05.04.1969 / Helsinki raitiotieverkko

05.04.1969 Takkaa viritellessä törmää joskus niin hassuihin papereihin, että ihan naurattaa. Kaikkea sitä tuli nuorena kirjattua ylös. Tämä saattoi olla minun ensimmäinen tilausraitiovaunumatkani.

Kuvan tiedot
Kuvauspaikka: Helsinki raitiotieverkko
Kuvaaja: Eljas Pölhö
Lisätty: 16.03.2014 17:40
Muu tunniste
Sekalaiset: Tapahtuma
Vuodenajat: Kevät

Kommentit

16.03.2014 19:48 Ari Palin: Kyseinen reitti on tänä päivänäkin ajettavissa. Merkittävimmät muutokset raiteisiin taitavat olla Salmisaaressa, jossa on tehty radan linjauksen muutos, tuplaraide ja päätepysäkin siirto Itämerenkadun päähän. Onko Helsinginkadun länsipää ollut tuolloin Eläintarhantie?
17.03.2014 13:20 Martin Hillebard: Minä muistan yhden matkan noihin aikoihin, Se ei kyllä varmaan ollut tämä. Vaunu oli yksi vanhimpia HKL:n säilyneitä eikä enää julkisessa liikenteessä, oliskohan ollut SkandiaRandersin aikoinaan rakentama - ja olikohan meillä myös "jälkivaunu" mukana.
Vaunu oli tälle reissulle varustettu KAKKOSEN = linja # 2 laatoilla. Joka linja ei noina vuosina ollut käytössä ja osa kiskotustakin oli revitty reitiltä - sorry en todellakaan muista kaikkia Helsingin katulinjauksia mutta Mannerheimintien länsipuolella kumminkin.
Eräällä pysäkillä seisoi täti joka lähestyvän vaunumme havaittuaan meni sen näköiseksi että ilmeisesti halusi kyytiin. No mikä ettei... Kuljettaja löi kontrollerin kiinni ja jarrutti tädin kohdalle.
Kävi ilmi että tämä tosiaan halusi matkustaa jonnekin jonne se oli mahdollista kakkosen linjalla. Luonnollisesti hän sai ajaa kanssamme niin pitkälle kuin "kakkosella" tänään pääsi ja vaikutti ihan tyytyväiseltä.
En muista oliko kenelläkään meistä sydäntä kertoa rouvalle, että kyseinen linja oli tosiasiassa lakkautettu jo vuosia sitten.
(Käyttäjä muokannut 17.03.14 13:22)

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!