Kommenttihaku


Kirjoittaja:Haettava teksti:Kommentin sijainti:Kaikki ehdot
Mikä tahansa ehdoista

Kaikki kommentit / Hakutulokset


kuva 16.04. 01:44 Mikko Ketolainen  
  Äänekoski-Haapajärvi-rataa koskevaan keskusteluun, niin ainakin Äänekoskella oli hieman ennen radan ylittävää Hämeentien siltaa, joka tunnetaan paremmin nimellä Hautalan silta, radan varressa jokin liikennemerkki, jossa oli kyltti ja dieselveturien Dv12 ja Dr13 tunnukset. Itse tulkitsin tuon kyltin, että näillä dieselvetureilla voi ajaa tällä radalla.
kuva 16.04. 00:10 Joona Kärkkäinen  
  Alla on akuston ampeerimittari.
kuva 15.04. 23:59 Harri Pesonen  
  Taitaa olla Brown powerin releitä noi mustat ? Mikähän mittari tuossa pariston volttimittarin alla on ?
kuva 15.04. 23:52 John Lindroth  
  Veturin lempinimi on Saksassa Harzbulle eli suomeksi Harzin härkä! Viittaa suureen tehoon ja vetovoimaan!Näistä yksi eli 99222 on jäljellä kolmesta tehtaan Schwarzkopff alkuperaisversiosta toiset kaksi siirrettiin Norjaan sotatoimien alla ja jäivät sinne sekä päätyivät ikävä kyllä romutettavaksi! Hoe rienoismallin rakennussarja on saatavilla firmoilta Weinert ja Kehi /valmismalli)
kuva 15.04. 21:51 Perttu Karttunen  
  Näin n pääsi käymään. Lainaanoa sinun kuvasta tousen veturin numeron, sitä tuskin on Kinahmissa vaihdettu.
kuva 15.04. 21:11 Eemil Liukkonen  
  Taidettiin kuvata sama juna, mutta eri paikassa ja eri aikaan!
kuva 15.04. 19:33 Juhani Pirttilahti  
  Sm1:n alkuperäisen kuljettajan ikkunan pystyi laskemaan alas samankaltaisella ranskalaisperäisellä mekanismilla kuin muissakin Valmetin tuotteissa. Se siis avautui alas seinän sisään laskeutuen ja sulkeutui ylöspäin. Mekanismissa oli ikkunalasin painon mukaan säädetty lasia paikallaan pitävä vipumekanismi. Alhaalla seinässä näkyykin edelleen olevan siihen liittyvä huoltoluukku.
kuva 15.04. 17:33 Tuomo Ala-Keturi  
  Rovaniemelle tämä näyttää nyt päätyneen. https://www.lapinkansa.fi/lattahattu-tul​i-rovaniemen-torille-vaunun-yhteytee/352​1870
kuva 15.04. 14:30 Timo Oinonen  
  Mihin lie matkalla? Tämä 195 pyöri paljon täällä Pielisen itärannikolla, niin siitäkin tuli lempparikone 187:n lisäksi. 187:ssa tuli aikoinaan matkusteltua muutamia kertoja.
kuva 15.04. 13:34 Reijo Salminen  
  Ennen pantiin mirrit multaan, nyt ne pannaan Suvikultaan!
kuva 15.04. 13:10 Kari Haapakangas  
  Vähän ot, mutta itse palvelin juuri sinä siirtymäaikana, kun armeijassa hoksattiin, ettei varusvässyköille voi kovia antaa kuin suuresti harkiten ja pakottavasta syystä, so. ampumaradalla, joten väijykoneiksi ruvettiin kouluttamaan spolleja. Me tavalliset varusmiehet palvelimme porttiorankeina ihan vaan pampun kera. Pienemmissä ja perinteisimmissä varuskunnissa kiertoväijyyn ei ollut spolleja laittaa ja mekin saimme ihan lippaallisen kovia. Kyllä siinä juhannusyönä Nakkikosken kiitorataa kiertäessä tuli mieleen, että tänne ei ole hyvä humalaisten tulla. Kovia ammuksia oli, mutta aikaa ampumaradalla käyntiin ei ollut liiennyt. Olisi ollut ihan herrassa mihin sillä aseella olisi osunut. Varastojen seiniin kiellettiin jyrkästi ampumasta! Oheisvahingot olisivat nousseet liian kalliiksi.
kuva 15.04. 11:32 Pasi Seljas  
  Kari, Annettiin toki patruunat mukaan, mutta käskettiin pitää taskussa. Vasta hätätilanteessa saisi käyttää heh, heh. Hädän tullen ala sitten kaivaa lipasta taskusta jne. Siviileille piti valehdella että marssitiedustelusta oli kysymys, mutta kyllähän siviilit tiesivät miksi siellä oltiin. Virnuilivat vielä lippaan puuttumisestakin.
kuva 15.04. 10:29 Juha Heikkilä  
  Joskus kävi niin, että ovien sulkemisen jälkeen ovien välissä näkyikin asiakkaan liikehdintää ja/tai kippari saattoi antaa seis-opasteen sähkösoittopasteena ring-ring-ring-ring-ring, jolloin napista ovet välittömästi auki. Muistaakseni tästä syystä lukitsin ovet erillisenä sormenliikkeenä vasta kun kaikki oli todella kunnossa. En tiedä onko "väärin sammutettu", mutta näin se silloin opetettiin. Kämmenelläkin onnistuu aivan mainiosti nyt kun jälkikäteen ajattelee.
kuva 15.04. 10:22 Topi Lajunen  
  Ovet suljetaan ja lukitaan tietysti yhdellä kädenliikkeellä kämmenellä painamalla.
kuva 15.04. 09:50 Erkki Nuutio  
  Hieno yllätystallennus!
Parkanolainen Mekes Oy toimi 1963-1967 ( https://fi.wikipedia.org/wiki/Mekes ).
Vaunukehittelyä ja -valmistustakin siis yritettiin.
Keskuksista kaukana olevan konepajayrityksen aloitus ei ollut helppoa suurista markkinoista syrjässä olleessa maassa.
Vielä kun omat kiinnostavat tuotteet puuttuivat oli yritettävä vähän kaikkea.

