01.05.1980 / Helsinki, Hietalahti, Helsinki Länsisatama

01.05.1980 HKL nivelvaunu ja Tehtaankadun tasoristeys.

Kuvan tiedot
Liikennepaikka: Helsinki Länsisatama Kuvauspaikka: Helsinki, Hietalahti Tasoristeys: Tehtaankatu [Tasoristeys.fi]
Kuvaaja: Jorma Rauhala
Lisätty: 28.02.2005 00:00
Muu tunniste
Sekalaiset: Raitiotie
Vuodenajat: Kevät

Kommentit

28.02.2005 17:46 Jorma Rauhala: Tämä kolmen kuvan kavalkadi olkoon muistoksi lakkautusuhan alla olevalle Ruoholahden - Hietahden Rautatielle. Omistajahan on Helsingin Kaupungin Satamalaitos (kunnossapitäjänään RHK). HeSan uutisen mukaan tänään olisi ollut viimeinen mahdollinen liikennöintipäivä. Kuitenkin ehkä vielä ennen mahdollista ja todennäköistä lopullista radan rullausta aavistellen saattaa täällä jotain liikennöintiäkin vielä mahdollisesti tapahtua, jos jokin taho jotain ajoa haluaisi kenties mahdollisuuksiensa, kykyjensä ja liikennöintioikeuksiensa puitteissa harjoittaa. Loppu on siis kuitenkin kai väistämätön, mutta yrittää kai jonkun liikennöitsijätahon kuitenkin kannattaisi. Riittävätkö suomalaisten museo-operaattoreiden lisenssit tänne? Jos, niin kansanjuhlat pystyyn! Pendelöintiä Helsinki-Merisatama sopivin väliseisakkein. Tiettävästi saksalaisia harrastajiakin tänne kyllä vielä koetetaan ajattaa, mutta älkää unhoittako meitä suomalaisia, te "lisenssien omistajat". PorHa apuun, jos ei muuta keksitä.
28.02.2005 19:45 Teemu Lokka: Ratikka on 3T?
28.02.2005 21:26 Jorma Rauhala: Linja on tosiaan 3T ja päivähän on vappu. Muinoin Helsingissäkin vasemmistopuolueet ja niiden kannattajat marssivat kaupungilla niin, että lähes koko raitiotieliikenne oli poikkeusreiteillä. SKP, SKDL ja TPSL jne. marssivat Senaatintorilta Kaivokadun kautta Hakaniementorille ja SDP marssi Hakaniementorilta Kaivokadun kautta Mäntymäelle. Aikataulutus oli niin, että erimieliset ryhmät eivät kohdanneet toisiaan yhteisellä osuudella. Mielen erilaisuus liittyi näin jälkikäteen ajateltuna mm. suhtaumisessa Neuvostoliittoon. Linjat 5 ja 7 seisoivat halleissa. Linjat 4 ja 8 pystyivät kulkemaan omilla reiteillään. Muut linjat 1, 3B/3T, 6 ja 10 kulkivat Töölön kautta, osa linjoista Runeberginkatua pitkin, väistellen kymmentuhatpäisiä banderollimielenosoituskulkueita. Linjan 1 päätepaikka oli Kirurgi, kolmosilla Perämiehenkatu (kuvassa), linjalla 10 Hietahti. Kuutonen pääsi Hietalahteen Töölön kautta. Mikään linja ei kulkenut Kalliossa, Hakaniemessä jne. paikoissa. Vappuhulinat alkoivat jo aattoiltana, kun kolmosien Mustangeissa oli ruuhkan takia kaksiakseliset ASEA-perävaunut yöliikenteessä ja oli erikoinen yölinja 3X keskustasta Linnanmäelle (Lintsi oli auki yökahteen). Vappuaamuna oikeistolaiset menivät Ullanlinnanmäelle juhliinsa ja vasemmistolaiset siis marsseillensa. Sellaista oli elämä joitakin aikoja sitten.
28.02.2005 21:27 Jorma Rauhala: Kuis tää toistaa itseänsä ~(:<)
28.02.2005 21:28 Jorma Rauhala: Onko syy kolmessa pisteessä...
28.02.2005 21:36 Jorma Rauhala: Tai jos kirjoittaa yli kahdeksan riviä, niin se liiallisen puhetulvan ja sakotuksen vuoksi tuplaa koko roskan. Joku ohjelman kiva ominaisuus?
28.02.2005 21:39 Juhana Nordlund: Tässä kuvassa vaunu on Telakkakadulla. Tänne on käännytty Pursimiehenkadulta, jonka varrella on mm. 1A:n päätepysäkki, jonka nimi on "Telakkakatu". Lähin välipysäkkipari on nimeltään Perämiehenkatu, vaikka sijaitsee Tehtaankadulla. Jostain syystä raitioliikenneväki kutsuu tuota päättäriä Perämieheksi tai Perämiehenkaduksi. PMK-lyhenne houkuttelee kutsumaan niin. Toisaalta PMK voisi aivan hyvin tarkoittaa Pursimiehenkatuakin, onhan se pysäkki juuri sillä kadulla.
28.02.2005 21:41 Juhana Nordlund: Kuvanottohetkellä Pursimiehenkadulla oli tietenkin 2A:n päättäri, nykyään siis 1A:n päättäri.
28.02.2005 21:53 Jorma Rauhala: Rautatieväki tuntee Pmk:n Pukinmäeksi tai sofistikoituneet Pieksämäen konepajaksi. Tätä silmukkaa on aina sanottu Perämiehenkadun silmukaksi, olivat sitten nämä kadut pätkittäin mitä tahansa. Linjuripuolelta voidaan mainita vaikkapa Seurasaaren bussilinja ja siellä oleva päättäri, vaikka linjan pääte on oikeasti ihan eri kaupunginosassa eli Meilahdessa. Seurasaareen ei edes saa ajaa bussilla. Meneehän myös joku linja Korkeasaareenkin, tai sitten ei. Nämä juridiset nimet ja mitä sitten kylteissä on, ovat venyvä käsite. Kuutonenkin menee muka Arabiaan, vaikka se menee faktisesti vain Toukolaan.
01.03.2005 04:36 Juhana Nordlund: Edelliseen kommenttiin liittyen (ei suoraan tähän kuvaan) kuutonen toki nykyään menee Arabianrantaan, jonka ainakin minä näen jo ihan Arabiaksi luokiteltavana. Aiempi päättäri oli tosiaan aika lailla Toukolaa. Bussipuolella myös Tarvo oli päättäri, jossa nimi ei todellista sijaintia välttämättä täsmällisesti paljastanut.
01.03.2005 16:56 Janne Määttä: JR: Palvelinjärjestelmä bugaa (apache2+php), eikä sille valitettavasti voi oikein mitään tehdäkään. Joskus se vaan päättää monistaa pitkiä kommentteja. Tapahtuu useammin Internet Exploderilla kuin muilla selaimilla. Koitetaan siistiä pahimmat uuteen uskoon sitten jälkikäteen, josko moisia tulee.

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!