Kommenttihaku


Kirjoittaja:Haettava teksti:Kommentin sijainti:Kaikki ehdot
Mikä tahansa ehdoista

Kaikki kommentit / Hakutulokset


kuva 10.12. 01:04 Petri P. Pentikäinen  
  Helsingin asemahallin aattoyön rähinöissä 31.12.1985 vaurioitui myös Ukko-Pekan pienoismalli, joka jouduttiin viemään korjattavaksi ilmeisesti Rautatiemuseoon. Tuolloisen Hesarin mukaan asemalla pistettiin mm. 73 ikkunaa paskaksi. Tuon rettelön seurauksena aseman myöhään avoinna olevia tiloja pienennettiin.
kuva 10.12. 00:34 Mikko Herpman  
  Kyseiselle megatehtaalle vie Mukilteosta pistoraide ja sitä myöten kuljetetaan ainakin Boeing 737 rungot, kenties myös jotain materiaalejakin. Lentokoneiden kokoonpanohalli on maailman suurin yhtenäinen sisätila..
kuva 10.12. 00:31 Mikko Herpman  
  Tässä King Street aseman aivan lähellä on Seattlen pienehkö chinatown. Aivan mahtavaa ruokaa lähes taskurahoilla kun löytää oikean ravintolan! Vaikkapa A+Hong Kong Kitchen on tällainen.

Tässä tornitalojen edessä näkyy vanhaa Seattlea matalampine rakennuksineen. Vanhoihin taloihin liittyy paljon likaista/mielenkiintoista historiaa, mm. katuja on korotettu yhden kerroksen verran, eli monissa taloissa on maanalainen kerros. Alunperin kun kadut olivat matalampia ja täten myös viemärit lähempänä asukkaita. Jätteet valuivat loivia kaatoja myöten Lake Washingtoniin ja kun vuorovesi ja myrskyt nostivat vedenpintaa, alkoi viemäriverkosto toimia nurinpäin.
Kun tätä "paskanäytöstä" oli katseltu tarpeeksi kaupunki päätti nostaa kadut ja asukkaat ylös ja samalla viemärit käännettiin tyynen meren puolelle, koska Lake Washington oli jo sen verran kuvottavassa tilassa. Tämän jälkeen kellareita on käytetty varastointiin ja muuhun maanalaisiin aktiviteetteihin.....
kuva 10.12. 00:18 Johannes Erra  
  Kiitos kiinnostavista tiedoista. Vuonna 1975 muistelen Moskovan junaa koskien jonkin asian muuttuneen, eli ehkäpä se silloin "itsenäistyi" omaksi junakseen. Jos kuva on kuitenkin vuodelta 1978, vääjäämättä sitten tulisi mieleen ajatus että tuo olisikin Joensuun suunnan yöjuna Leningradin vaunuilla täydennettynä.
kuva 10.12. 00:13 Jorma Toivonen  
  Testaessa ainakin hiekoitus näkyisi toimivan vp-telissä. Mihinköhän noita "STOP" kylttejä asennellaan ja kenenkä toimesta? Etu-alalla näyttäisi olevan vetureiden seisonta-paikka "öljynkeräysmatosta" päätellen.
kuva 10.12. 00:05 Jorma Toivonen  
  Onko tuohon junarungon ensimmäiseen ja viimeiseen vaunuuun lisätty joitain ilmavirtauksen ohjailuun helpottavia elementtejä?
kuva 09.12. 23:44 Niila Heikkilä  
  Tuossa varmaankin tarkoitetaan lähinnä sekaliikennekaistoja. Sellainen tilannehan on käytännön elämässä mahdoton, tai ainakin äärivaarallinen että autoliikenteellä olisi samalla kaistalla 50km/h rajoitus ja ratikalla 80. Tai toisinpäin..
kuva 09.12. 23:17 Esa J. Rintamäki  
  Muistan tämän päittäin vaihtamisen tapahtuneen 1980. Silloin Hv3 781:n malli oli Turun konepajallla ehostettavana, ja se oli tarkoitus sijoittaa Turun asemalle. Turusta lähti silloin Pekka Helsinkiin.

