Reino Kalliomäki: Talkookämppävaunujen tulo Minkiölle

Vaunut nostettiin Humppilan asemalla autoon, ja Minkiön asemalla kapearaideteleille. Vasta kuvia ladatessani huomasin seisovani isot, joutilaat kintaat kädessä eräässä kuvassa. Lienee Antsa ottanut kuvat.

kuva
Humppila

Tämä on asuntovaunuista ensimmäinen, se joka putosi pari kertaa puolen metrin korkeudelta. Vaarallista puuhaa. Aiheuttamani sotku on omaa...
5 kommenttia
11.07.1979 Reino Kalliomäki
kuva
Humppila

Tässä nostettiin vaunu kapearaideteleille. Kissantassut vahvistavat kuukauden.
2 kommenttia
12.04.1980 Reino Kalliomäki
kuva
Minkiö (JR)

Kuljetus saapuu Minkiölle.
4 kommenttia
12.04.1980 Reino Kalliomäki
kuva
Humppila

Nostopuuhissa. Pitää muistaa, että kiskot puuttuivat Humppilan ja Minkiön väliltä. Nosturien takana olivat aikanaan JR:n kiskot.
Ei kommentteja
12.04.1980 Reino Kalliomäki
kuva
Humppila

Nostopuuhissa. Toisen vaunun alla oli Occ 75452-​3. Kamera katsoo Toijalaan päin. Melkoinen tasoristeys keskellä asemaa!
4 kommenttia
12.04.1980 Reino Kalliomäki
kuva
Humppila

Toisesta vaunusta oli numerot poistettu. Jäljistä näkyy selvästi 21917. Tämä vaunu tuotiin pari vuotta toista aikaisemmin.
Ei kommentteja
11.07.1979 Reino Kalliomäki

Hakuehdoilla löytyi 6 kuvaa

Kommentit

27.04.2018 10:28 Antero Kalliomäki: Juu, minun kuviani. MRY sai vaunun asevelihintaan, jopa kuljetuksen. Painoksi oli merkitty muistaakseni jotain 20 tonnia, kuljetuskustannuksen minimoiseksi. Ja nosturi tilattiin sen mukaan aivoja rasittamatta... Nosto-Pekan nosturin vaaka näytti painoksi jotain ihan muuta, vaan oli hurja nosturimies. Ajoi nosturin niin lähelle vaunua, kuin sai, jotta puomi tuli mahdollisimman pystyyn. Kun vaijerivinssin kytkin alkoi savuta totesi vaan, että alkaa pitää paremmin, kun vähän kärähtää. Tosin kerran puomi heilahti sen verran taaksepäin, että meni rajoittimelle, joka pakkovapautti nostovaijerin. Vaunu putosi ja vaihdeopastin lattiasta läpi. Mutta tulihan se perille.

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!