29.01.2015 / Toijala

29.01.2015 Yllättäen klo 11.20 hiipi yksinäinen Pupu etelästä raiteelle 1, vaihtoi saman tien kulkusuunnan värit, päästi laiturille jaloittelemaan joukon kyytiläisiä ja jäi odottamaan vihreää virroitin vielä "väärin päin". - Pysäköintipaikka oli sellainen, että laiturilla 1 kulki laiturinäytössä koko ajan varoitus ohittavasta junasta, ja tiedotusta ryyditti aika ajoin myös automaattikuulutus asiasta.

Kuvan tiedot
Liikennepaikka: Toijala (Liikennepaikan tiedot)
Kuvaaja: Timo Keski-Petäjä
Lisätty: 29.01.2015 15:59
Muu tunniste
Sekalaiset: Henkilökunta
Sijainti: Asemalla/Ratapihalla
Vuodenajat: Talvi

Kommentit

29.01.2015 17:21 Topi Lajunen: Sm4-yksikössä palavat punavalot kahdessa eri tilanteessa: 1) yksikö(ide)n toisesta päästä on ajopöytä avattu, tai 2) yksikkö/yksiköt on/ovat ns. seisontatilassa. Tässä tapauksessa kaikesta päätellen kuljettaja on ensin sulkenut ajopöydän, jolloin muiden muassa puskinvalot sammuvat ja virroitin laskee alas. Tämän jälkeen seisontatila on kytketty päälle, jolloin juuri äsken käytetty virroitin nousee ylös ja punavalot syttyvät (molempiin päihin).

Ennen lähtöä takaisin päin kuljettaja avaa toisen pään ajopöydän, jolloin seisontatila poistuu, punavalot sammuvat keulasta ja puskinvalot syttyvät. Samalla virroitin laskee alas, koska seisontatila ei sitä enää ohjaa. Seuraavaksi kuljettaja nostaa taaemman virroittimen, jolloin ohjeiden sanelema virroitin on käytössä paluumatkaa varten.

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!