19.08.2014 / Vartiokylä Helsinki

19.08.2014 Onneksi olkoon Jimi, tiesit oikean vastauksen, 1.9 Gt tikkuhan tässä on kyseessä. Onko 1.9 Gt paljon vai vähän tänä päivänä?, ja paljonko sellainen maksaa?. Toinen tikku lähtee Teemu Tuomistolle, syynä se että mainitsin hänet esimerkillisenä nuorena rautatieharrastajana muutama viikko sitten kommentoinnin puolella. Oppimisprosessi hänellä oli tosi nopea, pitäähän sellainen palkita. Eli pistäkää osoitteet tulemaan YV, niin posteljooni toimittaa tikut teille loppuviikosta. Ps voin saada näitä vielä lisää tuolta Kanadasta, laitan nekin jakoon, silloin arvonnan kautta. Nämä siis lähtevät ilman rahallista suoritusta, kuin myös seuraava erä, jos niitä on vielä saatavilla?.

Kuvan tiedot
Kuvauspaikka: Vartiokylä Helsinki
Kuvaaja: Jouni Halinen
Lisätty: 19.08.2014 20:19
Muu tunniste
Sijainti: Rataverkon ulkopuolella
Vuodenajat: Kesä

Kommentit

19.08.2014 21:15 Pertti Bruun: "GB (kokonaan isolla kirjoitettuna) ja Gt (G isolla, t pienellä) ovat sama asia, eli tarkoittavat gigatavua (gigabyte englanniksi).

Gt on kuitenkin vain suomalainen termi, jota ei ymmärretä ulkomailla, joten mikäli tekstin pitää olla ymmärrettävää myös muille kuin suomalaisille (tai ihan yleisesti halutaan käyttää aina samoja termejä), lienee viisainta käyttää kansainvälistä lyhennettä eli GB.

Kannattaa huomata, että Gb (eli G isolla, mutta b pienellä) on sitten taas ihan eri asia, eli tarkoittaa gigabittiä, joka on eri asia (tavu koostuu kahdeksasta bitistä, eli gigabitti on siis 1/8 gigatavusta).

Lisäksi vielä sellainen maininta, että GT -lyhennettä (molemmat G ja T isolla) ei voi käyttää edes suomeksi, se ei tarkoita tässä yhteydessä mitään.

Myös huomionarviosta on se, että gigatavulla voidaan tarkoittaa vähän tilanteesta ja käyttäjästä riippuen joko binäärijärjestelmän mukaista arvoa, jolloin 1 gigatavu = 1024 megatavua, tai kymmenjärjestelmän mukaista arvoa, jolloin 1 gigatavu = 1000 megatavua. Muisteista, netin nopeudesta ja tiedostojen koosta puhuttaessa käytetään yleensä binäärijärjestelmän mukaista kerrannaista, kun taas kovalevyt ja tallennusmedia yleensäkin käyttää pääasiassa kymmenjärjestelmän mukaista kerrannaista."
(Käyttäjä muokannut 19.08.14 21:18)

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!