Alun perinhan Hv3:n numero oli ollut 640 ja se muutettiin 781:ksi jonkin kotimaisuusjutun takia.
kuva 09.12. 22:31 Rasmus Viirre  
  Kiitän! Kuvapaikkoja säästellen voisin ehkä mieluummin tehdä pienen videokoosteen tästä reissusta.
kuva 09.12. 22:25 Janne Louhi  
  Pitää paikkansa, veturit vaihdettiin päittäinsä. Muistaakseni TS juttu joskus oli aiheesta.
kuva 09.12. 22:09 Kurt Ristniemi  
  Sairasjuna 2:n sotapäiväkirja, I osa: 15.6.1941-12.1.1942:
http://digi.narc.fi/digi/slistaus.ka?ay=​218853
kuva 09.12. 22:07 Jukka Ahtiainen  
  Olen kuullut että tämä on ollut aikoinaan Turun asemalla ja Helsingissä on ollut jonkun muun sarjan malli (Hv1?). 60-luvulla laitoin kolikolla jonkin veturin pyörät pyörimään Helsingin asemahallissa.
kuva 09.12. 22:04 Seppo Kiuru  
  Viimeksi kun tätä käytin, se toimi 50 pennin kolikolla. Upeasti toimi.
Mukava kun 70-luvulla tuli yövuorosta asemalle sunnuntaina, ja seuraava juna Rekolaan lähti 50 minuutin kuluttua, tuohon upeaan junaan porukalla käytettiin monta 50 pennistä.
kuva 09.12. 21:54 Mikko Herpman  
  Kyllähän tämä oli kolikolla "ajettava" mutta ei ollut töpseli seinässä kun viimeksi tätä kävin ihmettelemässä..
kuva 09.12. 21:50 Tauno Hermola  
  Olikos tuo jotenkin toimiva, niin että se sai kolikolla liikkumaan tai ainakin liikuttamaan osiaan? Vai muistelenko nyt jotain toista mallia?
kuva 09.12. 21:37 Raimo Harju  
  Minäkin muistan nähneeni Ukko-Pekan pienoismallin Tampereen asemalla joskus 1950 luvun lopulla, onko jollakin tarkempaa tietoa asiasta.
kuva 09.12. 21:32 Konsta Alasimi  
  Hieno kuva. Onko sulla muita kuvia tältä reissulta? Ois jees nähä niit.
kuva 09.12. 21:32 Tauno Hermola  
  No ainakin yleiset nopeusrajoitukset ovat ajoneuvoille ja raitiovaunuille samat:

"9 §
Yleiset nopeusrajoitukset

Taajaman ulkopuolella ajoneuvon ja raitiovaunun suurin sallittu nopeus on 80 kilometriä tunnissa, jos liikennemerkillä ei ole osoitettu noudatettavaksi muuta nopeusrajoitusta.

Taajamassa ajoneuvon ja raitiovaunun suurin sallittu nopeus on 50 kilometriä tunnissa, jos liikennemerkillä ei ole osoitettu noudatettavaksi muuta nopeusrajoitusta."

Onko "erillisen" raitiotien määritelmä tarpeen, eikö nopeusrajoituksen voi liikennemerkillä ilmoittaa erilaiseksi ajoneuvoille ja raitiovaunuille, jos tähän joku tarve on?

Mutta tämä menee nyt jo vähän sivuun siitä, missä raitioliikenteen säädökset ylipäätään ovat.
kuva 09.12. 21:13 Kurt Ristniemi  
  Sairasjuna numero II, vaunu 10.
Vuonna 1944 junan nimi oli 'Tauno' sen päällikön, lääkintäkapteeni Tauno Ervastin mukaan.

