??.??.1900 / Djurgården

??.??.1900 A3-veturin vetämä juna ohittaa Djurgårdenin laituria matkallaan kohti pohjoista. Tieportit ovat kiinni ja rata vapaa. Varjoista päätellen ollaan jo pitkällä iltapäivässä, joten kevättalvesta lienee kyse.

Tämä kuva on täällä vorgissa toki jo ennestään, mutta kovin pienenä. Tästä isommasta versiosta päästään tutkailemaan veräjän, aidan, valaisimien ja vaikkapa luudankin yksityiskohtia. Veturi sen sijaan näkyy perin huonosti.

Rautatiemuseo: https://www.finna.fi/Record/musketti_rau​tatie.M014:SRMV1:107
Rautatiemuseo on jostakin kumman syystä merkannut paikaksi Linnunlaulun, vaikka kuvaan on koneella kirjoitettu sen olevan Eläintarhan laiturilta. Lähetin korjauspyynnön.

Kuvan tiedot
Liikennepaikka: Djurgården
Kuvaaja: Kurt Ristniemi
Kuvasarja: Djurgården
Lisätty: 12.04.2019 21:34
Muu tunniste
Rautatieinfra: Turvalaite
Sijainti: Asemalla/Ratapihalla
Vuodenajat: Talvi

Kommentit

16.04.2019 07:59 Kurt Ristniemi: Sain korjauspyyntööni Rautatiemuseolta vastauksen, jonka mukaan Eläintarha oli osa Linnunlaulua ja ettei paikaksi voi merkitä pelkkää Helsinkiä, jos jättää tuon 'Linnunlaulun' pois. Kuvan karttanäkymään kuvan sijaintipaikaksi on merkitty Linnunlaulun rataleikkaus, joka on aivan väärä paikka.

Lähetin heille v. 1910 kartan, johon merkkasin Eläintarhan laiturin todellisen sijainnin. Kartasta käy selvästi myös ilmi, ettei Eläintarha ollut osa Linnunlaulua, vaan päinvastoin Linnunlaulu oli osa Eläintarhaa. Linnunlaulussa Eläintarhan laituri ei ollut.

Tämä ei ollut ensimmäinen kerta nykyisen johdon ja miehityksen aikana, kun olen saanut korjauspyyntöön täysin virheellisen vastauksen. Nykyhenkilöstö ei näytä olevan valmis ottamaan vastaan oikaisuja, vaan puolustaa virheellisiä tietojaan täydellisen asiantuntemattomuuden vankalla varmuudella. On valitettavaa, ettei rautatiemuseon henkilöstö tunne rautatieden historiaa, ja vielä valitettavampaa on se, ettei se ole valmis ottamaan vastaan oikaisuja.
(Käyttäjä muokannut 16.04.19 08:01)
16.04.2019 10:00 Petri Sallinen: Mielenkiintoista :) Toisenkinlaista käyttäytymistä voi kohdata. Olin taannoin ostamassa Varkauden museosta yhtä rautatieaiheista kuvaa. Kuva oli vuodelta 1922 ja kuvassa höyryveturivetoinen tavarajuna oli ylittämässä siltaa. Arkistoidun kuvan kuvateksti oli myös tämän sisältöinen. Vastaus ostopyyntööni oli yllättävä: "Saat täysresoluutiokuvan ilmaiseksi, jos kerrot meille jotain kuvassa näkyvästä junasta". Tähän pyyntöön olikin helppoa ja peräti mukavaa vastata.

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!