15.08.2008 / Välillä Tikkurila asema–Hämeenlinna

15.08.2008 Halpajunat huristavat pian Euroopan kiskoilla, kertoo Kauppalehti, mutta Suomessa saadaan edelleenkin tyytyä monopoliyhtiön törkyiseen hinnoittelupolitiikkaan.

Kuvan tiedot
Kuvaaja: Antti Havukainen
Lisätty: 17.12.2013 13:33
Junatyyppi
S: 841
Muu tunniste
Sekalaiset: Junamatkustaminen, Vaunun sisätila

Kommentit

17.12.2013 14:46 Ville Mäki-Tuuri: Vielä kun saadaan runnottua kilometrivero autoilijoille niin maailma on valmis kun köyhät pysyvät kotona. Mitä nyt sitten töissä käyvät kävellen tai fillarilla.
17.12.2013 16:20 Pertti Bruun: Kuka sitä jaksaa fillarilla 80 km:n työmatkaa ajaa.
17.12.2013 16:45 : Kuka sitten jaksaa maksaa kiskurihintoja? No, täytyy odottaa Onnibusin kaltaisten yritysten syntymistä....
(Käyttäjä muokannut 17.12.13 16:47)
17.12.2013 17:25 Mikko Mäntymäki: Maaseudulla on paljon mukavampi elää kun lähin naapuri on 100m päässä ja täällä elää vielä talkoohenki. Esimerkiksi jos minulla hajoaa auto ja naapuri osaa korjata sen niin minä lähden vastapalvelukseksi paalitalkoisiin ja isäntä jää autoa korjaamaan. Toinen esimerkki peltojenreunojen raivaus jos minulla on rahat loppu niin isäntä toimittaa minulle työmaalle 10-20 litraa bensaa että saadaan kiireinen työmaa käyntiin, pajukoiden raivauksesta maksetaan palkkaa kun sieltä ei saa työntekijä polttopuita.

