13.12.2017 / Orimattila, Henna

13.12.2017 Kouvolan juna pysähtyy uunituoreelle asemalle. Matkustajia poistui junasta ihan kohtuullisesti ottaen huomioon, että asema oli kuvaushetkellä vasta neljättä päivää käytössä ja sijaitsee täysin keskellä metsää. Horisontissa loimottaa Lahen valosaasteet.

Kuvan tiedot
Liikennepaikka: Henna Kuvauspaikka: Orimattila Koordinaatit: 60.79956 25.49529 [Google Maps] [Karttapaikka]
Kuvaaja: Antti Havukainen
Lisätty: 15.12.2017 21:50
Junatyyppi
HL: 9853
Muu tunniste
Sekalaiset: Matkustaja
Sijainti: Asemalla/Ratapihalla
Vuodenajat: Talvi

Kommentit

16.12.2017 10:44 Matti Lehtonen: Junaliikenteen alkaessa myös Lahden seudun liikenne aloitti yhteysliikenteen Hennan ja Orimattilan välillä, joten osa noista maatkustajista lienee menossa bussiin. Bussi liikennöi aamuisin ja iltaisin, päivällä on 6-7 tunnin katkos. Oheisessa linkissä linja 95.

http://www.lsl.fi/reitit-ja-aikataulut/
16.12.2017 11:18 Teemu Sirkiä: Varsin hyvä esimerkki siitä, miten syöttöliikennettä voidaan toteuttaa busseilla juuri työmatkalaisten tarpeisiin.
16.12.2017 11:20 Teemu Sirkiä: Mielenkiintoista nähdä, miten matkustajamäärät kehittyvät. Nyt laiturilla oleva väkimäärä vastaa hyvin määrää (tai on vähän vähemmän), joka esim. Mankissa iltaisin jäi junasta.
16.12.2017 12:12 Antti Havukainen: Tällä kertaa juna oli yhdeksän minuuttia myöhässä ja koska vaihtoaikaa junasta bussiin on aikatauluissa vain viisi minuuttia, ehti tuo liityntäbussi jo mennä menojaan ilman ensimmäistäkään matkustajaa. Mikäli junan matkustajista joku olisi siis ollut aikeissa jatkaa matkaa bussilla, olisi edessä ollut lähes tunnin odotus. Vielä karumpi kohtalo olisi ollut, mikäli kyseessä olisi ollut illan viimeinen bussivuoro. Junan ei siis tarvitse olla kuin muutama minuutti myöhässä, niin vaihtoyhteys ei enää toimi.

Koska vuorovälit ovat mitä ovat ja koska kyseessä on ensisijaisesti liityntälinja, voisi näissäkin tapauksissa kenties käyttää sitä kuuluisaa maalaisjärkeä. Eli mikäli juna on alle kymmenen minuuttia myöhässä, voisi bussi odottaa sen verran, että onko junasta tulossa ketään kyytiin. Nykyisellä avoimen kulkutietodatan aikakaudella tuon ei pitäisi olla mikään mahdottomuus.
16.12.2017 16:44 Jari Kuusinen: Ja Antti käy tasan vuoden kuluttua ottamassa vastaavan verrokkikuvan niin näemme matkustajamäärien kehityksen suunnan Hennassa! :) Toivottavasti Hennasta tulee Parkanon kaltainen liityntäpysäköintiasema, jonne edes osa nykyisistä Laharen juna-aseman käyttäjistä suunnistaisi. Ja miksipä ei suunnistaisi, Lahren aseman pysäköintikapasiteetti on nykyään arkisin tapissaan ja autoilu sinne ja sieltä pois vie aikaa ruuhkien ja liikennevaloissa seisomisen takia. Hennassa ei ruuhkia eikä liikennevaloja vielä toistaiseksi ole, ehkä sitten vuoden kuluttua? :)
16.12.2017 20:01 Matti Lehtonen: Bussin haasteeksi näyttänee muodostuvan pendelöinti varmaankin yhdellä bussilla ja jos ajoaika on tuon 25 minuuttia. Illalla paluuvuoro lähtee Orimattilasta .00 ja siitä on Hennassa vaihtoaikaa Hgin suuntaan 9 minuuttia. Toki siinä suunnassa tuskin on montaa matkustajaa. Prioriteetin pitäisi kyllä olla selkeästi työmatkaliikenteen suuntaa suosiva ja sitä bussin tulee odottaa riittävästi Hennassa. Sitä vartenhan se ajaa. Orimattilassa odottavalle varmasti löytyy lämmintä sisätilaa, jossa odotella seuraavaa.
20.06.2018 01:06 Antti Havukainen: Tuohon vaihtoyhteyksien toimimattomuusprobleemaan myöhästymistilanteissa on näemmä sittemmin havahduttu myös LSL:n puolelta, kun yllä mainitulle aikataulusivulle on ilmaantunut seuraava informaatiopläjäys: "Huom. Bussi odottaa Hennan asemalla myöhässä olevaa junaa 5 minuuttia, illan viimeinen vuoro max 30 minuuttia. Katso VR:n sivuilta lisätietoja, miten VR korvaa junan myöhästymisestä aiheutuneita kustannuksia."

Jotain kehitystä parempaan päin on siis tapahtunut joulukuun jälkeen ja hyvä niin.
(Käyttäjä muokannut 20.06.18 01:07)

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!