Isoja pääomittajia konepajateollisuuteen ja alueen työllisyyteen ei ollut silloin, eikä juuri nykyäänkään.
Suursijoittajia toki on nykyään, mutta sijoitukset menevät kiinteistökeinotteluun sekä ulkomaille,, sielläkin keinotteluluonteisiin kohteisiin.

Keskeisemmät kaupungit ovat tänäänkin kiinteistökeinotteluun niin uppoutuneita, että konepajayritykset suorastaan ajetaan pois. Esimerkiksi päivän Aamulehti kertoo puoli vuosisataa Tampereella toimineen Tammermatic Oy:n pakotetusta pikamuutosta yritysystävälliseen Pirkkalaan (Onnea kehitykselle ja kasvulle ystävällisemmässä ympäristössä!).

Pakottaja oli kiinteistökeinotteleva Tampereen kaupunki. Tällä kertaa se ei korottanut tontinvuokraa 7...10 -kertaiseksi, vaan myi pikaisesti tontin alta kiinteistörahastajalle.
kuva 15.04. 07:36 Juha Heikkilä  
  Hieno kuvasarja ja mukavaa että pääsit tutustumaan kalustoon tarkemmin!

Siitä on jo 30 vuotta kun aloitin "polkemaan" näitä paikkuja Pk-seudun lähiliikenteessä sellaisena 14-kesäisenä innokkaana poikana. Noiden namiskoiden sormituntuma ja ajamisen dynamiikka ei ole vieläkään kadonnut muistista! Vasen peukalo ovien sulkupainikkeella ja vasen etusormi vähän koukussa valmiina lukitsemaan suljetut ovet (sulkuasento suoraan eteenpäin, lukitus myös). Katse tiukasti sivupeiliin odottaen kipparin "valmis lähtöön" -käden heilautusta tai pimeällä vilkkuvaa valkoista Airam-taskulampun tuikkua. Tai sähkösoittoopasteella ring-ring. Lähtöajan varmistus Hasslerin viisarikellosta, oikealla kädellä jarrut irti ja ovet kiinni ja lukkoon. Punaisen ovien aukiolosta ilmoittavan lampun sammuttua tarkistus, että jarrusylinterin paine laskenut ja sitten kevyt heilautus nopeudenasetteluratista (pyörähti kevyesti laakereillaan kevyesti nypyttäen toisinkuin esim. Sr1:n ratti), ja värien/nopeusmerkkien/viikkovaroituksen ilmoituksen tai seisakkeiden välimatkan rajoittama nopeuden säätö. Juna nytkähtää liikkeelle ja jalka hakeutuu turvalaitteelle. Katse eteenpäin kohti uusia ilometrejä. Kesäisin ohjaamossa tuoksui pistävä hiki ja tyristorit surisivat selän takana. Sivuikkunat taisivat aueta alhaalta ylöspäin ja aikataulukirjan sivut olivat valkosinisiä. Saisipa noista vuosista edes palan vielä takaisin.

