09.01.2014 / Lapua, välillä Ruha–Lapua

09.01.2014 InterCity 43 ohittaa Raviradan tasoristeyksen.

Kuvan tiedot
Välillä: Ruha–Lapua Kuvauspaikka: Lapua Tasoristeys: Ravirata [Tasoristeys.fi] Ratakm: 439+625
Kuvaaja: Esa Annala
Lisätty: 11.01.2014 11:37
Junatyyppi
IC: 43
Muu tunniste
Rautatieinfra: Merkki
Sijainti: Linjalla
Vuodenajat: Talvi

Kommentit

11.01.2014 11:46 Lari Nylund: Varsin vauhdikkaita kuvia Esalta kolme kappaletta. Kuvissa etualalla olevia kiinteitä tarkennuksen huomion ottavia tekijöitä jos välttäisi, niin tarkentaminen onnistuisi paremmin pääkohteeseen. Näitä ovat mm. tasoristeyksen laitteistot, sähköratapylväät jne. Toki niitäkin on välillä mukava nähdä kuvissa, mutta ovatko ne pääkuvauskohteita vai juna niiden takana? Sehän on kuvaajan valinta.
11.01.2014 13:13 Jimi Lappalainen: Luulen, että eritoten tässä kuvassa on nimenomaan korostettu tasoristeyslaitosta ja junan vauhtia.
11.01.2014 19:16 Misa Lammio: Tässä ei tarkennuksen säätö auta. Takana näkyvä sähköpylväs ja edessä oleva varoituslaitos on terävä, joten junan suttusuus johtuu sen liikenopeudesta. Tietysti valotusaikaa vähentämällä saadaan kaikki teräviksi, samalla muut asiat huononevat: kuvan kohina+värit jne. Mielestäni kuva korostaa junan vauhtia mukavasti.
12.01.2014 00:48 Oskari Kvist: Kuten todettua, tasoristeyslaitteistot ovat ihan yhtä lailla kuviin kuuluvia kuin junatkin. Eivät yhtään sen vähäpätöisempiä. Eteenkään rataosuudella, jolta ne ovat piakoin häviämässä.
31.07.2014 20:17 Ville Hautamäki: Tämäkin tasoristeys poistettiin käytöstä 1.7.2014. :/
31.07.2014 21:37 Olli Aalto: Toisaalta asiasta pitää myös iloita, kun turvallisuus kohenee ja paljon. Ovat tasoristeykset todellakin asjanmukainen osa rautatiemiljöötä, but safety first!
07.11.2016 12:29 Santeri Kivioja: Miksi sitten ette poista heti kaikkia tasoristeyksiä koko Suomesta jos turvallisuuden pitää olla etusijalla? Pistetäänpä ainakin silläkin varmaksi että yksikään 2050-luvun suomalainen ei osaa ajaa tasoristeyksissä kun ulkomaille eksyvät.
07.11.2016 12:36 Teemu Saukkonen: Kumma kun turvallisuusinto ei kohdistu tieliikenteeseen vaikka kaikki yritetään pakottaa sinne. Nopeusrajoitusten laskeminen ja sakkoautomaattien laittaminen ei ole turvallisuuden parantamista. Ulosajojen ja nokkakolarien vähentäminen ja kunnossapidon parantaminen (paikoin edes aloittaminen) sen sijaan olisi, eli tieverkon parantaminen nykyajan tasolle.
07.11.2016 12:45 Santeri Kivioja: Lisäksi jos tasoristeysonnettomuuksien määrää Suomessa pidetään suurena, niin prosentuaalisestihan tasoristeysonnettomuuksien osuus kaikista vuotuisista Suomen tieliikenneonnettomuuksista on järjettömän pieni. Sen puolesta ihmettelen minäkin että miksi niitä määrärahoja ei voida sijoittaa ennemmin muihin tieliikenteeseen liittyviin kohteisiin kuin tasoristeyksiin ja niiden järjettömään poistoon? Liikenneturvallisuuden kannalta tasoristeykset muodostavat hyvin pienen riskiosuuden onnettomuuksille kun vertaa muita mahdollisia paikkoja tai tilanteita missä niitä onnettomuuksia voi usein tapahtua. Lisäksi ihmettelen tuota Suomen menetelmää lisätä turvallisuutta rataverkolla kun eivät osaa ottaa mallia muista Pohjoismaista, joissa ollaan enemmän tasoristeyksien tietoteknisillä laitteilla turvaamisen kuin niiden poistamisen kannalla. Tasoristeyksien poistaminen ei opeta autoilijoille mitään vaan enemmänkin niissä huonosti käyttäytyville järjen takominen auttaa asiaan.
07.11.2016 23:02 Jouni Hytönen: Pohjanmaan radalla yksi lisäperuste tasoristeysten poistamiselle on varmasti ollut nopeudennoston lisäksi myös se, että lähes kaikki laitokset olivat peräisin 70-luvulta eli ne alkoivat olla uusimisiässä. Ja tuolla radalla on aikoinaan tehty päätös laittaa varoituslaitoksia melkein jokaiseen tasoristeykseen eli uusittavia laitoksia olisi ollut kymmenittäin. Ei tasoristeyksiä -> ei onnettomuuksia tulevaisuudessa + ei kunnossapito- ja uusimiskustannuksia jatkossa. Ja onhan siellä tasoristeyksessä paljon muutakin kunnossapidettävää kuin varoituslaitos.
