27.01.2014 / Rautatiemuseo, Hyvinkää

27.01.2014 Rata-auto Cadillac ja Tr2 1319 vaihtoivat paikkojaan "kylmässä kalustohallissa". Kevyen lumiharson on Cadillac saanut lokasuojalleen. Kuvasta korostunee Trumannin mahtavuus.

Kuvan tiedot
Liikennepaikka: Hyvinkää Kuvauspaikka: Rautatiemuseo
Kuvaaja: G.Anttalainen (Lisännyt: Jorma Toivonen)
Lisätty: 28.01.2014 00:13
Muu tunniste
Sijainti: Varikolla
Vuodenajat: Talvi

Kommentit

28.02.2017 08:14 Raimo Harju: No nyt on koko komeus nähtävis hyvin lattiatasolta. Jospa tämäkin vielä joskus uhoais yhtä ponnekkaasti, kuin kaimansa siellä rapakon takana.
05.03.2017 00:55 Esa J. Rintamäki: Aina kun itse satun käymään rautatiemuseolla niin pysähdyn ihastellen katsomaan Trumania. Etenkin sen aluskehystä, joka on yhtenä kappaleena valettua terästä. Siinä valimomieheltä ja valumuotintekijältä kysyttiin taitoa, ja samoin aluskehyksen suunnitelleelta insinööriltä. Valuvikoja ei saanut olla eikä muodonmuutoksia siinä vaiheessa kun kehys siirrettiin koneistettavaksi. Koneistusosastollakaan ei saanut räpeltää miten tahansa. Materiaalioppikin piti olla hallinnassa. Vielä kun suunnitteluvaiheessa piti ennakoida käytön aikaiset rasitukset. Koneistusosastolla konekannan riittävä tarkkuus oli yksi vaatimuksista, jotta esimerkiksi syilnterit saataisiin linjaan, puhumattakaan muista liittyviistä osista. Suunnitteluvaiheessa piti ottaa huomioon myös asennustyön asettamat vaatimukset. Usein sanotaan että paras työvaihe on pois jäänyt työvaihe.
Yleisesti sanottuna koneenrakennus on laaja ja moninainen asia puhumattakaan siitä että sen hinta ei saanut olla liian suuri. Kokemuksellakin on asiassa oma osuutensa.
05.03.2017 01:48 Eljas Pölhö: Trumannien tulo- ja suunnitteluhistoriassa on ollut paljon epäselvää ja virheellistä tietoa, jota minäkin olen valitettavasti levittänyt. Nähtyäni Baldwinin ja Alcon raportit ja vastaukset suomalaisten kotikommunistien kysymyksiin, niin nyt oikea tieto on vamaan kasassa. Tiedot sisältävät yllätyksiä (ainakin minulle) ja ne kerrotaan myöhemmin tänä vuonna SRHS:n toimesta, kunhan kaikki palikat ovat kohdallaan.
(Käyttäjä muokannut 05.03.17 02:00)

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!