Ai niin! Luomassa oli vihellysmerkki ja Kkn ja Epo suoritti aina! Pellossa ei mahtunut aina pitkä juna laituriin ja Keran seisake oli kaarteessa niin, että kipparin oli käveltävä pitkälle sivuun laiturilla, että näki koko junan sivun olevan selvä. M-junat ajettiin vain Martsariin asti, mutta muistaakseni Vantaankoskea rakennettiin jo ja siellä käytiin vaihteen takana juna "kääntämässä" vai oliko niin, että sinne pidemmälle ajettiin kun nukuttiin junassa yön viimeisen ja aamun ensimmäisen vuoron välillä. Sitä en tarkkaan enää muista. Kirkkonummella Tolsan jälkeen aina 35-vaihteen kautta joko 2- tai 3-raiteelle riippuen menikö aikataulun mukaan Turun pikuri paikkua ennen Helsinkiin edellä. Sielläkin on raide/vaihdejärjestelyt muuttuneet sittemmin.
kuva 15.04. 06:08 Jimi Lappalainen  
  Tämä on kyllä ollut mielenkiintoinen näky jossain Melkkolan kaarteissa.
kuva 15.04. 02:43 Jimi Lappalainen  
  Paikka näyttäisi olevan remondis.
kuva 15.04. 02:26 Jimi Lappalainen  
  Kuvatekstin arveluun vastattakoon, että junat olivat 2860 Kvla–Lvs + 2869 Lvs–Kvt. https://juliadata.fi/timetables?s=LVS&d=​9.5.2014
kuva 14.04. 19:00 Jukka P. T. Ruuskanen  
  Ah mitä idylliä.
kuva 14.04. 18:56 Jukka P. T. Ruuskanen  
  Mahtavaa, nyt on asemarakennuksen molemmat puolet nähtävillä.
kuva 14.04. 18:08 Jyrki Längman  
  Waude... Tässäpä sitä kadonnutta aikaa on
kuva 14.04. 17:58 Ismo Kirves  
  Kyllä. Punainen on kirkas ja harmaakin on tarpeeksi harmaa - alakerta likaantuu kuitenkin aika nopeasti.
kuva 14.04. 17:35 Pasi Utriainen  
  195 meni tänään lavetin kyydissä pohjoiseen Kuopion moottoritiellä.
kuva 14.04. 17:33 Aapo Niemelä  
  Hienolta näyttää. Lienee vain kuvakulman tuottamaa harhaa, mutta veturin keulablokki vaikuttaa äkkivilkaisulla varsin tyhjälle. Veturinkuljettaja on kehystetty hienosti ikkunoiden raameilla, taustakseen hän on saanut taivaan.
kuva 14.04. 15:44 Teppo Niemi  
  Veikaan, että Karjaan itäpuolelelle Hankopaanalle kunnossapitoon tai Rantaradalle pengerlevityksiin. Vaunusto viittaisi ensiksi imainittuun
kuva 14.04. 15:41 Hannu Peltola  
  Valaistus on tässä toteutuksessa ihan mielenkiintoinen. Perusvalaistus tulee kahdesta himmennettävästä 4400 K värilämpötilan valkoisesta ledinauhasta, jotka on asennettu yläosaan kennolevyn reunoille. Tätä valaistusta täydentää kennolevyn keskellä oleva RGBW-nauha, jolla voi joko tuottaa erisävyisen valaituksen tai lisätä valkoisen valon tehoa. Tein vasta pieniä kokeiluja, mutta näyttää siltä, että esimerkiksi yövalaistus tai aamuauringon nousu ovat hyvin simuloitavissa!
kuva 14.04. 14:52 Oula Ahlholm  
  Tyylikäs kuva.
kuva 14.04. 14:32 Pasi Seppälä  
  Valaistuksen värisävy näyttää silmälle hyvältä. Ledinauhaa varmaankin?
kuva 14.04. 14:17 Rainer Silfverberg  
  Mihin tuota soraa siihen aikaan ajettiin?
kuva 14.04. 10:50 Juhana Nordlund  
  Luottakaamme Raition (ja sen verkkopalveluiden) tietoihin, ne on tarkistettu.
kuva 14.04. 10:37 Jimi Lappalainen  
  Raitio.orgin tietojen mukaan tuo vanha päätepysäkki ei sisältänyt silmukkaa. Tämä Harjutorin "kääntö" rakennettiin tilapäiseksi vuonna 1980, edelleen Raition tietojen mukaan.
kuva 14.04. 10:29 Juhana Nordlund  
