Rautatiet ja harrastus  |  Junakuvaus  |  Aihe: Parhaat mekaaniset kamerat  |  << edellinen seuraava >>
Sivuja: [1] | Siirry alas Tulostusversio
Heikki Kannosto
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 125


« : Tammikuu 11, 2021, 12:12:14 »

Englanninkielistä pohdiskelua siitä mikä on paras täysin mekaanisesti toimiva kamera ja miksi. Sähköä käyttävä valotusmittari näyttää olevan sallittu mutta sulkimen täytyy toimia myös ilman sähköä. Onko jollakulla tällainen perinnekamera vielä käytössä? Jokin 1960-luvun alun seleenikennovalotusmittaria käyttävä hyvätasoinen kiinteäobjektiivinen voisi olla aika hauska.

https://casualphotophile.com/2021/01/11/ten-best-mechanical-slrs-ever-made/

En tiennyt tai ainakaan muistanut että ainakin yhdessä Spotmaticissa lukee Honeywell Pentax.

Pitäisi oikeastaan säätää Minoltan etäisyysmittari kohdalleen ja yrittää pyydystää Sinivalas filmille kokeillen samalla Kodakin uutta Ektachromea. Minolta tosin tarvitsee kaksi nappiparistoa toimiakseen.
tallennettu
Ilari Kokko
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 31


« Vastaus #1 : Tammikuu 12, 2021, 10:03:07 »

Ei ehkä kaikkein aktiivisimmassa käytössä, kun tuo kuvien siirtäminen tietokoneelle ei ole aivan yhtä nopeaa filmiltä kuin muistikortilta, mutta puoliaktiivisessa käytössä on Canon F-1. Valotusmittari vaatii toki nappipariston, mutta suljin on täysin mekaaninen ja lihasviritteinen. Kyllä siihen tosin moottoriperäkin löytyy, käyttää 4 x AA-paristoa, jos tällainen pieni huijaus käytössä sallitaan. Kylmällä kelillä yllättävää kyllä paljon varmempi laite kuin digitaalinen kamera...

Filmikameroiden moottoriperissä on se hauska puoli, että sallivat käytön hyvin ladattavilla AA-akuilla, joissa lataus on jo vähän heikompikin ja digilaite jo hyytyy, vaikkapa kylmässä. Esim. AA-paristoja käyttävä pokkarikamera tai järjestelmäkameran AA-paristoja hyödyntävä akkukahva ei enää inahda kun filmilaitteen moottoriperä vielä toimii.
tallennettu

Old gaffer and a film SLR
Petri Sallinen
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 823


« Vastaus #2 : Tammikuu 12, 2021, 10:18:06 »

Olympus OM-2 on suosikkini. Digirungoilla en ole onnistunut saamaan aikaiseksi yhtä hyviä neulanreikäkuvia.

tallennettu
Timo Laukkarinen
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 8


« Vastaus #3 : Tammikuu 12, 2021, 12:11:37 »

Om-2:n suljin toimii ilman sähköä vain 1/60 suljinajalla. Muut ajat tarttee toimiakseen sähköä. Täysin mekaaniset sulkimet on Om-1:ssä ja Om-3:ssa. Om-1:iä saa kohtuuhintaan, mutta nuo om-3:t tuppaa olemaan aika kalliita, iipeissä helposti yli kaksitonniakin. Om-kakkosilla on tullunna kuvattua kolmisenkymmentätuhatta vilimiruutua, kun vielä saisi ne skannattua joskus Surullinen
tallennettu
Heikki Kannosto
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 125


« Vastaus #4 : Tammikuu 15, 2021, 17:03:26 »

Hetken verran mietin kannattaisiko korjauttaa tämä kakkoskameraksi hankittu Canon - siinä on 1,7-valovoimainen 40 millin objektiivi ja sähköä tarvitsee vain valotusmittari. Nykyparistojen kanssa on kuitenkin ongelmia ja kamera on painavampi kuin oma järjestelmäkamerani 40-millisen vakio-objektiivin kanssa. Tästä aika näyttää jo ajaneen ohi.

https://en.wikipedia.org/wiki/Canonet_G-III_QL17

Samankaltaisia oli 1970-luvulla monella muullakin valmistajalla.
tallennettu
Sivuja: [1] | Siirry ylös Tulostusversio 
Rautatiet ja harrastus  |  Junakuvaus  |  Aihe: Parhaat mekaaniset kamerat  |  << edellinen seuraava >>
Siirry:  
Powered by SMF | SMF © 2006-2008, Simple Machines | © 2021 Resiina