Ks.
https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=​&esrc=s&source=web&cd=11&ved=2ahUKEwjDnc​-HpqnmAhXJlYsKHf1qCNo4ChAWMAB6BAgGEAI&ur​l=https%3A%2F%2Ftrepo.tuni.fi%2Fbitstrea​m%2Fhandle%2F10024%2F95465%2Fmarskin_rit​ari_paavo_koli_2009.pdf%3Fsequence%3D1%2​6isAllowed%3Dy&usg=AOvVaw2CtLPT3LRtqEbFi​qPtqWvq
s. 266

Samaa vaunua ja kuvaa on ihmetelty jo aiemminkin, keskustelupuolella:
http://vaunut.org/keskustelut/index.php?​topic=5999.0
Siellä lopputulemaksi tuli sairasjuna, jossa vaununkylkeen maalattu numero II oli tulkittu vaunun numeroksi ja irtokylttiin maalattu numero 10 junannumeroksi, eli väärinpäin.
Kuvasarja:
Skagit River Railway – ainutlaatuinen rautatieyhtiö jylhän vuoriston keskellä
 
09.12. 21:00 Hannu Peltola  
  Kiitoksia Mikko! Diabloa voin suositella lämpimästi ja alueen rautatiehistoria on todella mielenkiintoinen. Maaliskuussa kannattaa varautua siihen, että North Cascade Highway on suljettu. Lunta voi edelleen olla todella runsaasti ja liikenne sen mukaisesti ongelmissa.
kuva 09.12. 20:58 Janne Peltola  
  Lisäksi: Nykyisessä tieliikennelaissa ei missään sanota suoraan, että raitioliikenteen olisi noudatettava samoja nopeusrajoituksia autoliikenteen kanssa.
kuva 09.12. 20:52 Janne Peltola  
  Tarmo Hermola: Vaan kun eivät löydy. Tämä tuli aika selvästi esille myös em. haastatteluissa (vaikken sitä em. diplomityöhöni ehkä täysin eksplisiittisesti kirjoittanutkaan).

Hieman selvennystä: 1) Jo nykyisen tieliikennelain mukaan on mahdollista säätää ajoradalla kaistakohtaiset nopeusrajoitukset. 2) "Erilliseltä" raitiotieltä vaadittavia kriteerejä ei ole mitenkään määritelty nykyisessä lainsäädännössä. Eikä myöskään nyt ensi vuoden kesäkuussa voimaan tulevassa uudessa tieliikennelaissa.
kuva 09.12. 20:16 Tauno Hermola  
  Raitioliikennehän on tieliikennettä, josta säädetään Tieliikennelaissa!

"12) raitiotiellä yksinomaan raitiovaunuliikenteelle tarkoitettua tien osaa tai erillistä tietä;"

Tieliikennelaistahan ne nopeusrajoituksetkin löytyvät.

Lienee siis esim. turvallisuusjohtamisjärjestelmän osalta rinnastettavissa linja-autoliikenteeseen?
Toisaalta raitiovaunu ei ole ajoneuvo, joten esim. Ajoneuvolaista ei sitä koskevia vaatimuksia löydy.
kuva 09.12. 19:59 Santeri Kivioja  
  Ainakin lokakuun alussa viimeksi tuolla käydessäni eteläinen laituripolun tasoristeys puisine kansineen oli vielä paikallaan mutta kulkuyhteys laiturilta yksi tasoristeyksen edustalle oli kaivettu kokonaan auki.
kuva 09.12. 19:45 Janne Peltola  
  Jouni Hytönen: Siitä päätellen, ettei raitioliikennettä koskevaa EU-säätelyä ole, niin ei. Myöskin vuosi sitten, kun kävin LVM:ssä ja silloisessa Trafissa haastattelemassa em. organisaatioiden edustajia diplomityöhöni (Raitioliikenteen nopeusrajoitukset) liittyen, niin annettiin vahvasti ymmärtää, että ajan henki on sellainen, että oleellista on toiminnanharjoittajan turvallisuusjohtamisjärjestelmä ja omavalvonta.

