21.12.2013 / Helsinki asema

21.12.2013 Sama Tolstoi sivusta.

Kuvan tiedot
Kuvaaja: Anton Carlsson
Lisätty: 21.12.2013 16:11
Muu tunniste
Sijainti: Asemalla/Ratapihalla
Vuodenajat: Talvi

Kommentit

18.03.2019 19:06 Jouni Halinen: Onko tähän joku erityinen syy, että miksi rautatieliikenteen "paraatipaikalla" käytetään "vanhanaikaisia" ja vain rajallisen eliniän omaavia puupölkkyjä?. Niiden vaihtotyö aiheuttaa aikamoista haittaa näin hektisellä liikennepaikalla. Suoritetaanko se pelkkänä pölkynvaihtona vai vaihdetaanko koko kisko/pölkky setti (20 m) kerrallaan uuteen?. Kai kiskotkin tässä kuluvat, johtuen suurista määristä jarrutuksia ja liikkeellelähtöjä?, vai riittääkö pelkkä säännöllinen hionta?.

Laiturialue ei kuitenkaan enää haise takavuosien malliin, joka aiheutui pääosin käytetystä kyllästysmenetelmästä, dieselvetureiden allelaskemista öljyistä ynnämuusta, ja pienemmiltä osin myös sinisten ym. vaunujen "huipputeknisestä" saniteettijärjestelmästä.

Hajumuistini muistaa vielä tämän hajujen harmonian, kun lähdettiin 60-luvun kuumana kesäkuun päivänä maalle mummolaan (Kauvatselle). Edelliseen coctailiin kun vielä lisättiin dieseleiden körmytykset ja höyryistä tulevat erilaiset tuotokset, niin nuorempi väki voi vain kuvitella miltä laiturialueella "tuoksui". Sinne ei paljon tuulenvirettä päässyt, kun se oli 3:ta suunnalta suljettu.
(Käyttäjä muokannut 18.03.19 19:24)

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!