26.08.2014 / Bolna-Lønsdal, Norja

26.08.2014 Lukuunottamatta lyhyttä malmijunien kulkemaa reittiä Mo I Ranan pohjoispuolella rataosan tavaraliikenne näytti koostuvan pelkistä konttikuljetuksista, mutta tähän oli eksynyt erilainenkin vaunu. Aikataulujen perusteella säännölliset tavarajunat kulkevat vain Bodøøn, mutta Fauskessakin näkyi olevan jotain konttitoimintaa ratapihan vierellä ja sinne on piirretty lyhyitä stoppeja ylimääräisten junien kohdille, joita en tosin nähnyt kertaakaan kulussa. Tämä juna on tiistaista perjantaihin kulkeva 5795, veturina CD 312 005.

Kuvan tiedot
Kuvauspaikka: Bolna-Lønsdal Valtio: Norja
Kuvaaja: Tuomas Pätäri
Kuvasarja: Junia loppukesäisellä Nordlandsbanenilla
Lisätty: 17.09.2014 01:46
Muu tunniste
Sijainti: Linjalla
Ulkomaat
Vuodenajat: Kesä

Kommentit

17.09.2014 17:57 Riku Outinen: Ensimmäisessä vaunussa tod.näk. autoja lastina, sillä Pohjoisen Norjan autot tulee valtaosiltaan käsittääkseni rautateitse. Mitenköhän kuvan kaltainen liikenne on Norjassa mahdollista? Norja on pieni maa ja siellä varmaankin pienet tavaravirrat, mutta kuvan kaltaisilla konteilla lastattuja junia menee runsaasti, mm. Trondheimiin kolme ja Bodø:hon kaksi. Lastina lienee sekalaista kappaletavaraa, postipaketteja, elintarvikkeita jne. Konttien omistajina mm. DB Schenker, Postnord Logistics, Bring, Coca-cola jne.

Muuten Norjan tavaraliikenne on suht yksitoikkoista, ja Cargonet onkin keskittynyt kuvan kaltaisten yhdistettyjen kuljetusten juniin.

Erinomaisia kuvia, hieno sarja!
17.09.2014 21:54 Samppa Maunuksela: Ehkä tuolla rajataan rekkaliikennettä. Kontit kulkee junalla sinne, minne pääsee ja vasta sieltä otetaan ne kumipyörille? Norja kun ei ole kesälläkään ihan ongelmaton maa kulkea, tiet on ahtaita ja vähän mäkisempiä kuin meillä, joten tuolla saadaa rajattua liikennettä pois.

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!