Tässä tapauksessa siis tuon kapsuliikenteen operaattorin pitäisi kuvata asiakirjoissa, että miten varmistavat liikennöinnin turvallisuuden, mutta esim. teknisiin ratkaisuihin viranomaiset eivät ottaisi kantaa.
kuva 09.12. 19:13 Antti Tapani Häkkinen  
  Hiekkaharju - Hakkila n. 3km

Yhden avovaunun painatuksiin Joensuu Peltola - Onttola n. 7,5km
kuva 09.12. 16:25 Tuomas Pätäri  
  Hanko on sellainen "dead-end" ettei sinne ole tullut juuri koskaan päädyttyä, joten tietämykseni kaupungista on varsin pieni. Suuntautuuko aivan kaikki raideliikenne siellä nykyään vain Länsisatamaan, vai kulkeeko tätä pitkin vielä epäsäännöllisesti jotain?
kuva 09.12. 15:46 Raimo Harju  
  Maisema on tosiaan kaunis, eikä se muistuta äkkiseltään Suomalaista maisemaa.
Kuvasarja:
Skagit River Railway – ainutlaatuinen rautatieyhtiö jylhän vuoriston keskellä
 
09.12. 14:40 Mikko Herpman  
  Erittäin hienoja maisemia/kuvia ja historiaa. Sattuu itselle reissu Seattlen seudulle ensi Maaliskuussa. Pitääkin ottaa mahdollisuuksien mukaan ohjelmaan vierailu Diablon padolla, jospa vaikka sattuisi kevättulva noille tienoille ja näkisi hienon ohijuoksutuksen.
kuva 09.12. 13:33 Heikki Kannosto  
  10 näyttäisi olevan irtonainen laatta.
kuva 09.12. 10:21 Erkki Nuutio  
  Jos ei ole yleistä liikennettä tai liiku yleisen liikenteen raiteilla, on kyse yrityksen sisäisestä toiminnasta. Sitä säätelee lähinnä työturvallisuuslaki ja sen mahdolliset maakohtaiset soveltamissäädökset.

En tunne Teemun mainitsemaa vanneasiaa. Omakohtainenkin kokemukseni kuitenkin on, että Traficom ei viitsi/voi/uskalla puuttua selväänkään puutteellisuuteen tuotteessa, joka on joskus saanut E-hyväksynnän jossain EU-maassa (ja myytävillä teollisuustuotteillahan sellainen hyväksyntä on oltava).
Vaikka kyseessä olisi turvallisuusuhka, ei siltikään puutu, jollei ole tullut ruumiita ja raajarikkoja - paitsi jos asia nousee kiusallisesti joukkoviestimiin.

Kyse on taas "EU:n mallioppilas" -syndroomasta ja nöpönassukoista virkamiehinä.
kuva 09.12. 09:06 Teemu Saukkonen  
  Kovin on valikoivaa täällä miten säädöksiä noudatetaan, helpotukset ja rahansäästöä tuovat jäävät aina väliin... Traficomia ei turvallisuus kiinnosta: Muutaman vuoden olen odottanut vastausta kyselyyni miten kuorma-autoihin saa myydä irtoavia soikioita vanteina... Mukana asentajan lausunto niiden hengenvaarallisuudesta.
kuva 09.12. 09:03 Hannu Peltola  
  Sota-aikana näkyi olleen 10 sairasjunaa. Kummin päin tämä on tulkittava, onko kuvassa junan 10 vaunu II vai junan II vaunu 10?
kuva 09.12. 09:01 Raimo Harju  
  Onkohan Traficomia vastaavaa viranomaistahoa monessakin Eu maassa, kallis se ainakin on, sen tuntevat autoilijat kukkaroissaan. Sen jälkeen kun nämä maksut tulivat ja jäivät, en ole kuitenkaan tuntenut autoilemistani sen turvallisemmaksi kuin ennenkään.
kuva 09.12. 08:48 Kari Haapakangas  
  Ai SJ Svenska Järn?

