Resiina-keskustelu

Rautatiet ja harrastus => Yleinen keskustelu => Aiheen aloitti: Ilkka Koskenkorva - Helmikuu 21, 2021, 20:54:05



Otsikko: Hyvä viini ja höyryveturi
Kirjoitti: Ilkka Koskenkorva - Helmikuu 21, 2021, 20:54:05
Würzburger Stein on 85 hehtaarin koollaan Saksan suurin yhtenäinen viinin kasvatusalue. Se nousee 30...80% jyrkkyydellä Mainz-joen uomasta ja sitä ympäröivät rinteet muodostavat alueelle oman mikroilmaston, joka mahdollistaa viininkasvatuksen suhteellisesti pitkällä pohjoisessa jo 1600-luvulta alkaen. Tuon viinialueen läpi alhaalla joen rantaa pitkin kulkee tärkeä Hannover-Würzburg rautatieyhteys, jonka osuudella Würzburg-Fulda 1.5.1988 ajettiin Saksassa junalla ensimmäisen kerran yli 400 kmh, tarkalleen 406,9 kmh.
Kun vuonna 1953 Elisabeth II kruunajaisissa tarjoiltiin Würzburgilaista Rieslingiä, tuolla rataosuudella liikennöitiin höyryveturikalustolla, eikä moisista nopeuksista edes unelmoitu. Elisabethin hoviin tilattiin valkoviinejä Würzburger Stein'ista.
Sitten Deutsche Bahn lopetti tuon viinialueen läpi kulkevien junien vetämisen höyryveturikalustolla ja kas kummaa: Würzburgin viinien maussa tapahtui muutos ja myös Elisabethin hovihankkija lopetti niiden ostamisen hoviin.
Kenties viinien maun muutos perustui siihen, että enää ei päivittäin satojen veturien viiniviljelysrinteitä pitkin puhaltamaa höyryä ja savua ollut - kuinka lienee.
   


Otsikko: Vs: Hyvä viini ja höyryveturi
Kirjoitti: Juhani Pirttilahti - Helmikuu 21, 2021, 21:26:56
Mielenkiintoinen kertomus! Tuo on erikoista, että rautatiellä on ollut niinkin selvä yhteys viinin makuun. Mikroilmastossa toki on täysin mahdollista, että höyryveturin tuottamista päästöistä muodostuvat esterit antavat omaleimaisen aromin.


Otsikko: Vs: Hyvä viini ja höyryveturi
Kirjoitti: Ilkka Koskenkorva - Helmikuu 21, 2021, 23:17:38
En ole sen paremmin biologi kuin kemistikään, mutta talonpoikaisjärjellä ajatellen savustaminen antaa makua tuotteeseen, oli sitten kyseessä viinirypäle tai savukala - kasvuaikana tai saalistuksen jälkeen.
Tässähän olisi businessidea tuontitomaattien kanssa kipuileville kasvihuoneyrittäjille: Tomaatit ja kurkut kuten myös polttoöljyvermeet pois, tilalle kasvamaan Riesling-rypälettä, lämmitys koksilla ja savunpoisto kasvihuoneen kautta - and even the Queen would be amused!!!


Otsikko: Vs: Hyvä viini ja höyryveturi
Kirjoitti: John Lindroth - Helmikuu 21, 2021, 23:57:28
En ole sen paremmin biologi kuin kemistikään, mutta talonpoikaisjärjellä ajatellen savustaminen antaa makua tuotteeseen, oli sitten kyseessä viinirypäle tai savukala - kasvuaikana tai saalistuksen jälkeen.
Tässähän olisi businessidea tuontitomaattien kanssa kipuileville kasvihuoneyrittäjille: Tomaatit ja kurkut kuten myös polttoöljyvermeet pois, tilalle kasvamaan Riesling-rypälettä, lämmitys koksilla ja savunpoisto kasvihuoneen kautta - and even the Queen would be amused!!!
Paljonkohan meistä harrastajista on hyvän viinin olutkulttuurin ystäviä?


Otsikko: Vs: Hyvä viini ja höyryveturi
Kirjoitti: Ilkka Koskenkorva - Helmikuu 23, 2021, 23:09:48
En ole sen paremmin biologi kuin kemistikään, mutta talonpoikaisjärjellä ajatellen savustaminen antaa makua tuotteeseen, oli sitten kyseessä viinirypäle tai savukala - kasvuaikana tai saalistuksen jälkeen.
Tässähän olisi businessidea tuontitomaattien kanssa kipuileville kasvihuoneyrittäjille: Tomaatit ja kurkut kuten myös polttoöljyvermeet pois, tilalle kasvamaan Riesling-rypälettä, lämmitys koksilla ja savunpoisto kasvihuoneen kautta - and even the Queen would be amused!!!
Paljonkohan meistä harrastajista on hyvän viinin olutkulttuurin ystäviä?

Mitä tarkoittaa käsite: "hyvän viinin olutkulttuurin ystävä"?


Otsikko: Vs: Hyvä viini ja höyryveturi
Kirjoitti: Jimi Lappalainen - Helmikuu 23, 2021, 23:41:40
Mitä tarkoittaa käsite: "hyvän viinin olutkulttuurin ystävä"?

Varmaankin samoja henkilöitä jotka syövät naudan lohifilettä.