03.05.2014 / Seinäjoki asema

03.05.2014 H 445 saapuu Seinäjoelle Ruotsinlaiva 2703:n johdolla.

Kuvan tiedot
Kuvaaja: Teemu Tuomisto
Lisätty: 03.05.2014 20:26
Junatyyppi
H: 445
Muu tunniste
Rautatieinfra: Merkki, Opastin
Sijainti: Asemalla/Ratapihalla
Vuodenajat: Kevät

Kommentit

25.08.2014 16:52 Mikko Nyman: Tämä erinomainen idea turvateippauksista on kiirinyt jopa HKL:n johtokuntaan, tullaan puolet M100- ja kolmasosa M200-metrojunista varustamaan oranssein turvateipein. Tällä pyritään vähentämään mahdollisia tasoristeysonnettomuuksia Helsingin metrorataverkolla. HKL-metroliikenteen mukaan oranssi turvateippaus saattaa vähentää esimerkiksi metroradalle tipahtelevien polkupyörien ja muiden radalle kuulumattomien esineiden törmäystä metrojuniin. Tehdyn selvityksen mukaan on ilmeistä, että ilkivallantekijät näkevät ajoissa lähestyvän turpa..., korjaan turvateipatun metrojunan ja voisivat näin odottaa junan ohiajoa, kunnes laskevat vuosimallin 1989 Nopsa Picnicin radalle.

HKL-metroliikenteen laatiman selvityksen hintaa ei ole kerrottu julkisuuteen. Asiantuntija-arvioiden mukaan selvitystyön hinta liikkuu jopa kahdeksassa miljoonassa eurossa ja se on tilattu ilman kilpailutusta Osakeyhtiö Hyvä Veli Bra Brodern Aktiebolagetilta.

VR:ltä saatujen tietojen mukaan tasoristeysonnettomuudet ovat laskeneet tasolle 0 turvateippausten liisteröinnin jälkeen seuraavilla rataosilla:
- Siuntio-Turku
- Helsinki-Seinäjoki
- Helsinki-Lahti (Lahden oikorata)
- Helsinki-Pyhä Martinlaakso-Vantaankoski

Vertailun vuoksi: ennen turvateippausten liimausta vetokalustoon edellä mainituilla rataosilla tapahtui tasoristeysonnettomuuksia vuosina 2003-2013 nolla kappaletta.

Turvateippauksista huolimatta eräs naakka (lajin nimi muutettu) menetti henkensä lennettyään niin sanotusti sokkona turvateipatun Sr2-veturin keulaan. Veturi seisoi onnettomuushetkellä Helsingin päärautatieasemalla. Onnettomuuskeskus tutkii asiaa.

Oheisen linkin takaa löytyy kuva turvateipatusta ja turvateippaamattomasta HKL-metroliikenteen junayksiköstä. Kuvan etualalalla on turvateippaamaton M100-junayksikkö, takana turvateipattu:
http://seisake.net/kuva.php?id=1653&kat=​metro&kat2=m100&s=20

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!