??.??.1979 / Helsinki asema

??.??.1979 Mannerheimintien alitus. Löysin kuvat vuden 1979 laatikosta. Voiko olla totta?

Kuvan tiedot
Kuvaaja: Reino Kalliomäki
Kuvasarja: Vanhojen Makasiinien tuntumassa
Lisätty: 29.12.2014 17:39
Muu tunniste
Sijainti: Asemalla/Ratapihalla
Vuodenajat: Kesä

Kommentit

29.12.2014 20:34 Tunnus poistettu: Hieno kuva.
29.12.2014 23:33 Jani Tuominen: Voisihan tämä olla vuodelta 1979, jos tämä on otettu samalla kertaa kun muutkin kuvat tässä sarjassa kyseiseltä vuodelta. Esim. kuvassa http://vaunut.org/kuva/98127?s=1 näkyvät rakennusnosturit kuuluvat Hotelli Presidentin työmaalle, joka vihittiin vuotta myöhemmin käyttöön. Tässä kuvassa huomio kiinnittyy Paasitornin tornissa oleviin HTY-kyltteihin ja SYP:in tunnus näkyy myöskin selkeästi taivasta vasten. Varsinaisesti rautateihin liittyen kuva on toki mielenkiintoinen.
30.12.2014 04:30 Topi Lajunen: Satamaankin on menty komeasti junakulkutiellä.
30.12.2014 17:37 Jouni Halinen: Onko joku kuulut (mahdollisesti rautatieläinen) sellaista tarinaa, että joskus 70/80? luvulla jonain kauniina kesäyönä poliisit olisivat olleet jahtaamassa jotain rosvoa (aluehan oli hiukan hämärää seutua noihin aikoihin, vaunuisssa mm. asuttiin luvatta) ratapiha-alueelta, ja he olisivat laittaneet siviilipolisiauton tunnelinsuun sisäpuolelle "piiloon". Jossain vaiheessa he kuulivat junanpillin vihellysen Länsisataman suunnalta ja seuraavassa vaiheessa auto lensi "kuin leppäkeihäs" ulos tunnelista. Olen kuullut tätä tarinaa vuosien mittaan, ja joskus on mainittu, että poliisit tuomittiin lopulta maksamaan valtiolle auton arvo, syynä valtion omaisuuden tietoinen tuhoaminen, hehän aivan selkeästi rikkoivat lakia rautatiealueella liikkumisesta. Tässähän on kaikki perinteisen kaupunkitarinan elementit, mutta saattaahan löytyä VET X evp joka voi vahvistaa tarinan, kyllähän näin "hieno" tarina olisi levinnyt porukan piirissä, jos se on siis ollut totta, tai vaikka ei olisi, niin sitten kaupunkitarinana?.

HTY=Helsingin TyöväenYhdistys, koko pömpeli (kivirakenteet) on rakennettu paikalta olleesta kalliosta, Tämä torni oli kansalliskapinan aikaan oiva tähtäyspiste saksalaiselle sotalaivoille jotka tykeillään tulittivat kaupungin "punikkipesäkkeitä". Taisi kuitenkin talo selvitä ilman suurempia vaurioita, kovaa tekoa kun oli. Mutta mikä on tuo "ufo" oikealla puolella, ei se oikein Kallion kirkontornilta vaikuta, eikä myöskään kansatalon säämastolta?. Siinähän oli 3 valokuutiota päällekkäin, oliko se niin että kaikki keltaisena = kaunista säätä, kaikki vihreänä= huonompaa säätä, välitila sääennusteet sitten 1+2 tai 2+1, menikö oikein?. Oli kuulemma lopulta niin (Kansan konkkapesä) ruosteessa, että olisi tullut alas millä hetkellä hyvänsä, oli suojeltu, mutta maksajaa ei löytynyt, joten hylkyyn meni. Nyt pölvästi vasta luin ed. kommentista että Sypin avain tuo on, oliko se kansatalon vieressä olevan talon katolla?.

Ovelta ovelle konttikin näkyy kuvassa olevan. Puomithan tässä oli, mutta vaikuttaa aika vaaralliselta paikalta kun tiellä kulkevat näkevät vasta viime hetkellä Länsisatamasta tulevan junan, ja taustamelukin (Mansku) on tässä kohtaa aika suuri, Tapahtuiko tässä paljon onnettomuuksia?.
(Käyttäjä muokannut 30.12.14 17:46)
30.12.2014 18:04 Jorma Rauhala: PYP/SYP on Hakaniementorin laidalla Siltasaarenkadulla. Pankithan olivat siinä rivissä:

Pitkältäsillalta lukien Paasitalossa oli HTS/STS, sitten PYP/SYP, seuraavana Säästökulmassa PSP, ja kadun yli Ympyrätalossa oli KOP ja kadun yli Arenatalossa oli HOP.
30.12.2014 20:26 Jouni Halinen: No niinpä näyttää http://albumit.lasipalatsi.fi/images/v/1​020256-1096.jpg kirjoitin itsekkin ensin sen olevan Hakaniemessä, mutta sitten minusta tuon HTY:n ja Pypin valomainoksen väli näytti paljon pidemmältä kuin se onkaan, mutta siinä silmä vähän valehteli. Linkkikuvassa pankki kantaa vielä nimeä Pohjoismainen yhdyspankki PYP, vaikka sillä oli toimintaa vain Suomessa, nimi muutettiin joskus 70/80 luvun taitteen paikkeilla vastaamaa todellisuutta Suomen yhdyspankiksi.
(Käyttäjä muokannut 30.12.14 20:38)
30.12.2014 22:02 Stanislav Voronin: Thank you! Excellent series!

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!