  Vuosina 1941 - 51 kulussa ollut raitiolinja 2 käytti Harjutoria toisena päätepysäkkinään. En ole ihan varma, käytettiinkö silloin tätä silmukkaa, vai oliko raiteet noilla kulmilla eri tavoin. Mutta Harjutori-niminen päättäri on ainakin ollut olemassa vuosikymmeniä sitten kaksiakselisten vaunujen kaudella.
kuva 14.04. 10:28 Jimi Lappalainen  
  Tämä sama vahtitupa vuonna 2019: http://vaunut.org/kuva/136272 :)
kuva 14.04. 10:02 Jimi Lappalainen  
  Loppuvuodesta 2014 Naantalissa on käyty myös "vitosnumerolla"; https://tinyurl.com/stu8s5ep , sen jälkeen alettiin käyttää PAI-tunnusta, ja yleensä numeroparia 65851–65850.
kuva 14.04. 09:06 Jimi Lappalainen  
  Lisäsin linjahistoriaa kuvatekstiin. Onko muilla käyttäjillä lisätietoja, esim. tarkempaa vaihteen poistoaikaa radasta? Tai onko tätä silmukkaa käyttänyt jokin muu linja vakinaisesti? Vai onko kysessä ollut vain varakääntöpaikka?
kuva 14.04. 09:02 Petri Sallinen  
  Suomessa kaikki on mahdollista :)
kuva 14.04. 08:48 Timo Salo  
  Tähän kuvaan "sopiva" video juutuubissa...:https://www.youtube.com/watch?v=gkkSgPt2​YtI
kuva 14.04. 08:13 Lauri Rantala  
  HKL:n virallinen tiedote asiasta : https://www.hel.fi/uutiset/fi/hkl/ensimm​ainen-pikaratikka-helsinkiin
kuva 14.04. 00:27 Misa Lammio  
  Tauno: ei voi, vain Sr2 ja Sr3 käyvät.
kuva 14.04. 00:18 Tauno Hermola  
  Niin, voiko Edo:lla ohjata Sr1:stä?
kuva 13.04. 23:15 Arto Papunen  
  Tämäkin näky jälleen mahdollinen kun Cinderella tulee lisäämään rahtikapasiteettia vajaaksi viikoksi ja sen jälkeen muutaman päivän ajaa Gracen tilalla tämän kuun loppupuolella. Sr1:ia ei taida vaan enää näkyä satamassa ja Sr3 saattaisi olla jossakin sataman junavuorossa?
kuva 13.04. 22:47 Tero Korkeakoski  
  Tässä menee sataman päivystysdiesel. Harjavallassa on oma deeveri joka on yöt tehdasalueella "turvassa".
kuva 13.04. 22:27 John Lindroth  
  Onnistunut lopputulos!
kuva 13.04. 20:58 Tapio Keränen  
  Kiitos asiantuntijoille! Tämä on Myllyojan asemarakennus kadun puolelta. Samat pyykit kuivuivat narulla.
kuva 13.04. 20:58 Jukka Martio  
  Kyllä tämä on Myllyojalta, yhtenä todisteena on tuo Tuomikalusteen mainos. Sen myymälä oli noin 100 metrin päässä, varastomakasiini vielä lähempänä. Jyrängössä on ollut 1940-1950-luvuilla pieni mökki, joka lienee purettu viimeistään 1960-luvun puolivälin paikkeilla, koska en ole sitä ehtinyt nähdä.
kuva 13.04. 20:55 Jani Keskinen  
  Kaikki rikastejunat kulkee nykyään sähköllä, paitsi tämä aamun eka tyhjävaunujuna Mäntyluotoon joka käy dieselvedolla.
kuva 13.04. 20:44 Reijo Salminen  
  Kyllä tämä taitaa sittenkin olla Jyrängössä joskus ollut rakennus, koskahan tämä on hävitetty?
kuva 13.04. 20:20 Jukka P. T. Ruuskanen  
  Myllyojahan on tämän näköinen: http://vaunut.org/kuva/140939?paik=Mylly​oja

Ai niin, mutta linkittämässäni kuvassa on radan puoli ja tässä Tapion kuvassa olisi silloin kadun puoli, koska lastauslaituri on vasemmalla ja aurausmerkki sen takana.
kuva 13.04. 19:42 Juhani Pirttilahti  
  Koulun penkiltä ekaa kertaa teollisuuteen lähtiessä kyllä huomasin, että ammatti-ihmisillä oli montaa tapaa vaihtaa noita kahvoja. Kyllä niitä sähköt päällä vaihdeltiin lennosta ja saatettiin päälle murjaista, että ei näin oikeastaan pitäisi tehdä. :-P
kuva 13.04. 19:34 Juhani Pirttilahti  
  Satunnaisesti saattaa mennäkin. Toisinaan on ollut deeverin vetämänä aika eksoottisia kuljetuksia kuten Kaskinen - Harjavalta: http://vaunut.org/kuva/103330