??.??.1979 / Hietalahti, välillä Helsinki Länsisatama–Katajanokka

??.??.1979 Kääntösilta on poikittain, telakan nimi on Wärtsilä Helsingin Telakka, Airam tekee hehkulamppuja ja Valintatalon kassissa on talous vatupassissa.

Kuvan tiedot
Kuvaaja: Jukka Ahtiainen
Lisätty: 25.05.2014 18:08
Muu tunniste
Rautatieinfra: Opastin

Kommentit

25.05.2014 19:18 Tunnus poistettu: Jukka, tuhlasit liikaa sanoja tohon avaukseen, osalle rehupunteista se ei avaudu koskaan........
26.05.2014 10:50 Joni Lahti: Ylen arkistosta löytyy uutinen, joka koskee tuota taustalla olevaa GUN nimistä pikkulaivaa:

”Sipoon Storörenin edustalla makaava romulaiva Gun poistetaan vuoden 2000 kevättalvella.

Aluksen hinaaminen hajottamolle maksaa noin 150 tuhatta. Summasta Sipoon kunnan maksettavaksi lankeaa 75 tuhatta markkaa. Ympäristökeskuksen toivotaan avustavan toisella mokomalla.

Gun on ruostunut Storörenin edustalla jo parikymmentä vuotta. Kunta on useaan otteeseen yrittänyt saada aluksen poistetuksi. Romuttamolle vienti kaatui edellisen omistajan vastustukseen.”

Kuvan oton jälkeen laiva on liikkunut ehkä vuoden pari. Kysymyksessähän ei ollut nimestä huolimatta mikään tykkilaiva!
26.05.2014 11:03 Kari Haapakangas: Hmmh, onpa laitettu melkoisen suolainen hinta hinaukselle. Ja eikö se olisi pitänyt vähintäin laskuttaa aluksen omistajalta?

Ei siis tykkilaiva? Entäs sitten pommilaiva? ;)
26.05.2014 19:50 Mika T. Polamo: Holy, maria tystien. Kyllä vatupassin tunnistaa kassista ja semoforista joka on passissa. Wärtsilä Helsingin Telakka lukenee tuossa kraanassa. Mutta eihän sähköpolttimotehdas ihan näin rannasta näkyisi? Tajusin muuten että sivilisaation lähtö näiltä nurkilta on lisännyt varsin linjakkaasti Keravan Savion seudulla toimintaa.
(Käyttäjä muokannut 26.05.14 19:50)
26.05.2014 21:46 Jukka Ahtiainen: Airamin tehdas oli mielestäni vasemmalla olevan vaalean korkean rakennuksen paikkeilla tai takana.
Muutama vuosi kuvausajankohdan jälkeen tuli suunniteltua ja käyttöönotettua vasemmalle "kaarteen taakse" juomatehtaan robotti.
26.05.2014 22:28 Martin Hillebard: Kääntämällä (virtuaalista) kameraa oikealle, näkökenttään ilmestyy myös, "Suomen Kaapelitehdas".
Suuryritys NOKIA valmisti lapsuus- ja varhaisnuoruusvuosinani kumisaappaita; vessapaperia; autonrenkaita sekä kaapelia. Nämä menevät aina kaupaksi niinkauan kun joku metsissä vaeltaa; käyttää toilettia (100 % väestöstä) ajelee autoilla ja, rakentaa telekommunikaatio-linjoja.
Mutta ei, firman johtoon tuli joitakin ulkomaisten Management -oppien höyräyttämiä jätkiä märkine korvantaustoineen. Nyt panostettiin leluteollisuuteen joka alussa imikin hyvin mutta sitten kävi ilmi että muutkin osaavat kasata elektroonisia leikkikaluja ja Kaukoidässä vieläpä murto-osalla meidän palkkakustannuksista.
Minunkin sukuni rikastui hetkellisesti näitä "arvopapereita" ostellen. Kun sitten firmaa vetäneitten suomalaisjunttien todellisen tietotaidon taso paljastui, niin osakkeiden arvo tippui 95 %.
Paavo on edelleen paavo vaikka pelleilee liituraitapuvussa. Mene sinne suotasi kuokkimaan. Sinne sinä kuulut.
Panit perkele MINUN leipääni 95 % petäjäistä.
08.06.2018 11:22 Hannu Peltola: Kuva pompsahti satunnaiskuvana ja sen ajattomuus kiinnitti huomiota. Kuva voisi olla 1940-luvun lopulta aina 1980-luvun alkuun melkein miltä ajalta tahansa! Uusin elementti taitaa olla taustan valkoinen kerrostalo, joka on varmaankin 1950-luvun alusta.

(ja Martinin 26.5.2014 kommentti on erittäin outo. Taitaa olla ainutkertainen saavutus Suomessa, että suomalainen yritys on maailman nopeimmin kehittyneen teollisuudenalan suvereeni hallitsija 15 vuotta. Aika hyvin "suomalaisjunteilta"!!! Jorma Ollila, Sari Baldauf, Anssi Vanjoki ja muu silloinen Nokian johto ovat kyllä viimeisen päälle skarppeja henkilöitä, sen sijaan tarve puhua "suomalaisjunteista" kertoo jostakin aivan muusta. Liike-elämään kuuluvat mukaan nousut ja laskut ja esim. tällä hetkellä Nokia on taas maailman johtavia televerkkojen laitevalmistajia).
08.06.2018 14:01 Heikki Itävuo: Uusin elementti taitaa olla liikennemerkki "pysähtyminen kielletty", joka on tullut käyttöön ehkä 1960-luvun loppupuolella. Sitä ennen sitä virkaa toimitti nykyinen "pysäköiminen kielletty".

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!