatit: 52.63839 13.20562 [Google Maps]
Kuvaaja: Leo Männistö
Lisätty: 20.10.2013 19:02
Muu tunniste
Rautatieinfra: Merkki, Muu rakennus, Opastin
Sijainti: Asemalla/Ratapihalla
Ulkomaat
Vuodenajat: Syksy

Kommentit

21.10.2013 14:06 Heikki Jalonen: Hieno havainto vähitellen katoavasta mikroympäristöstä! Sopii vain arvailla, koska tästä on viimeksi työväki kulkenut. Päättäväisenä ja taisteluntahtoisen tarmokkaana kohti taivaanrannassa alati väreilevää loistavaa tulevaisuutta... Kuvitelkaapa työläiset tähän maisemaan ja verratkaapa kokonaisuutta Fritz Langin Metropolis-elokuvan puhuttelevaan "Työvuoron vaihto"-kohtaukseen. Monia samankaltaisia piirteitä!

Tehdas toimii nykyisin nimellä H.E.S. Henningsdorfer Elektrostahlwerke GmbH ja se kuuluu italialaiseen Riva FE-ryhmään (ei tekemistä hienojen veneiden kanssa...). Työväki on luonnollisesti murto-osa entisestään (ehkä noin 700...800 verrattuna VEB-mahtiaikojen 8500:aan). Ja heistäkin varmaan suurin osa kulkee töissä omilla autoillaan. Ja asemalaiturin kivien rakosissa kasvaa ruoho.

H.E.S.-tehtaalla on muuten oma kiinnostava osansa myös rautatiekaluston valmistuksessa: se oli aikoinaan AEG-ryhmän Henningsdorfin päätehtaan teräsosasto. AEG:n perillisenä rautatiekalustotoimintaa alueella jatkaa vahvasti Bombardier Henningsdorf.
21.10.2013 14:36 Heikki Jalonen: Tuossa on muuten ehkä mielenkiintoinen historian paljastuma: kylttiä on maalattu useampaan kertaan. Nimi on nimittäin vaihtunut ajan saatossa muutamiakin kertoja: ennen "Wilhelm Florin'ia" siinä on ehkä lukenut "Stahl- und Walzwerk Henningsdorf AG". Ennen sotaa, siis. Jos tämä käytäväyhteys on rakennettu jo silloin. Sittemmin toiminnan on ottanut haltuunsa Töhry GmbH...

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!