04.12.2011 / München Hbf, Saksa

04.12.2011 ICE 3:lla alkaa kohta olla lähtöaika Nürnbergiin. Vierellä kulkevalla Autobahnalla ei mennyt kukaan ohi, matkanopeus parhaimmillaan 300 km/h.

Kuvan tiedot
Kuvauspaikka: München Hbf Valtio: Saksa
Kuvaaja: Jukka Ahtiainen
Lisätty: 28.08.2014 20:31
Muu tunniste
Sekalaiset: Junamatkustaminen
Sijainti: Asemalla/Ratapihalla
Ulkomaat
Vuodenajat: Talvi

Kommentit

28.08.2014 21:55 Martin Hillebard: Sakuilla taitaa vielläkin olla Autobahnilla nopeus ilman rajotuksia. Mikä mentaliteetti....
28.08.2014 22:37 Jukka Ahtiainen: Liikennesääntöjä noudatetaan paljon paremmin kuin Suomessa ja huomioidaan muut liikenteessä kulkevat,
mm. jalankulkija päästetään ylittämään katu suojatietä pitkin.
29.08.2014 06:42 Kimmo Säteri: Omien kokemusteni mukaan saksalainen keskiarvoautoilija on tosiaan kohtelias kaupunkialueilla, mutta viimeistään autobaanalla pääsee piilevä rattiraivo esiin.
29.08.2014 07:54 Timo Salminen: Mutta oletteko huomanneet sitä, minkä minä ainakin kuvittelen huomanneeni: pohjoissaksalaiset autoilijat ovat mielestäni ainakin jalankulkijaa kohtaan kohteliaampia kuin eteläsaksalaiset?
29.08.2014 11:53 Kimmo T. Lumirae: Tässä on hyvä paikka todeta, että espanjalaisautoilijat on, huolimatta heissä epäilemättä piilevästi välimerellisestä temperamentistaan, ilmeisesti peloteltu likimain kuoliaaksi antamaan tietä suojatietä ylittävälle jalankulkijalle. Siellä ei tarvitse kuin miettiä, että "jahah, suojatie, menenpä tuosta", niin siihen pysähtyy jo auto odottamaan, että suvaitsisit ylittää kadun; hyvin usein tuo auto on vieläpä taksi. Kääntäen: jos tähän tottunut espanjalainen jalankulkija poikkeaa Suomeen, niin hänen maahan tutustumisensa laajennee jo ekana päivänä terveydenhuollon puolelle; hengestäänhän täällä pääsee, ellei varo autoja. Mutta Espanjassa ei juurikaan tarvitse.

Itse olen varmaan jonkinlainen perushuomaavainen autoilija, mutta vuokrattuani auton Espanjassa liikennekulttuurin ero näkyi heti; jalankulkijat eivät juuri varo, vaan käyttävän sumeilematta oikeuttaan ylittää katu suojatietä; olin heti tönäistä muutaman kumoon.

Sama juttu Ruotsissa; kun kävelee Siljan terminaalista Gärdetin Tunnelbana-asemalle ja ylittää siinä ne parit suojatiet ja päättää: tuon auton jälkeen voisin ylittää kadun, niin se ei onnistu sen auton jälkeen, koska se todennäköisesti pysähtyy suojatien eteen ja antaa tietä.
30.08.2014 17:21 Martin Hillebard: Minulle sattui pari päivää sitten aika hauska juttu. Olin ulkoilemassa perheenjäsenen kanssa, joka viime päivinä on jossakin määrin joutunut turvautumaan pyörätuolin käyttöön. Olimme lähdössä ylittämään vanhaa maantietä "Södra Kungsvägen", mutta kun näin punaisen bussin lähestyvän kiireistä vauhtia, niin jäin vähän etäämmälle odottamaan, Bussilla on aikataulu meillä ei.
Kuljettaja kuitenkin äkkäsi meidät jo kaukaa, ja pysäytti ajokkinsa varmaan 50 metriä ENNEN suojatietä, vaikka varmaan näki, että aioin antaa hänen ajaa ensin. No kun vaunun taakse alkoi kehittyä yksityisautojen jono - oli iltapäiväruuhkan tunnit - niin lykkäsin pyörätuolin kiireen vilkkaa maantien yli ja heilautin iloisesti kättä bussikuskille.
Eri maissa on kyllä eri liikennekulttuurit. Eikä täälläkään kaikki tiellä liikkujat herrasmiehiä ole...

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!