Reino Kalliomäki: Haapajärvellä hämärtyy

Kesällä 1974 pitkä työpäivä ei haitannut, - Ristot kulkivat myös hämärissä. Siksi koetin myös äänittää: Ensin haukahti lähimmän talon vahti. Kohta kysyi toinen, sitten tulivat ääneen parikymmentä muuta, sekä veturi. Ja minä hölmö suljin nauhurin!

kuva
Haapajärvi

Aseman länsipää. Wind of yesterday.
3 kommenttia
??.08.1974 Reino Kalliomäki
kuva
Haapajärvi

Lämmittäjät tapasivat aloittaa "lähtöpesän" teon juuri ennen asemaa. Kuonan mäki oli siksi vaativa. Tulipesästä heijastuva valo näkyi...
1 kommentti
??.08.1974 Reino Kalliomäki
kuva
Haapajärvi

Pyhäsalmen juna.
4 kommenttia
??.08.1974 Reino Kalliomäki
kuva
Haapajärvi

Valot kutsuvat asemalle. Ken tästä kulki, oli merkitty. Asema oli ainoa B-​oikeuspaikka, ja taistelu keskioluen myynnistä kävi kuumana.
5 kommenttia
??.08.1974 Reino Kalliomäki

Hakuehdoilla löytyi 4 kuvaa

Kommentit

06.02.2018 13:41 Jouni Hytönen: Haapajärvessä oli Jyväskylässä kasvaneelle jotain selittämätöntä tenhoa. Haapamäki oli lähellä, tuttu ja sinne oli helppo päästä. Haapajärvi oli kaukana, tuntematon ja sinne oli hankala päästä. 6.8.1988 järjestettiin Keitele-Museon retki Jyväskylästä Haapajärvelle ja takaisin, se oli itselleni ensimmäinen kosketus sekä erämaarataan (Äänekoski)-Saarijärvi-Haapajärvi ja itse Haapajärveen. Ylivieskan ja Iisalmen välisiä maisemia piti odottaa vielä neljä vuotta pidempään eikä ko. rata edelleenkään osu omille reiteille kovin usein. Tämä kuvasarja sopii hyvin omiin Haapajärvi-tunnelmiin.

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!