Reino Kalliomäki: Pieksämäellä kesällä 1970

Löytyi Olympia matkakirjoituskoneella tehty raportti. Lisäksi negataskujen tekstit, negojen numerot, vanhan almanakan merkinnät, matkaliput, jne. elävöittävät muistikuvia. Oheinen raportti on esimerkkinä muutamista löydöistä. Kuvat liittyvät siihen. En ladannut samantyylisiä kuvia joita mm. Jorma Rauhala on jo aikaisemmin julkaissut. Esim: http://vaunut.org/sarja/1002 Millaista jälkeä!
Saavuin H968:n kyydissä Kuopiosta klo 19.24, tarkistaen heti tilanteen talleilla. Vain oheisen kuvan otin aseman viereiseltä sillalta tavaran suuntaan. Siinä näkyy vaikka mitä. Vaan kun en ollut edes ”pienoisrautatiekoulutettu”, ja kun pelkästään höyryveturit olivat tärkeitä, niin…
Koin matkat ”seikkailuna”. En juuri tiennyt, mitä vastaan tulee. Toki jotakin kavereilta, ja puhelinnumerokin on vielä muistivihossa: 958 – 11151, luultavasti tallipäivystäjän. En usein soittanut, eikä puhelinkoppeja tiuhassa ollutkaan. Vastaus oli aina myönteinen ja ymmärtäväinen.
Musta-valkoisia kuvia? Ne tyydyttivät silloin. Olivat halpoja itse kehitettynä, ja pimiöpuuha oli osa harrastusta. Nykyisin rajausta häiritsee se, että haluaa monien pikku detaljien jäävän näkyviin. Diakuvat oli rajattava kuvatessa, ne edellyttivät enemmän suunnittelua. Onnistuneina ovat vaivan arvoisia. Yhden päivän kävelin ympäriinsä. Yövyin matkustajakodissa veturitallin lähellä, ja aamulla klo 8.11 lähdin MK 78:lla, arki kutsui. Mikkelissä melkein nousin junasta: 1019 oli sorajunassa parin raiteen päässä. Olisi pitänyt.

kuva
Pieksämäki lajittelu

Nelisen kuukautta vanha diesel on jo syrjäyttänyt Kukon.
Ei kommentteja
13.08.1970 Reino Kalliomäki
kuva
Pieksämäki lajittelu

Valmiina "paikkaamaan". Laskumäen toimiessa vaihtotyö kielletty.
1 kommentti
13.08.1970 Reino Kalliomäki
kuva
Pieksämäki asema

Vain tämä kuva talleilta. Näin voimalaitoksen höyryputkia 60-​luvulla eristettävän piimaataikinalla. joka sidottiin putkeen...
Ei kommentteja
13.08.1970 Reino Kalliomäki
kuva
Pieksämäki asema

More, alkukantainen ratakuorma-​auto, Kirow, piiputon Ardelt, ym. ym. Veturien suojausta toki raaskin kuvata.
6 kommenttia
12.08.1970 Reino Kalliomäki
kuva
Pieksämäki asema

Paperi keskittyy tiukasti höyryvetureihin.
2 kommenttia
12.08.1970 Reino Kalliomäki

Hakuehdoilla löytyi 5 kuvaa

Kommentit

06.07.2018 08:14 Erkki Nuutio: Hieno kuvasarja! MV-kuvien harmaat sävyt tehostavat soista tunnelmaa. Eikä 20 vuotta nuorempikaan kuva muutosta tuo.
Puu on luonnonvara ja työllistäjä, mutta jotenkin tällekin suunnalle kaipaisi uutta, mittavasti työtä ja tuloa antavaa teollisuutta. Viimeisin kokonaisvaltaisesti koko maan taloutta edistänyt poliitikko oli Urho ensimmäinen ja toistaiseksi viimeinen.

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!