09.05.2007 / Kouvola

09.05.2007 Länteen. Teollisuusaluetta on molemmin puolin.

Kuvan tiedot
Liikennepaikka: Kouvola (Liikennepaikan tiedot)
Kuvaaja: Tuomas Pätäri
Lisätty: 11.05.2007 00:00
Muu tunniste
Sijainti: Asemalla/Ratapihalla

Kommentit

11.05.2007 21:58 Erkki Alatalo: Vasemmalla olevassa isossa rakenuksessa sijaitsivielä 90-luvulla Osuuskauppa Ympäristön maatalousosasto ja viljavarasto.Nykyisin rakennuksessa on vielä Kymenlaakson Agri-marketin viljavarasto. (Kymenlaakson Agri-market hoitaa nykyisin Ympäristön alueella maatalouskauppaa, kuuluu Ympäristön kanssa samaan konserniin). Niin tuosta radasta puheenollen , muistelen ,että Ympäristö aikoinaan suunnitteli lannoitevaunujen tuontia lähemmäs varastojaan. en ole tästä aivan varma, mutta otampa selvää ainakin ympäristön osalta. Palataan asiaan lähiaikoina.
Ja mitä näihin Tuomaksen ottamiin kuviin tulee, niin minusta on erittäin tärkeää, että näitä jo melkein unohduksissa olevia radanpätkiä tallennetaan. Ajan myötä nämäkin häviävät, tai raiteet puretaan pois eikä kukaan enää tiedä mitä paikalla on ollut. Tämäkin on sitä arvokasta rautatiehistorian tallentamista. Tästä Tuomakselle suuret kiitokset.
11.05.2007 22:00 Erkki Alatalo: Lisäyksenä vielä muistelen, että Kouvolan kaupunki rahoitti osaltaan raiteen rakentamista, joka palvelisi kaikkia alueella olevia kauppa- ja teollisuuslaitoksia.

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!