Ajankohtaiset  |  Uutiset  |  Aihe: VR lisää runsaasti junavuoroja Kuopiosta – matkustajamäärät kasvaneet toiseksi e  |  << edellinen seuraava >>
Sivuja: 1 [2] | Siirry alas Tulostusversio
Jouni Hytönen
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 1647


« Vastaus #25 : Lokakuu 19, 2018, 09:47:04 »

Sinkkiämpäreissä oli neukkuaikoina 5-sakarainen tähti pohjassa ja sen sisällä joku tehtaan leima, plootu oli niin paksua, että louhintahommissa niillä kannettiin etutäytesepeliä vuosikaudet, kapeareunainen peltimuki upposi sepelikasaan ihan eri nopeudella kuin nykyiset muoviset, turpeahuuliset laastiämpärit. Venäläiset sinkkiämpärit olivatkin sitten markkinatalouden pilaamia jäljitelmiä, materiaalivahvuus ehkä kolmannes esikuvistaan ja kivihommissa joko huuli repes tai sangan korvakkeet irtos jopa ekana päivänä, joten oli pakko siirtyä Etolan kamaan, korpikommaritkin vaihtoivat Ladansa samaan aikaan ooppeleihin ja en tiedä oliko kumpikaan tyytyväinen uuteen korvikkeeseen. Etolan ämpäri ei kumminkaan ruostunut samaan tahtiin kuin nuo F-Astrat.
Onkohan viisisakaraisessa tähdessä ollut kyse Neuvostoliiton laatumerkistä:

https://en.wikipedia.org/wiki/State_quality_mark_of_the_USSR
tallennettu
Jorma Rauhala
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 696


« Vastaus #26 : Lokakuu 20, 2018, 19:14:00 »

Oli ne sitten ihan hyviä ämpäreitä...
Minä näin ensi kertaa Suomen kaupoissa sinkkiämpäreitä (ja ostinkin niitä heti kolme) Neuvostoliiton häviämisen jälkeisinä vuosina. Ymmärtääkseni niitä tuotiin siis 1990-luvun alkuvuosina jonkin tavaranvaihtokauppasuhteen seurauksena, kun ei ollut muutakaan kestokulutustavaraa osattu sieltä tuoda. Tai ehkä ne olivat vaihtokauppaa jostakin jo SNTL:ään toimitetusta Finnmade-tavarasta, eikä muuta keksitty tai sitten joku neropatti keksi kauppasuhteiden vapauduttua hankkia Venäjältä jotain, mitä Suomessa ei ollut myynnissä - sinkkiämpäreitä.

Mutta tosi hyviä ja kestäviä ne ruostumattomat sinkkiämpärit ovat. Käytän niitä edelleenkin - savusaunan kiukaan päällä veden kuumentamiseen saunan siintymisvaiheessa.
tallennettu
Arto Lopia
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 432


« Vastaus #27 : Lokakuu 24, 2018, 22:14:20 »

Valurautaisia paistinpannujakin kaupiteltiin ovelta ovelle. Olis kyllä kannattanut ostaa, olivat halpoja verrattuna siihen mitä nykyään joutuu sellaisesta maksamaan. Olihan näitä aikakautensa kummallisuuksia kaupan jos jonkinlaista.

Neuvostoliittolaiset tuotteet olivat ihan kelvollisia jos niissä ei ollut yhtäkään toisiinsa nähden liikkuvaa osaa. Ämpärissä on sanka.
tallennettu

Kyllä diktaatti hyvä on, sitä en kiellä.
Sivuja: 1 [2] | Siirry ylös Tulostusversio 
Ajankohtaiset  |  Uutiset  |  Aihe: VR lisää runsaasti junavuoroja Kuopiosta – matkustajamäärät kasvaneet toiseksi e  |  << edellinen seuraava >>
Siirry:  
Powered by SMF | SMF © 2006-2008, Simple Machines | © 2020 Resiina