Tosiasia on sen inflaatio romahduttaa talouden niin maaseudulla elämä jatkuu kun siellä on kaikki elämisen tarvittava vesi porakaivosta, sähköt vaikka höyrygeneraattorilla, ruoka tulee omasta maasta tai sikalasta/navetasta, muutama kana että saa munia. Tosin se tilanne toisi yhden riskin nälkäiset ryöstelevät kaupunkilaiset no niitä varten on hirvikivääri ja haulikko. Tärkein vielä täällä ihmiset välittävät naapureistaan koneita lainataan töissä autetaan, kaupungissa kaikki maksaa, sitten vielä joku idiootti haluaa naapuriavun veronalle. Mahtaa kaupunkilaista vituttaa kun tilallisella on varaa panna olutta kun kaupunkilainen näkee nälkää.
17.12.2013 17:31 Joona Kärkkäinen: Täytyy varoa jatkossa maaseutua, jos siellä henkilöt todella päivystävät hirvikiväärien kanssa. Tai sitten se on vaan Mikon höyrypäistä s e k o i l u a.
(Käyttäjä muokannut 17.12.13 17:32)
17.12.2013 17:39 Mikko Mäntymäki: Joona mitä kaupunkilainen tekee jos kaupoista loppuu ruoka? Lyön vetoa että nykyinen yhteiskuntajärjestelmä romahtaa 1-2 kuukauden sisällä ja mitä sitten jos 1-2 milj lähtee etsimään ruokaa, sen nyt jokainen arvaa tämän jälkeen pärjää vain vaihtokaupalla tai suojella omaisuutta rosvojoukoilta. Maaseudulla ei "normaalitilassa" päivystetä aseiden kanssa.
17.12.2013 21:00 Martin Hillebard: Kun minä aloitin "Kansakoulussa" syksyllä 1956 niin meille kohta opetettiin, että 2/3 Suomen väestöstä elää maalla, ja saa elantonsa maa/metsätaloudesta. Perheviljelmä = maalaistalo isäntineen, emäntineen, lehmineen, hevosineen, kanoineen JNE ja suuremmilla tiloilla myös renkeineen ja piikoineen oli sääntö, ei poikkeus.
Nykyään höpötetään siitä ekologiasta silloin kynnettiin pelto hevospelillä ja kaura ei taatusti ollut tuontitavaraa jostakin araabiasta. Maito ja munat omasta talosta, ja lannoitteena viljelyksille ns kakka. Suolat ja sokerit piti tietysti ostaa Maalaiskaupasta. Kaikkiin taloihin ei ollut edes sähköjä, puhelin oli kyllä hämmästyttävän tavallinen siis se joka käytti niitä tuulessa laulavia lankoja.
Viimeisimmän lukemani tilaston mukaisesti Suomen väestöstä on "maalaisia" enää luokkaa viisi prosenttia - Ruotsissa vain 2%. Uskon nämä ovat nykyään myös enemmän riippuvaisia Teknoyhdyskunnasta, kuin puoli vuosisataa takaisin.
Itse asun saarella yhdyskunnassa, joka on jonkinmoinen välimuoto landen, ja stadin välillä. Meillä on kaikki "urbaanit" palvelut - ne jotka Mikon käsityksen mukaan voivat romahtaa koska tahansa - mutta jos ruoka loppuu, niin lämpimänä vuodenaikana metsistä löytyy marjoja, ja sieniä, ja merestä aina kalaa. Mitä rosvojoukkoihin tulee, niin täällä Lidingöllä toimii Hemvärnet, eli Suomessa ammoin lakkautetun Suojeluskunnan vastine.
Summa summarum. Yhteiskuntamme ON erittäin haavoittuvainen.
17.12.2013 21:19 [Tunnus poistettu]: Vanhaan hyvään aikaan sensijaan yhteiskunta ei sitten haavoittunut millään. Ei katovuodet, ei kulkutaudit, ei sodat, ei siis mikään saanut mitään mainittavaa haittaa aikaan.
17.12.2013 21:40 Tomi Lipponen: Vaunut.org alkaa toisinaan muistuttaa suomi24.fi:n foorumia pahimmillaan. Enkä pohdi vain tämän kuvan kommentointia. Kuva itsessään on ajatuksia herättävä.
18.12.2013 21:23 Martin Hillebard: Tor,
Vanhaan hyvään aikaan yhteiskunta oli haavoittuvainen koko ajan. Ruotsi/Suomen suurvalta-ajalla olimme melkein aina sodassa, ja kulkutaudeille = paiserutto joka saattoi surmata 1/3 väestöstämme ei kukaan voinut mitään. Alituisissa sodissamme ns. ryssää vastaan, suurin osa miehistä ei suinkaan kaatunut taistelussa, vaan kylmään nälkään haavoihin kuten kansallisrunoilijamme J L Runeberg kirjoittaa.
Tämän päivän yhteiskunnassa, haavoittuvaisuus on sitä että olemme niin täydellisesti riippuvaisia ns. infrastruktuurista - ainakin kaupungeissa asuvat joita onkin valtaosa väestöstä. Riittää että sähköt katkeavat pitkäksi aikaa, etenkin tähän vuodenaikaan, niin olemme useimmat todella "helisemässä".
Mahdollisen sodan sattuessa, ensimmäinen isku kohdistunee juuri tämän infran keskeisiin kohteisiin. No niin, eipä tämäkään kommentti kovin paljoa rautateitä sivua ... paitsi että ovathan nekin sitä valtakunnan infrastruktuuria.
(Käyttäjä muokannut 19.12.13 14:49)
16.03.2014 21:45 Heikki Kannosto: Halpajunia tekivät Euroopassa lähinnä italialainen Lima, jugoslavialainen Mehanotehnika ja itäsaksalainen Piko sivupersoonineen. Ei ole niidenkään laatu enää entisellään...

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!