09.07.2015 / Sysmäjärvi

09.07.2015 Voi sitä lähdön tunnelmaa ja äänimaailmaa jota varten tämäkin hiukan vaivainen bongari raahautui ihailemaan Sysmäjärven liikennepaikalle. Mielessäni sihtailin radan toiselta puolelta niin että Outokummun tunnusmerkki - Vanhan Kaivoksen torni olisi piirtynyt kennolle, mutta se osoittautui pusikoiden ja pylväiden takia mahdottomaksi, varsinkin kun vallitsevasta valon määrästä johtuen oli jätettävä pisimmät putket kotiin ja pelattava varmanpäälle valovoimaisella 50mm lasilla. Aiemmin illalla yli pyyhkäissyt ukkoskuuro oli vaisu, mutta runsas vesisade sai aikaan komeat usvat. Sysmäjärvi palautui hetkeksi menneeseen, kun höyryvedolla täältä malmi läksi maailmalle. Liikenne on nyt hiljentynyt, mutta tönöön oli pieni iltaruuhka, kun rataosalla oli reilun puolen tunnin sisään kuvattavissa kaksi junaa. Tämä niistä ehdottomasti mieleenpainuvin äänimaailmoineen.

Kuvan tiedot
Kuvaaja: Perttu Karttunen
Lisätty: 09.07.2015 23:49
Junatyyppi
MUS: 1939
Muu tunniste
Sijainti: Asemalla/Ratapihalla
Vuodenajat: Kesä

Kommentit

10.07.2015 06:56 Pasi Seppälä: Komea kuvapari Pertulta. Molemmissa mahtava tunnelma.
10.07.2015 20:51 Perttu Karttunen: Kiitosta, tässä oli vähän kahden vaiheill, toki kuvasta olisi saanut veturin yksityiskohta paremmin esille jos olisi vielä enemmän valoitusta lisännyt, sitä kokeilin kuvankäsittelyssä mutta omaa silmää se ei miellyttänyt, koska taivaasta olisi kadonnut sävyt ja muutenkin latisti tunnelmaa - ja olihan tuolla paikanpäällkin hämärää pilvisyydestä johtuen. Meillä oli eilen tämän kesän ehkä komeimmat usvat ja parhaillaankin ilmankosteus on sitä luokkaa että sattais tänäänkin usvaa kehittää.
10.07.2015 22:04 Tuomo Ala-Keturi: Kuvassa on aivan kuin tuulahdus jostain menneestä maailmasta jota ei ole tullut itse koettua lainkaan..

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!