??.??.2014 / Oamaru NZ, Uusi-Seelanti

??.??.2014 Kauhistukseksi kaikille vakaville harrastajille kuvan Uuden-Seelannin Steam Punk päämajan edestä. Näemmä harrastus levinnyt jo sinnekin. Britanniassa on jo jonkinlaisessa kulttimaineessa Steam Punk - harrastus, mikä on pitemmälle vietyä Bonk leikittelyä. Tärkeää on tehdä visuaallisesti mahdollisimmat hyviä laitteita - toiminnasta viis. Lisäksi harrastajille on kehitetty pukukoodi, joka ottaa vaikutteensa 1800/1900 luvun vaihteen muodista. Näemmä kirjakaupoissa on ohjekirjoja miten tulla Steam Punkkariksi. Ehkäpä kun vanhempia punkkareita alkaa vaivata dieselitis, heistä tulee Diesel Punkkareita ?

Kuvan tiedot
Kuvauspaikka: Oamaru NZ Valtio: Uusi-Seelanti
Kuvaaja: Lauri Pennanen (Lisännyt: Ilkka Hovi)
Lisätty: 02.02.2014 11:30
Muu tunniste
Sijainti: Rataverkon ulkopuolella
Ulkomaat
Vuodenajat: Kesä

Kommentit

02.02.2014 15:19 Topi Lajunen: Oikeastaan steampunk-harrastus on steampunk-kirjallisuuden elävöittämistä. Steampunk-kirjallisuutta on muistaakseni jo 1800-luvulta asti. Ideana tässä tieteiskirjallisuuden genressä on siis se, että höyrytekniikka (ja kellokoneistotekniikka) on lopullinen koneiden ja laitteiden käyttötekniikka kauas tulevaisuuteen. Myöhemmässä kirjallisuudessa sitten jatkettiin samaa ideaa, vaikka tosielämässä alkoivat sähkölaitteet valtaamaan alaa. Kuviteltiin, millaisilla höyry- ja kellokoneilla olisi toteutettu nykyiset sähkövoimaiset laitteet.

Ja kyllä, myös dieselpunkia on olemassa. :)
03.02.2014 13:22 Martin Hillebard: Googlaamalla löytyy aika hyvät kuvaukset - englannin kielellä - mikä ilmiö Steampunk on. Ruotsissa vaikuttaa olevan jonkinlaista toimintaa näiltä tiimoilta, ainakin yksi sensuuntainen sivu löytyi. Suomesta en viellä tiedä.

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!