08.11.2016 00:47 Santeri Kivioja: Pohjanmaan radan minäkin ymmärrän, mutta se kun tasoristeyksien poistamista pitää harjoittaa myös muillakin, ennestään riittävän turvallisilla yksiraiteisilla rataosuuksilla pännii niin helvetisti. Jos tasoristeyksien olemassaolo rataverkolla on suuri vääryys niin poistakaa ne perhana sitten myös yksityisraiteilta ja osuuksilta missä harjoitetaan vain vaihtotöitä tyyliin 40 km/h nopeudella (kuten Hakkilan rata, Teholan teollisuusraide tai Seikun sahan raide)! Katsotaan onko sitten rataverkko ihan viimeisen päälle rumennettu betonipilareilla ja mauttomalla kuvausilmapiirillä sekä tasoristeysfriikit aiheutettu mielenvikaisiksi mielisairaalapotilaiksi kun eivät siedä enää sitä kun heillä ei ole enää mitään nähtävää Suomessa! Plus jos ihan kaikki tasoristeykset poistettaisiin Suomen rataverkolta niin millä ihmeellä tulevaisuuden sukupolvet osaavat harjoitella tasoristeyksissä käyttäytymistä jos muun muassa ulkomaille aikanaan löytävät tiensä jonnekin tasoristeyksen äärelle? Millä? Ei perhana millään! Sitä paitsi pelkästään tasoristeyksien poistaminen ei ole mikään helvetin avaintekijä raideliikenneonnettomuuksien karsimiselle. Kyllä niitä onnettomuuksia siltikin tapahtuu tulevaisuudessa, ottaen huomioon että suuri osa nykyäänkin aiheutuneista raideliikenneonnettomuuksista "on tahallaan aiheutettuja ja tehdään paikoissa missä niiden tekemistä voisi vähiten odottaa toteutettavan"! Ja vai että eritasoliittymiä rakennettaessa ei tule enää mitään kunnossapitokustannuksia jälkikäteen? Siltarakenteet ne vasta kuluvatkin ajansaatossa kun niitä ylitellään säännöllisesti autoilla tai junilla, riippuen siitä onko kyseessä autoilijan näkökulmasta ylikulkusilta tai alikulkutunneli, eli eipä siinä kyllä yhtään sen enempää pidemmällä tähtäimellä säästöjä tehdä jos eritasoliittymiä vain rakennellaan paikkaan sun toiseen! Ei minulla muuta.
(Käyttäjä muokannut 08.11.16 00:51)
08.11.2016 10:00 Joona Kärkkäinen: Tasoristeykset ovat ihan hyvä harrastuksen kohde, mutta on kuitenkin syytä muistaa niiden riskipotentiaali. Esim. Muutama vuosi sitten Vaasan radalla sattuneessa Pendon ja viljarekan törmäyksessä olisi voinut tulla ruumiita hyvinkin paljon.
08.11.2016 10:28 Teemu Saukkonen: Kehtaan kyllä väittää että näillä paikoin poistetut tasoristeykset ovat jossain määrin rahan tuhlausta. Minuuttitolkulla aikaa mennä edestä, ja ainoat kulkijat viereisen talon traktorit. http://vaunut.org/kuva/112360. No, Särkivaaran "kuuluisa" tasoristeys on tietysti lähellä...
Toisaalla onnistuu tämäkin, lienevätkö ihmiset älykkäämpiä (vaikka lähtökohta oli ehkä kyseenalainen): https://www.youtube.com/watch?v=Gmu2zK0U​Zbk tai https://www.youtube.com/watch?v=EhVNoczC​SeA
(Käyttäjä muokannut 08.11.16 10:37)
08.11.2016 11:49 Santeri Kivioja: Joona; Mitäs sitten jos tasoristeyksiä ei enää ole? Missäs sitten meinataan harrastaa tasoristeyksien kuvaamista? Ruotsissa? Virossa?
08.11.2016 12:03 Jouni Hytönen: Ei ole pelkoa, että tasoristeykset Suomesta loppuvat.
08.11.2016 12:07 Santeri Kivioja: Mainitseppa edes yksi paikka Jouni missä niitä sitten ei suurella todennäköisyydellä poisteta.
08.11.2016 12:17 Petri P. Pentikäinen: Santeri otti aiheellisesti esiin liikenneturvallisuuden yleiskuvan, johon tasoristeyksillä ei ole juuri mitään vaikutusta. Tässä varsin helppotajuisesti kirjoitettu juttu liikennekuolemien yleisimmistä syistä ja samalla pohtimisen aihetta, keskittyykö yhteiskunta oikeisiin asioihin. http://yle.fi/uutiset/3-8556302 Esimerkiksi selvät ylinopeudet ja rattijuopumus olisivat nyky- tai ainakin lähitulevaisuuden tekniikalla estettävissä, mutta tällaista ei kukaan edes esitä, kun aihe tuntuu kuuluvan kajoamattomiin yksilönvapauksiin.
08.11.2016 15:47 Jouni Hytönen: Helpompi on luetella rataosat, joilla on mahdollisuus, että kaikki tasoristeykset ovat jonain päivänä poistuneet. Päärata toki Helsingistä Ouluun, Riihimäki-Kouvola-Joensuu, Kotka/Hamina-Kouvola-Pieksämäki-Kuopio, Luumäki-Vainikkala, Tampere-Orivesi-Jyväskylä ja Helsinki-Turku. Ei muualla ole mitään hankkeita olemassa kaikkien tasoristeysten poistamiseksi eikä se liikennemäärien tai nopeustoiveiden puolesta olekaan perusteltua. Yksittäisiä vaarallisiksi arvioituja tai tarpeettomia tasoristeyksiä poistuu kyllä sieltä täältä ympäri maata.

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!