12.07.2014 / Barstow, Ca., Yhdysvallat

12.07.2014 Barstowin laskumäen asetinlaitetorni. Katsokaapa, miten hienosti täällä on huolehdittu ympäristöstä ja istutuksista! Ehdin ottaa ainoastaan muutaman kuvan laskumäen viereltä, ennen kuin minut ohjattiin kohteliaasti, mutta päättäväisesti sivummalle.

Kuvan tiedot
Kuvauspaikka: Barstow, Ca. Valtio: Yhdysvallat
Kuvaaja: Hannu Peltola
Kuvasarja: California Dreaming
Lisätty: 20.07.2014 12:43
Muu tunniste
Rautatieinfra: Muu rakennus
Sijainti: Asemalla/Ratapihalla
Ulkomaat
Vuodenajat: Kesä

Kommentit

20.07.2014 19:51 Jussi Kortman: Siistin näköistä. Meillä Suomessa ei kyllä osata panostaa tällaiseen yhtään. Näyttää olleen Hannulla muutenkin onnistunut ja antoisa matka.
23.07.2014 18:30 Miro Salo: Kannattaa välttää tuolla mantereella ratapiha-alueelle menoa ominpäin, sen sijaan suosittelen soittamaan esim. Terminal Managerille etukäteen ja tiedustelemaan voisiko jokusen kuvan napsaista muualtakin kuin julkiselta maaperältä. Firmojen sivuilta löytyy ajantasaiset (no, useimmiten..) luettelot kunkin terminaalin vastuuhenkilöistä. Joskus harvoin voi lykästää.. tämänkin tornin sisältä on monet harrastajat ottaneet ihan luvan kanssa kuvia ja videoita.

Kyse ei ole niinkään mistään 9/11-, tai terrorismivouhotuksesta, vaan firmat pelkäävät niinkin arkisia asioita kuin varkaita.. ihan asiakkaiden kuljetuksiakin on varastettu monet kerrat konttien kyydistä, sekä tilanteita joissa rautatiealueella luvatta olevalle sattuu jotakin.. sellaisessa tilanteessa saatetaan firmaa pitää osittain vastuullisena, ja korvaussummat eivät ole sieltä pienimmästä päästä.
23.07.2014 18:39 Miro Salo: Esimerkkinä, pari kuukautta takaperin Chicagossa Norfolk Southernin yhdistettyjen kuljetusten ratapihalla murtauduttiin konttiin josta varkaat veivät muun muassa automaattiaseita. http://www.suntimes.com/news/metro/27348​895-418/13-assault-rifles-stolen-from-fr​eight-container-at-south-side-rail-yard.​html#.U8_WVvmSypc
25.07.2014 12:40 Hannu Peltola: Miro: Jep, olisi tietysti ollut hyvä idea soittaa Terminal Managerille, mutta tämä(kin) bongaushetki Barstowissa oli aika improvisoitu. Muu väki oli Shopping Mall:ssa ja minä vietin reilun tunnin Barstowin ratapiha-alueilla.

Junabongaajiin suhtaudutaan USA:ssa kyllä äärimmäisen positiivisesti. Harrastajia on paljon ja rautatieyhtiöiden henkilökunta on selvästi tottunut asioimaan harrastajien kanssa. Kuskit moikkaavat iloisesti ja monesti työporukat ja vastaavat jäävät juttelemaan.

Harrastatko Miro jenkkijunia/rautateitä laajemminkin?

Jussi: Kyllä, reissu oli oikein hyvä! Katsotaan lähiajan tulevia kuvaussafareita!!!
25.07.2014 19:59 Miro Salo: Tuosta suhtautumisesta olen samaa mieltä. BNSF on ihan virallisestikin tunnustanut junabongaajien olemassaolon, ja osa firman PR:stä toimii myös siihen suuntaan.

Kyllä mä taisin jossain tässä matkan varrella hurahtaa aika pahoin. Mukava huomata, että ainakin jonkin asteisia kohtalotovereitakin löytyy :)

Jos seuraava kuvaussafari on samalle mantereelle, niin saa ja kannattaa vinkata meikäläiselle vaikkapa tämän kautta YV:llä ja kertoilla vähän minnepäin olet menossa, sitä ei koskaan tiedä vaikka mulla olis jotain mielenkiintoisia vinkkejä, tiedostoja, tai linkkejä jaettavana.
19.04.2015 20:50 Jussi Kortman: https://www.youtube.com/watch?v=TVFUqg_O​NJA&feature=em-uploademail
19.04.2015 21:19 Hannu Peltola: Kiitos Jussi linkistä. Siitä selviää hienosti, kuinka valtava Barstowin ratapiha on!
19.04.2015 22:30 Jussi Kortman: Eipä kestä.
25.04.2015 18:13 Miro Salo: BNSF meinasi parisen vuotta sitten keskittää kaikki junamiehistönsä Barstowin varikolle. Eli lähestulkoon kaikki linjajunavuorot Los Angelesista, San Diegosta, Bakersfieldista (itään), ja Needlesista (länteen) olisi lähteneet Barstowista ja yöpyneet em. varikoilla ennen paluuvuoroa. Junamiehistöt vastustivat kovasti, ja koska heillä olisi Systemwide Seniority-järjestelmän puitteissa ollut mahdollisuus siirtyä töihin mille tahansa ent. Santa Fe:n varikolle Barstowin sijaan, niin suunnitelmasta luovuttiin. Barstowiin olisi tuon myötä siirtynyt reippaasti yli tuhat työpaikkaa.

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!