Luin sen ilman kuvatekstiä SairasJunaksi :o
kuva 09.12. 08:45 Kari Haapakangas  
  Kovin on lumetonta ja Jänhijoki tulvakorkeudessa. Olisipa vain valtion rataverkollakin sillat noin puunattuja.
kuva 09.12. 07:54 Jari Välimaa  
  onko tasoristeykset jo suljettu laitureilla ?
kuva 09.12. 07:53 Rasmus Viirre  
  Noh en minä senkummemmmin pölkkyjä ruvennut kumminkaan haistelemaan. :)
kuva 09.12. 07:51 Rasmus Viirre  
  Jep. En itsekään ajatellut, että vastaan tulisi näin monipuolinen kalustosiirto.
kuva 09.12. 07:34 Jimi Lappalainen  
  Vaunut käyneet Kalliovarastolla?
kuva 09.12. 07:29 Jimi Lappalainen  
  Todella komea kuva :)
kuva 09.12. 07:28 Jimi Lappalainen  
  Johan on konkkaronkka!
kuva 08.12. 23:23 Pasi Ohtonen  
  Kuvasta voi oikein haistaa kreosootin "tuoksun" :)
kuva 08.12. 22:45 Jouni Hytönen  
  Pietarissakin olisi taas uutta nähtävää, vaikka vasta toukokuussa 2018 tuli katsastettua siellä tuoreimmat asemat. Viitoslinjan jatko etelään Suosaareen on avattu lokakuun alussa.
kuva 08.12. 22:32 Jouni Hytönen  
  Onko olemassa jotain EU-sääntelyä, joka koskisi tällaista kapearaiteista, 1435 mm:n rataverkosta erillään toimivaa kuljetusjärjestelmää? Traficomia vastaava kansallinen turvallisuusviranomainen valvonee toiminnan turvallisuutta jollain tasolla, mutta mitä muuta?
kuva 08.12. 21:46 Rainer Silfverberg  
  Kyllä, v 1970-78 välillä kulki venäläinen vaunu Moskovasta Turun satamaan. Sen tarkoitus oli houkutella matkailijoita Skandinaviasta visiitille Neuvostomaahan.

Venäläisiä matkustajavaunuja kulki toistamiseen 1980-luvun lopussa mutta silloin päivälaivojen jatkoyhteytenä Leningradiin, eikä joka päivä vaan lähinnä viikonloppuisin ja ne oli tilannut ruotsalainen matkatoimisto.
kuva 08.12. 21:27 Tuukka Ryyppö  
  Ei ole samat EU-säädökset. EU:ssa lainsäädäntö kirjoitetaan tarkoituksella niin, että kansallisille viranomaisille jää todella laaja päätäntävalta siihen, miten asiat lopulta sitten hoidetaan. Siksi Suomessa esim. leikkipuistojen keinujen alla pitää olla EU-kumimatot, mutta missään muussa EU-maassa ei. Suomalainen viranomainen on käyttänyt vapauttaan tulkita EU-lainsäädäntöä sillä tavalla, että ne matot on oltava. Se on siis toki EU-lainsäädäntöä, mutta silti suomalaisviranomaisten toteuttamaa sellaista.
Ei tällainen siis ole mitenkään välttämättä EU-sääntöjen vastaista, vaan se voi olla ihan vain Suomen EU-sääntötulkintojen vastaista.
kuva 08.12. 20:54 Tauno Hermola  
  Tulikos jotain venäläisiä vaunuja Turusta tai Turku satamasta saakka? Muistan, että olisin nähnyt niitä jossain junassa Salossa. Nyt ei kyllä ole käsillä mitään aikataulua, joka tämän vahvistaisi..
kuva 08.12. 20:54 Tuukka Ryyppö  
  Moskovan metrokartta tällaisena tarrana on vähän epäonninen asia, koska kyseiseen kaupunkiin tupsahtelee metrolinjoja kuin sieniä sateella. Viikoittain saa olla repimässä tarraa irti ja kiinnittämässä uutta ;)
kuva 08.12. 20:53 Tuukka Ryyppö  
  Tai siis, kolmosta ei oltu vielä jatkettu tuonne asti, missä sille siirtyi nelosen häntä ;)
kuva 08.12. 20:14 Markku Knuutti  
  Ainakaa romuraudan hinta ei oo noussu :)